Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Ετήσιος χορός Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα Ξάνθης

Ετήσιος χορός Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα Ξάνθης

0

Τιμήθηκαν οι Παραολυμπιονίκες Παναγιώτης Καρασερίδης και Αλέξανδρος Ταξιλδάρης. Κ. Αμοιρίδης: «…να έχουμε συμπαραστάτη τον κόσμο στην καθημερινή μας προσπάθεια…». Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή στην «Πολιτεία», ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα Νομού Ξάνθης.

Και ήταν πραγματικά συγκινητικός ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρίθηκε ο κόσμος της Ξάνθης στο κάλεσμα του Συλλόγου μιας και στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου, εκτός από το φαγοπότι και τον χορό, χειροκρότησε τους δύο εξαιρετικούς αθλητές που κατάφεραν να συγκινήσουν όλη τη χώρα και ιδιαίτερα τον νομό μας κατά την διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Καρασερίδη, όγδοο Παραολυμπιονίκη και τον Αλέξανδρο Ταξιλδάρη, που πήρε το αργυρό μετάλλιο σηκώνοντας ψηλά την σημαία της χώρας μας.

«Σήμερα είναι ο ετήσιος χορός του Συλλόγου μας. Με την ευκαιρία των έντεκα χρόνων λειτουργίας του Συλλόγου μας, αποφασίσαμε σαν Διοικητικό Συμβούλιο να τιμήσουμε κάποια πρόσωπα τα οποία πέτυχαν για εμάς σημαντικό ρόλο την χρονιά που πέρασε. Το πιο σημαντικό γεγονός της χρονιάς που πέρασε για την χώρα μας ήταν η Ολυμπιάδα και η Παραολυμπιάδα…και είναι τα δύο παιδιά τα οποία τιμήθηκαν στους παραολυμπιακούς της Αθήνας. Ο Παναγιώτης Καρασερίδης ο οποίος είναι μέλος του αθλητικού μας σωματείου, ένα παιδί με πολύ μεγάλη θέληση, με πολύ μεγάλη δύναμη που κατάφερε να αναδειχθεί όγδοος παραομπιονίκης και ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης που είναι από την Κομοτηνή και μπήκε στον δικό μας σύλλογο, με τον οποίο όλοι δακρύσαμε όταν πήρε το αργυρό μετάλλιο στα 50 μ. ύπτιο κολύμβησης» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Αμοιρίδης.

Βέβαια, εκτός από τους δύο αθλητές, τιμήθηκαν τα πρόσωπα του νομού που συνέβαλαν με την βοήθειά τους στις διακρίσεις των αθλητών.

Είναι ο μεγαλόμετοχος της ΠΑΕ SKODA Ξάνθη κ. Χρήστος Πανόπουλος, εργοδότης του Παναγιώτη Καρασερίδη, ο οποίος, όπως τόνισε ο κ. Αμοιρίδης, στέκεται αρωγός στις προσπάθειες του Συλλόγου.

Μάλιστα όπως ανέφερε, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθη, βοήθησε ιδιαιτέρως τον Παναγιώτη να προετοιμαστεί κατάλληλα παρέχοντάς του τις διευκολύνσεις που χρειάζονταν.

Η βοήθεια του Χρήστου Πανόπουλου, συνεχίστηκε βέβαια και προς τον ίδιο τον Σύλλογο που είτε με τις υποδομές είτε με τις διάφορες παροχές, στέκεται συνεχώς δίπλα του. Τον κ. Πανόπουλο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Πιαλόγλου.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε επίσης ο πρώην Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Μιχαήλ Χαλκίδης για την πολυετή προσφορά του.

Και όσο για το μήνυμα του Προέδρου του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα…ένα μήνυμα- προσκλητήριο συμπαράστασης και αλληλεγγύης…για ένα μέλλον ίσων ευκαιριών, μακριά από διακρίσεις.

«Είναι ευκαιρία να γιορτάσουμε όλοι μαζί, να χαρούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να έχουμε τον κόσμο σύμμαχο και συμπαραστάτη στην καθημερινή μας ζωή και την προσπάθεια που κάνουμε για κοινωνική και επαγγελματική ένταξη…».

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν…

Καθοριστική η παρουσία τους στην Νοτιοανατολική Ασία. Μιλά στο «Ε» η κ. Ελευθερία Παρθενοπ…