Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Οδός Κονίτσης…όταν ο πεζόδρομος μετατρέπεται σε χώρο πάρκινγκ…

Οδός Κονίτσης…όταν ο πεζόδρομος μετατρέπεται σε χώρο πάρκινγκ…

0

Διαμαρτύρονται κάτοικοι και επαγγελματίες για την ανεξέλεγκτη στάθμευση. Ζητούν λήψη μέτρων!Πυκνώνουν τον τελευταία καιρό τα παράπονα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον πεζόδρομο της Κονίτσης, μιας και αυτός τελεί υπό κατάληψη!

Πολλοί οδηγοί, προφασιζόμενοι ότι θα αφήσουν τα αυτοκίνητά τους μόλις για λίγα λεπτά, δεν διστάζουν να σταματούν ακόμη και μπροστά στις εισόδους καταστημάτων και γραφείων για να κάνουν τις δουλειές τους…

Η Τροχαία Ξάνθης πριν λίγο καιρό, σε ανακοίνωση της αναφέρονταν στο έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει στην πόλη μας.

Για τον λόγο αυτό όπως επισημαίνονταν, τα πρόστιμα θα είναι ιδιαιτέρως τσουχτερά σ’ αυτούς που παρκάρουν κυρίως στους πεζόδρομους.

Παρά τις κλήσεις που κόβονται στα οχήματα που σταθμεύουν στην οδό Κονίτσης, οι οδηγοί δεν συμμορφώνονται αφήνοντάς τα εκεί καθημερινά.

Στον πεζόδρομο αυτό, το πρόβλημα είναι καθημερινό, αφού εκεί βρίσκεται το Κεντρικό Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και πολλοί το επισκέπτονται.

Το πρόβλημα βέβαια μεγαλώνει ακόμη περισσότερο για τους επαγγελματίες του πεζόδρομου, τις απογευματινές ώρες όταν τα καταστήματα είναι ανοικτά, αλλά και το πρωί του Σαββάτου, λόγω της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς.

Και είναι σίγουρα ανεπίτρεπτο να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους μπροστά στα καταστήματα μπλοκάροντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την είσοδο σ’ αυτά.

Σε πολλές περιπτώσεις όπως μας καταγγέλθηκε, οι οδηγοί κλείνουν εντελώς τις εισόδους των καταστημάτων με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι επαγγελματίες να μην μπορούν να μπουν σ’ αυτά.

Και εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως χρειάζεται περισσότερη «επιτήρηση» από την Τροχαία αλλά και παρέμβαση από τον Δήμο Ξάνθης έτσι ώστε να λυθεί επιτέλους αυτό το τεράστιο πρόβλημα.

Η οδός Κονίτσης, σε όλο το μήκος της, αν την επισκεφθεί κάποιος μεσημέρι, θα διαπιστώσει ότι η εικόνα της μόνο πεζόδρομο δεν θυμίζει.

Αυτοκίνητα, φορτηγά, μηχανάκια, κυριαρχούν…

Και δεν είναι μόνο οι επαγγελματίες που διαμαρτύρονται αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι του δρόμου.

Παλαιότερα ο Δήμος Ξάνθης είχε παραδώσει ειδικό έγγραφο στους κατοίκους του πεζόδρομου για να μπορούν, σε συγκεκριμένα σημεία του, να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους.

Κάτι που τώρα δεν ισχύει.

Ως αποτέλεσμα, να μη γνωρίζουν, εφόσον μένουν εκεί, που να σταθμεύσουν τα οχήματά τους.

Και δεν είναι μόνο ο δρόμος της Κονίτσης αλλά και οι «παράδρομοί» του.

Πρόκειται για τον πεζόδρομο της Γεωργίου Σταύρου, εκεί που βρίσκονται τα ταβερνάκια της πόλης.

Πρωί, μεσημέρι και βράδυ, καθόλη τη διάρκεια, της ημέρας, σταθμεύουν αυτοκίνητα.

Έπειτα, ανεβαίνοντας την Κονίτσης προς την Βενιζέλου…

Χαρακτηριστικά αναφέρουν εκεί οι κάτοικοι πως ο «Δήμος Ξάνθης μας πήρε τον συγκεκριμένο δρόμο για να τον κάνει πεζόδρομο, και ούτε οι πεζοί μπορούν να περάσουν, αφού ο δρόμος έχει γίνει πάρκινγκ ταβέρνας στην περιοχή».

Στους πεζόδρομους της Ξάνθης αν και τον τελευταίο καιρό, έχει δοθεί από τους αρμόδιους υποτίθεται κάποια προσοχή, το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.

Και αυτό που απαιτούν τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επαγγελματίες, είναι η λήψη μέτρων, έτσι ώστε να πάρουν αυτό που δικαιωματικά τους αξίζει…μια καλύτερη ποιότητα ζωής!

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Άγια Θεοφάνια στην Ξάνθη

Πλήθος πιστών στην γέφυρα του Κόσυνθου. Στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Εν Ιορδά…