Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Χωρίς σκουπίδια και μετά τις Απόκριες!

Χωρίς σκουπίδια και μετά τις Απόκριες!

0

Διαρκείς οι προσπάθειες της Υπηρεσίας Καθαριότητας

Ο κόσμος που βρέθηκε στην πόλη μας αυτές τις ημέρες ήταν πολύς.

Όλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους με χορούς και τραγούδια, απολαμβάνοντας το Ξανθιώτικο Καρναβάλι στην κάθε του μορφή.

Σε όλους τους δρόμους της πόλης και κυρίως στους κεντρικούς, τα υπαίθρια πάρτι, παρά το τσουχτερό κρύο, κυριαρχούσαν.

Την ίδια εικόνα παρουσίαζε και η περιοχή του Λιμνίου.

Κάθε βράδυ, το Λούνα Παρκ, καθιερωμένο πια κατά τη διάρκεια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, έσφυζε από ζωή.

Σερπαντίνες, κομφετί, είχαν την τιμητική τους.

Βέβαια, όλα αυτά, εκτός από το κέφι και την διασκέδαση, αποτελούν έναν σοβαρό λόγο ανησυχίας για τους αρμόδιους φορείς της Ξάνθης, περισσότερο δε, αυτούς που ασχολούνται με τον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Τάσο Θεοδωρίδη, οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι επί 24ωρου βάσεως έτσι ώστε η πόλη να παραμένει καθαρή και κατά τη διάρκεια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, όσο και μετά την παρέλαση, είναι μεγάλες.

Ο πολύς κόσμος όπως μας είπε ο κ. Θεοδωρίδη, φέρνει και πολλά σκουπίδια και είναι ιδιαιτέρως εμφανής αυτή η εικόνα με τους κάδους απορριμμάτων οι οποίοι είναι κάθε φορά γεμάτοι με σκουπίδια σε όλα τα σημεία της πόλης, σε όλους τους δρόμους της.

Και φυσικά τα σκουπίδια σε πολλές περιπτώσεις, δεν βρίσκονται τοποθετημένα μόνο μέσα στους κάδους αλλά και έξω από αυτούς, στους δρόμους ανεξέλεγκτα, αφού κάποιοι ασυνείδητοι θεωρούν και αυτό ως μια «λύση».

Όπως επισημαίνει λοιπόν ο κ. Θεοδωρίδης, τα απορριμματοφόρα οχήματα του Δήμου Ξάνθης προχωρούν διαρκώς στην αποκομιδή των σκουπιδιών στους χώρους κυρίως που αποτελούν σημεία μεγάλη επισκεψιμότητας.

Στην περιοχή του Λιμνίου, κάθε βράδυ τα απορριμματοφόρα συγκεντρώνουν τους όγκους σκουπιδιών τόσο από τους κάδους όσο και από τον χώρο, έτσι ώστε να παραμένει καθαρός.

Την ίδια κίνηση ακολούθησαν και μετά την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής.

Αργά το βράδυ και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, οι εργαζόμενοι κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να μην υπάρχει ούτε ένα σκουπίδι στους δρόμους.

Στην οδό 28ης Οκτωβρίου, με το πέρας της παρέλασης, τα απορριμματοφόρα εργάζονταν πυρετωδώς.

Και παρά την έλλειψη προσωπικού που τόνισε πως υπάρχει ο κ. Θεοδωρίδης άλλη μια φορά, ο τομέας της καθαριότητας αντιμετωπίστηκε κατά το καλύτερο δυνατό.

Άλλωστε τα τελευταία χρόνια, το Καρναβάλι, εκτός από μια «τονωτική ένεση» που αποτελεί στα δρώμενα της πόλης, είναι και ένα καλό μάθημα, αφού οι αρμόδιοι έχουν μάθει καλά πως με συντονισμένες προσπάθειες μπορεί να αποφευχθεί το πρόβλημα με τα σκουπίδια και να μιλάμε για μια πόλη, πραγματικά καθαρή.

 

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Άγια Θεοφάνια στην Ξάνθη

Πλήθος πιστών στην γέφυρα του Κόσυνθου. Στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Εν Ιορδά…