Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Πληρώθηκαν (;) οι εργαζόμενοι της ΣΕΒΑΘ ΑΒΕ

Πληρώθηκαν (;) οι εργαζόμενοι της ΣΕΒΑΘ ΑΒΕ

0

Μ. Χρυσοχοϊδης: «Σήμερα πληρωνόμαστε. Δεν εφησυχάζουμε…»

 

Α. Κοντός: «Απάντηση σε όλους όσους ισχυρίζονται ότι η εταιρεία είναι ακυβέρνητο καράβι…»

 

Φαίνεται πως αυτό που περίμεναν οι εργαζόμενοι της ΣΕΒΑΘ γίνεται επιτέλους πράξη…

Επικοινωνήσαμε στις δώδεκα περίπου το μεσημέρι της Τετάρτης με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της επιχείρησης κ. Μπάμπη Χρυσοχοϊδη ο οποίος μας είπε ότι τα χρήματα έχουν έρθει και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την πληρωμή των εργαζομένων.

Το ποσό το οποίο θα λάβουν, δεν είναι για τους επτά μήνες εργασίας τους αλλά για τους πέντε μήνες έτσι ώστε να γίνει η εκκαθάριση του 2004.

Βέβαια, όπως τόνισε ο πρόεδρος των Εργαζομένων, με αυτά τα χρήματα, «δεν τελειώνει η ιστορία της ΣΕΒΑΘ…».

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι όπως είπε, να συνεχίσουν σε άλλα επίπεδα τους αγώνες τους έτσι ώστε να μπορέσει η εταιρεία να σταθεί στα πόδια της!

Και τα επίπεδα αυτά αφορούν στους σωστούς χειρισμούς που θα πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής έτσι ώστε να επιλυθούν τα χρόνια προβλήματά της.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την λήξη της συμβολικής κατάληψης του Νέστου στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι για την σημερινή τους πληρωμή, οπότε και αποφάσισαν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Από εκεί και πέρα όμως, οι συντονισμένες προσπάθειες όπως είπε συνεχίζονται, έτσι ώστε πολιτικά πια να βρεθεί μια λύση για τα συνεταιριστικά βασισμένη σε ένα σχέδιο εξυγίανσης.

«Σήμερα πληρωνόμαστε. Δεν εφησυχάζουμε και παλεύουμε για την εξυγίανση και το καλύτερο μέλλον της εταιρείας μας» τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Σε χθεσινή του ανακοίνωση πάντως, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός αναφέρει:

Παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η εταιρεία ΣΕΒΑΘ Α.Β.Ε., απόρροια της έλλειψης πολιτικής βούλησης των διοικήσεων του ΠΑΣΟΚ να την οδηγήσουν σε οικονομική εξυγίανση και σειρά λαθών και παραλείψεων που την επιβάρυναν σημαντικά, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε την ενίσχυση του λειτουργικού της κόστους.

Η γενναία αυτή απόφαση, η οποία αποτελεί μέρος της προσπάθειας για την εξυγίανση της εταιρείας, αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της κυβέρνησης τόσο για την Θράκη, αφού η ΣΕΒΑΘ αξιοποιεί αγροτική παραγωγή από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, όσο και για το νομό Ξάνθης.

Πρέπει να γίνει γνωστό ότι ήδη έχει χρηματοδοτηθεί η εταιρεία για εθελουσία έξοδο του προσωπικού, έχει καταρτισθεί επιχειρησιακό πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης της και ότι μελετώνονται περαιτέρω τρόποι χρηματοδότησης, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ουσιαστική προοπτική ανάπτυξής της.

Οι προσπάθειες που γίνονται είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, βάσει οργανωμένου σχεδίου και αποτελούν απάντηση σε όλους όσους ισχυρίζονται ότι η εταιρεία είναι «ακυβέρνητο καράβι» ή όσους πιστεύουν ότι «νίπτοντας τας χείρας τους» και με λαοσυνάξεις θα δοθούν λύσεις στα προβλήματα των συνεταιριστικών εργοστασίων του νομού Ξάνθης.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη, τον Υφυπουργό κ. Δούκα, τον Διοικητή της ΑΤΕ κ. Μηλιάκο, την Διοίκηση της ΣΕΒΑΘ και τους εργαζόμενους σε αυτήν, διότι με τη δική τους προσπάθεια και τις δικές τους αποφάσεις δίνεται το απαραίτητο οξυγόνο για να συνεχίσει η ΣΕΒΑΘ ΑΒΕ την πορεία της.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Άγια Θεοφάνια στην Ξάνθη

Πλήθος πιστών στην γέφυρα του Κόσυνθου. Στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Εν Ιορδά…