Έργα πνοής στον Δήμο Βιστονίδας

0

Στόχος η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών. «Μια εστία πολιτισμού και παράδοσης…». Εγκρίθηκε πριν λίγες ημέρες ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για τον Δήμο Βιστονίδας. Πρόκειται για την ανακατασκευή μιας παλιάς καπναποθήκης στην Γενισέα την οποία αγόρασε ο Δήμος πριν καιρό, ο φάκελος της μελέτης είχε υποβληθεί πριν μερικούς μήνες και αναμένεται να υλοποιηθεί μέσω του Interreg.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει περίπου στα τριακόσιες χιλιάδες ευρώ και όπως τόνισε ο Δήμαρχος Βιστονίδας κ. Βασίλης Τσοακίδης, οι εργασίες ανακατασκευής θα ξεκινήσουν σύντομα.

Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, αναμένεται να φιλοξενηθούν τμήματα του πολιτισμού των Βαλκανίων.

Όπως μας είπε ο Δήμαρχος, «περιμένουμε ο χώρος αυτός να αποτελέσει εστία πολιτισμού και παράδοσης».

Στην σκέψη του, είναι να στεγαστεί εκεί ένα μουσείο παραδοσιακών ενδυμασιών από τις χώρες των Βαλκανίων.

Και αυτό γίνεται, γιατί ανέφερε πως τέτοιοι χώροι που προβάλλουν τον πολιτισμό μέσω των τοπικών ενδυμασιών, δεν υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή.

Στόχος είναι να γίνει μια καινοτομία.

Από την άλλη, στο ανακαινισμένο κτήριο θα φιλοξενηθούν και πολλές από τις δραστηριότητες του Δικτύου Δήμων «Πόλις».

Στόχος όμως είναι να αναδειχτεί πάνω απ’ όλα ο ίδιος ο οικισμός της Γενισέας, ένας οικισμός με ιστορία χρόνων και να αυξηθούν σαν αποτέλεσμα οι επισκέπτες.

Σύνδεση των Πλατειών της Γενισέας

Η απαλλοτρίωση που ξεκίνησε σε ένα ακίνητο δίπλα από το Δημαρχείο, ο χώρος που διεξάγεται τώρα η λαϊκή αγορά, δύο στρεμμάτων περίπου, ολοκληρώθηκε.

Από το πρωτόδικο Δικαστήριο βγήκε η απόφαση και ανήκει οριστικά στον Δήμο Βιστονίδας.

Σ’ αυτό το χώρο ο Δήμος σχεδιάζει την μελέτη που θα περιλαμβάνει την σύνδεση των πλατειών της Γενισέας, ενώ υπάρχει η σκέψη να φιλοξενηθεί εκεί μια μικρή σκεπαστή λαϊκή αγορά και σε βάθος χρόνου, ένας υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Γενισέας

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βιστονίδας, έχει πάρε ΦΕΚ, η οποία θα υποβάλλει αμέσως φάκελο στην περιφέρεια για να εγκριθεί ένα έργο, πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Πρόκειται για την αντικατάσταση του Δικτύου Ύδρευσης.

Ένα έργο πολύ μεγάλο, μιας και μέχρι τώρα, ο Δήμος Βιστονίδας έχει μείνει λίγο πίσω όσον αφορά στα έργα υποδομής.

Για το έργο αυτό, υπάρχει όπως μας είπε ο κ. Τσολκακίδης, η πολιτική δέσμευση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και από την Διαχειριστική Αρχή, ότι τουλάχιστον το έργο της ύδρευσης θα εγκριθεί.

«Είναι κάποιο από τα έργα που δικαιούται ο Δήμος Βιστονίδας από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης».

Στα του Δικτύου…

Πρόσφατα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου «Πόλις» συνεδρίασε στον Δήμο Σώστη και αποφασίστηκε αρχικά να γίνει μια ημερίδα που θα αφορά στην συνάντηση αγροτών από την περιφέρειά μας, με αγρότες της περιοχές της Ραιδεστού.

Ήδη ο Διευθύνων Σύμβουλος του Δικτύου έχει πάρει εντολή να κάνει τις απαραίτητες συναντήσεις.

Θα γίνει λοιπόν μια ημερήσια συνάντηση στην Ραιδεστό ή στην ευρύτερη περιοχή όπου θα υποδειχτεί, και μια αποστολή αγροτών από την ελληνική πλευρά, θα συζητήσουν τα θέματα που τους αφορούν με τους Τούρκους της Ανατολικής Θράκης.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανανεώθηκε ο εξοπλισμός του Γηροκομείου Ξάνθης

Από τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις. Πολύτιμη η συμβολή του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ.…