Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Ξεκίνησαν χθες οι χειμερινές εκπτώσεις

Ξεκίνησαν χθες οι χειμερινές εκπτώσεις

0

Με «γενναία» ποσοστά έκπτωσης σε πολλά είδη. Στόχος των επαγγελματιών η κάλυψη «της μαύρης τρύπας». Ο. Κίτσος: «Εμείς αυτό που θέλουμε, είναι οι κανόνες του παιχνιδιού, να είναι ξεκάθαροι…». Με ποσοστό έκπτωσης που φτάνει ακόμη και το 60% σε ορισμένα είδη, ξεκίνησαν χθες οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν έως το τέλος του μήνα.

Οι έμποροι, προχώρησαν σε γενναίες εκπτώσεις με στόχο,- τι άλλο,- από το να καλύψουν την «μαύρη τρύπα» των προηγούμενων μηνών.

Άλλωστε, εδώ στην Ξάνθη, το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η αγορά, πριν και κατά τη διάρκεια των εορτών, είναι γνωστό.

Έτσι λοιπόν, ανάλογα με την «κενά» που έχει να καλύψει η κάθε επιχείρηση, προχωρά και στις ανάλογες εκπτώσεις.

Το ενδιαφέρον φέτος είναι, ότι οι καταναλωτές δεν θα βρουν μόνο προϊόντα στοκ και «σπασμένα» νούμερα, καθώς το προηγούμενο διάστημα οι πωλήσεις ήταν αισθητά περιορισμένες, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των προϊόντων να έχει μείνει αδιάθετο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Οδυσσέα Κίτσο, οι εκπτώσεις, είναι δεδομένο πως είναι προς όφελος των καταναλωτών.

Εφόσον το προηγούμενο διάστημα, η αγορά δεν είχε κίνηση, ο καταναλωτής μπορεί να βρει στην αγορά το προϊόν που επιθυμεί, το οποίο δεν αποτελεί το στοκ εμπόρευμα και σε όλα τα μεγέθη.

Όπως είπε, προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά και ο αγοραστής θα μπορέσει να βρει τα πάντα.

«Μπήκαμε και σε μια άλλη φιλοσοφία όσον αφορά στο φορολογικό γιατί μέχρι τώρα δεν μπορούσε ο έμπορος να πουλήσει κάτι, κάτω από την τιμή της κτήσης. Οι περίοδοι οικονομικής δυσπραγίας έφεραν αυτό το αποτέλεσμα και τώρα προχωρούμε και σ’ αυτή τη διαδικασία. Δηλαδή να μπορούμε να πωλούμε κάτι, κάτω από την τιμή κτήσης».

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, τα προβλήματα που υπάρχουν και στην πόλη μας, είναι όμοια με αυτά των υπολοίπων νομών, αφού και η εδώ αγορά λειτουργεί ως μια «μικρογραφία» των μεγαλουπόλεων.

Από εκτιμήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν θα ακολουθηθεί ενιαία εκπτωτική πολιτική.

Δηλαδή, οι έμποροι, είναι ελεύθεροι να πράξουν κατά βούληση στο ποσοστό έκπτωσης που θα κάνουν στα προϊόντα τους.

Αυτό, άτυπα, υπήρχε πάντα, αναφέρει ο κ. Κίτσος, ουσιαστικά όμως τώρα δεν θα υπάρχει κατευθυντήρια γραμμή για κάθε είδος, εφόσον ο επιχειρηματίας έχει κάνει το δικό του «προγραμματισμό» που προσπαθεί να φέρει σε πέρας.

Όταν δηλαδή υπάρχουν επιταγές που πρέπει να πληρώσει στο τέλος του μήνα, δεν μπορούν να γίνουν υπαγορεύσεις και να του πουν να πράξει διαφορετικά.

Ενδεικτικά βέβαια, έχουν δοθεί κάποια ποσοστά έκπτωσης.

Ερωτηθείς ο κ. Κίτσος, για το τι προσδοκούν οι έμποροι από αυτές τις εκπτώσεις, τονίζει αρχικά, πως υλοποιείται ένα χρόνιο αίτημά τους, αφού η διάρκεια των εκπτώσεων, είναι μηνιαία.

Το διάστημα αυτό το χαρακτήρισε ως διάστημα ουσίας που δεν θέτει προβληματισμούς ούτε στον καταναλωτή ούτε και στον επιχειρηματία για το πόσο θα διαρκέσουν, και αν θα πρέπει να ξεκινήσει με μικρό ποσοστό ή με μεγάλο.

«Εμείς αυτό που θέλουμε, είναι οι κανόνες του παιχνιδιού, να είναι ξεκάθαροι. Να ξέρει και ο καταναλωτής και ο επιχειρηματίας, ποια θα είναι η κανονική τιμή, ποια είναι η έκπτωση, σε πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να γίνει και πότε να κάνουμε τις αγορές. Εμείς θέλουμε ορθολογικούς καταναλωτές».

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταράχτηκαν τα νερά… των επιχειρήσεων με το ενιαίο ωράριο

Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης: «Το ενιαίο ωράριο θα μας εξοντώσει…». Αναταράχτηκαν τα νερά…ανήμ…