Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Για την Διάλυση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης

Για την Διάλυση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης

0

Διαμαρτύρονται Μουσουλμανικοί Σύλλογοι και Σωματεία! Άλλη μια προκλητική ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν δεκατρία σωματεία και μουσουλμανικοί σύλλογοι, έπειτα από την διάλυση από τον Άρειο Πάγο, του Σωματείου της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης.

Στην σημερινή ανακοίνωση τονίζεται ότι φιμώνεται η πολιτιστική προσφορά της Ένωσης στην Ξάνθη, με αποτέλεσμα να με αποτέλεσμα μια παράδοση δεκαετιών να δέχεται βαρύ πλήγμα (!!!).

Βέβαια στην ανακοίνωση δεν παραλείπεται η αναφορά στους πολιτικούς της χώρας μας, οι οποίοι ζώντας στα πολυτελή γραφεία τους, μικραίνουν την Ελλάδα…!!!

Αναλυτικά η ανακοίνωση!

Την περασμένη Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2005, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συνήλθε σε διάσκεψη. Είναι άγνωστο ποιες υποθέσεις συζητήθηκαν και αν συζητήθηκε και η υπόθεση του Σωματείου της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης».

Διέρρευσε όμως στον τύπο και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με ομόφωνη απόφασή της απέρριψε την αναίρεση του σωματείου και επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου Θράκης με την οποία αποφασίστηκε η διάλυση του.

Αν όντως έτσι είναι τα πράγματα, τότε αυτό σημαίνει ότι και για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης. κλείνει ο εσωτερικός κύκλος του δικαστικού αγώνα που ξεκίνησε το έτος 1983.

Τότε που οι διορισμένοι Νομάρχες Ξάνθης και Ροδόπης ενεργούντες κατ' εντολή του τότε Υφυπουργού Eξωτερικών Γιάννη Καψή, κατέθεσαv αιτήσεις για την διάλυση των Σωματείων «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής», «'Ένωση Τούρκων Διδασκάλων Δυτικής Θράκης» και «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».

Τα σωματεία αυτά λειτουργούσαν πάντα νόμιμα, χωρίς ποτέ να. δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα. Ιδρύθηκαν στις δεκαετίες του 20 και 30 και το καθένα από αυτά συνέβαλε αποφασιστικά επί 70 και 80 χρόνια στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής και ειδικά της Μουσουλμάνο- Τουρκικής

Μειονότητας.

Το αίτημα των Νομαρχών για τη διάλυση των Σωματείων δεν ήταν το μόνο μέτρο που είχαν πάρει τότε οι αρχές σε βάρος της Μειονότητας. Υπήρξαν και άλλα καταπιεστικά μέτρα όπως τα μαζικά πρόστιμα που είχαν επιβάλει οι εφορείες, οι μηνύσεις κατά μειονοτικών με γελοίες αφορμές

όπως ότι δεν φορούσε λευκό επενδύτη, και οι κατά χιλιάδες στερήσεις ιθαγενειών κ.λ.π.

Σήμερα, είναι σ' όλους γνωστό ότι., στη Δυτική Θράκη ζουν και τούρκοι., είναι αυτοί που εξαιρέθηκαν από την ανταλλαγή των Ελληνο- Τουρκικών πληθυσμών, οι οποίοι αποκαλούνται για τον λόγο αυτό, και μη ανταλλάξιμοι.

Κανένας δεν ισχυρίσθηκε, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, ότι, η ύπαρξη τούρκων στη Δυτική Θράκη είναι αντίθετη στη συνθήκη της Λωζάνης.

Ενώ η ύπαρξή τους γίνεται αποδεκτή, εν τούτοις τους απαγορεύεται να κάνουν αναφορά στην ταυτότητά τους αυτή.

Τους απαγορεύεται δηλαδή να κάνουν αναφορά στην εθνοτική τους αυτή ταυτότητα. Με την απαράδεκτη αυτή λογική κρίνεται ότι, ένα σωματείο το οποίο φέρει στην επωνυμία του τη λέξη που προσδιορίζει και την εθνoτική ταυτότητα των μελών του, ότι προσβάλλει την εθνική ασφάλεια και την δημόσια τάξη, χωρίς να γίνεται καμιά αναφορά στους σκοπούς του και στις δραστηριότητές του. Αυτό συμβαίνει όταν ο στρουθοκαμηλισμός ανάγεται σε εθνική πoλιτική και

χωρίς να λαμβάνoυν υπ' όψη τους αυτοί που την καθορίζουν ότι, η Ελλάδα είναι πλήρες μέλος την Ε. Ένωσης. του Συμβουλίου της Ευρώπης κλ.π.

Μετά την διάλυση του παραπάνω σωματείου. γίνεται φανερό ότι δεν

μπορούμε να μιλάμε πλέον για πολυπολιτισμική Δυτική Θράκη, όπου θα αναπτύσσουν την πολιτιστική τους δραστηριότητα χωρίς κανένα εμπόδιο και τα μέλη της μειονότητας. Πολιτιστική παράδοση δεκαετιών δέχεται βαρύ πλήγμα διότι κάποιοι αισθάνονται ανασφαλείς στα πολυτελή τους γραφεία χωρίς να σκεφθούν ότι συγχρόνως «μικραίνουν» και την Ελλάδα του σήμερα.

Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, Το Κόμμα Φιλίας – Ισότητας – Ειρήνης, Η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, Η Ένωση Τούρκων Διδασκάλων Δυτικής Θράκης, Ο Σύλλογος Μουσουλμάνων Δασκάλων αποφοίτων Ιεροσπουδαστηρίων, Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός σύλλογος χίλια, Ο Σύλλογος Θρησκευτικών

Λειτουργών Τεμένων Δυτικής Θράκης, Η Επιτροπή Ιεροκηρύκων Τουρκο- Μουσουλμανικές Μειονότητας Δυτικής Θράκης, Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ηφαίστου, Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τούρκων Γυναικών Νομού Ροδόπης, Ο Σύλλογος Αποφοίτων Δασκάλων Ε.Π.Α.Θ. Νομών Ροδόπης – Έβρου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέο αίμα στους Δήμους…

Αλλάζουν πρόσωπα τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων του Νομού και οι Αντιδήμαρχοι. Πρόσωπα αλ…