Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Αρκετά τα προβλήματα που δημιούργησε η βροχόπτωση στον νομό μας

Αρκετά τα προβλήματα που δημιούργησε η βροχόπτωση στον νομό μας

0

Άμεση η κινητοποίηση από Νομαρχία και Δήμο Ξάνθης. Σημειώθηκαν κατολισθήσεις και πλημμύρες σε δρόμους. Ακόμη και ιδιωτικά μηχανήματα επιστρατεύτηκαν από την Νομαρχία Ξάνθης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση και το χαλάζι στον νομό μας.

Περίπου στις δύο το βράδυ όπως μας έγινε γνωστό, υπήρξε κατολίσθηση στον δρόμο προς τον Εχίνο με αποτέλεσμα να σπεύσουν αμέσως τα ειδικά μηχανήματα της Νομαρχίας τα οποία σε συνεργασία με οχήματα ιδιωτών, κατάφεραν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα και να διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων.

Το ευχάριστο όπως επισήμανε ο Αντινομάρχης Ξάνθης κ. Μάρκος Αδαμίδης, είναι ότι παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι δρόμοι παρέμειναν ανοιχτοί τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό δίκτυο του νομού μας.

Εκτός από την ορεινή περιοχή, σημαντικό πρόβλημα δημιουργήθηκε στον οικισμό του Πετεινού του Δήμου Βιστονίδας.

Εκεί, το κανάλι όπου υπάρχει περιμετρικά του οικισμού για την απορρόφηση των όμβριων υδάτων, λόγω της έντονης βροχόπτωσης και του χαλαζιού, έσπασε σε τρία σημεία, με αποτέλεσμα το νερό να φτάσει ακόμη και στις αυλές των σπιτιών.

Η κινητοποίηση της Νομαρχίας Ξάνθης και του Δήμου Βιστονίδας ήταν άμεση.

Με τα συνεργεία των αρμόδιων υπηρεσιών, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Έπειτα, ο χείμαρρος ο οποίος υπάρχει στην έξοδο του οικισμού των Κιμμερίων, κοντά σε εγκαταστάσεις πτηνοτροφείου, είχε ως αποτέλεσμα, τα νερά της βροχής να καλύψουν μέρος του οδοστρώματος.

Τα μηχανήματα της Νομαρχίας με την συνεργασία του Δήμου Ξάνθης και φυσικά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, προέβησαν δύο φορές στην άντληση των υδάτων μέχρις ότου καθαρίσει ο δρόμος.

Και φυσικά, εκεί που στάθηκε ο Υπεύθυνος ΠΣΕΑ του Δήμου Ξάνθης κ. Μανόλης Τσέπελης, ήταν στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον οικισμό του Δροσερού.

Στους άλλους δύο οικισμούς της Ξάνθης, Εύμοιρο και Πετροχώρι, δεν σημειώθηκαν σημαντικά προβλήματα.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε όσον αφορά στην χαλαζόπτωση που έπληξε διαφορετικά σημεία του νομού, πως μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, δεν είχαν αναφερθεί ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες.

Σε όλες τις προσπάθειες που κατέβαλλε τόσο η Νομαρχία Ξάνθης, όσο και ο Δήμος Ξάνθης, σημαντική ήταν η συμβολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης.

Μάλιστα από την στιγμή που άρχισε η βροχή, οχήματά της, πραγματοποιούσαν περιπολίες μέσα στην πόλη έτσι ώστε να εντοπίσουν τυχόν προβλήματα και να προχωρήσουν σε αποκατάστασή τους.

Σε ανακοίνωσή πάντως αναφέρεται: Μετά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης (Ν. Ροδόπη, Ν. Έβρου) όσο και στον νομό της Ξάνθης, η Π.Υ. Ξάνθης από τις δύο το μεσημέρι έως και τις τέσσερις το πρωί, κλήθηκε για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων σε είκοσι πέντε περιπτώσεις στις περιοχές των Κιμμερίων, του Μαγικού, του Πετεινού, της Διομήδειας, του Δροσερού, της Εξοχής, των Πηγαδίων καθώς και μέσα στην πόλη.

Και όσο για το δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, συννεφιά με βροχές κατά τόπους, καταιγίδες στα βορειοανατολικά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και πεδινά της δυτικής Μακεδονίας καιρικά φαινόμενα που σταδιακά θα εξασθενίσουν, προβλέπονται για τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν…

Καθοριστική η παρουσία τους στην Νοτιοανατολική Ασία. Μιλά στο «Ε» η κ. Ελευθερία Παρθενοπ…