Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Επιστολή ΟΕΒΕ Ξάνθης προς τον Γενικό Γραμματέα της περιφέρειας ΑΜ-Θ

Επιστολή ΟΕΒΕ Ξάνθης προς τον Γενικό Γραμματέα της περιφέρειας ΑΜ-Θ

0

Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ξάνθης σχετικά με το στεγασμένο εμπόριο και τα προβλήματα που υπάρχουν σ’ αυτό αφού το υπαίθριο εμπόρια λειτουργεί σε βάρος του.

Πρόταση της Ομοσπονδίας είναι να συσταθούν άμεσα κλιμάκια ελέγχου στις λαϊκές αγορές έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Αναλυτικά αναφέρεται:

Με το υπ’ Α.Π. 194/22-11-2005 έγγραφο μας μεταξύ των άλλων σας είχαμε εισηγηθεί ότι είναι ανάγκη κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του Νόμου 3190/30-10-03 να συγκροτηθούν τα κλιμάκια Ελέγχου των Λαϊκών Αγορών και του Υπαίθρου Εμπορίου, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα, με αποτέλεσμα οι δραστηριοποιούμενοι σ’ αυτό επαγγελματίες κι έμποροι να κινούνται εκτός των κανόνων υγιούς ανταγωνισμού και σε βάρος του στεγασμένου εμπορίου, που τόσο πολύ πλήττεται κατά τελευταία χρόνια, ενώ τόσα πολλά προσφέρει στην εθνική οικονομία.

1. Το στεγασμένο εμπόριο και μετά το τέλος των εκπτώσεων κι εφέτος κάνει ταμείο και διαπιστώνει ακόμη ότι βρίσκεται στο κόκκινο, σεις με τη μη συγκρότηση των ως άνω ελεγκτικών μηχανισμών αφήνετε ανεξέλεγκτο το υπαίθριο εμπόριο και τις Λαϊκές Αγορές.

2. Το στεγασμένο εμπόριο δέχεται όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τα φορολογικά κλεισίματα, το υπαίθριο εμπόριο απαλλάσσεται λόγω έλλειψης ελεγκτικών μηχανισμών, που σεις προσωπικά υποσχεθήκατε προς όλους μας το Δεκέμβριο του 2004 στη συνάντηση των παραγωγικών φορέων με τον κ. Μεϊμαράκη.

3. Σε πολλές περιφέρειες της Επικρατείας έχουν συγκροτηθεί τα κλιμάκια ελέγχου των Λαϊκών αγορών και του υπαιθρίου εμπορίου στη δική μας περιφέρεια δεν κινείται τίποτε σχετικώς και η αγορά γενικώς λειτουργεί ανεξέλεγκτα και βέβαια χωρίς να εξασφαλιστούν οι όροι ισονομίας και ισοπολιτείας.

Εάν θέλουμε να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός προς όφελος των καταναλωτών και των ΜΜΕ, πρέπει να εξασφαλιστούν σαφώς «οι όροι του παιχνιδιού» και οι κανόνες της αγοράς. Ο δε έλεγχος κι ενδεχομένως και η αυστηρότητα που επιδεικνύεται στους μικρομεσαίους καταστηματάρχες, η ίδια να επιδεικνύεται και στους δραστηριοποιούμενους στις Λαϊκές Αγορές και το υπαίθρο εμπόριο.

Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη της έγκαιρης συγκρότησης των κλιμακίων Ελέγχου αυτών, ώστε να μπει «επιτέλους» τάξη στην αγορά και αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέο αίμα στους Δήμους…

Αλλάζουν πρόσωπα τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων του Νομού και οι Αντιδήμαρχοι. Πρόσωπα αλ…