Καπνική Μιχαηλίδη- ΣΕΒΑΘ

0

Κοντά στα προβλήματα των εργαζομένων το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης. Μήνυμα συσπείρωσης στέλνει ο Αντιπρόεδρος κ. Σαρητσεσμελής. Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη του εργοστασίου είναι οι εργαζόμενοι της Καπνικής Μιχαηλίδη. Παρά την συνάντηση που υπήρξε μεταξύ του ίδιου του επιχειρηματία και του Σωματείου, τα πράγματα παραμένουν στην ισχύουσα κατάσταση.

Έτσι λοιπόν, η «περιφρούρηση» του αγώνα θα εξακολουθεί να υπάρχει έως ότου βρεθεί η χρυσή τομή, και αλλάξει η ανατρεπτική αυτή πραγματικότητα σε βάρος των εκατοντάδων εργαζομένων του εργοστασίου.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ. Νίκο Σαρητσεσμελή, αν και πριν λίγο καιρό, η κατάσταση έμοιαζε μη αναστρέψιμη, υπάρχει όπως είπε και το ενδεχόμενο αυτή να αλλάξει υπέρ των εργαζομένων.

Η ελπίδα αυτή όπως επισημαίνει, έγκειται από το γεγονός ότι ο κ. Μιχαηλίδης δεν πήρε ακόμη τα μηαχνήματα από την μονάδα της Ξάνθης αν και μπορούσε να το κάνει πριν δύο ημέρες, όταν ήρθαν τα δύο φορτηγά από τα Σκόπια, για να μεταφέρουν τον εξοπλισμό του εργοστασίου της Ξάνθης στην μονάδα των Σκοπίων.

Αυτή, ίσως και να είναι μια μικρή απόδειξη ότι τα πράγματα μπορούν να αναστραφούν.

«Ο κ. Μιχαηλίδης, δεν πραγματοποίησε άμεσα την πράξη του αυτή. Αφού δεν έκανε κάποια αποφασιστική κίνηση εδώ και δύο ημέρες, ίσως τελικά και να μην την κάνει καθόλου» τόνισε ο Αντιπρόεδρος.

Παρόλα αυτά, ο φόβος των εργαζομένων αλλά και του Εργατικού Κέντρου εξακολουθεί να υπάρχει μιας και όλα ακόμη είναι ρευστά.

Βέβαια, το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, εκτός από το τεράστιο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει με την ανεργία που πλανάται πάνω από τους εργαζόμενους της Καπνική Μιχαηλίδη, έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα.

Πρόκειται για την μη πληρωμή των εργαζομένων της συνεταιριστικής εταιρείας ΣΕΒΑΘ.

Οι εργαζόμενοι της ΣΕΒΑΘ παραμένουν εδώ και έξι μήνες απλήρωτοι όπως μας είπε ο κ. Σαρητσεσμελής και παρά το ότι οι προσπάθειες που έγιναν, δεν φάνηκε ακόμη ένα καλό αποτέλεσμα υπέρ τους.

Από την άλλη, η Διοίκηση της ΣΕΒΑΘ ζήτησε παράταση μιας εβδομάδας από το Σωματείο των εργαζομένων έτσι ώστε να μην απέχουν από τις θέσεις τους.

Αν όμως αυτό το διάστημα περάσει χωρίς να συμβεί τίποτα, τότε οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα είναι άμεσες.

Το Εργατικό Κέντρο άλλωστε, εξήγγειλε μια σειρά 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στους εργαζομένους όλων των κλάδων για να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους της Καπνικής και της ΣΕΒΑΘ.

Γιατί, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο, τα προβλήματα στον εργασιακό χώρο μπορούν να συμβούν στον κάθε ένα.

Όπως μας λέει πάντως, αν και η κινητοποιήσεις των εργαζομένων έχουν ήδη ξεκινήσει, η συσπείρωση μεταξύ των εργαζομένων, ειδικά στον χώρο των καπνεργατών, δεν είναι η αναμενόμενη.

Δύο σοβαρά προβλήματα λοιπόν στον χώρο των εργαζομένων του νομού μας, επιζητούν λύση.

Και αυτή η λύση δεν είναι άλλη από το δικαίωμα στην εργασία που ανήκει σε όλους.

Το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης θα συνεχίσει τις προσπάθειές του, έτσι ώστε να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέρασε κρασί και ειδήσεις….

Γεύμα στα τοπικά ΜΜΕ παρέθεσε ο Δήμαρχος Βιστονίδαςμε άφθονο κρασί, νόστιμο ψάρι, και ειδή…