Αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς

0

Από τις 7 έως τις 10 Απριλίου διήρκεσε το Τουριστικό Πανόραμα στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά στο οποίο συμμετείχε με περίπτερό της η Νομαρχία Ξάνθης.

Η Νομαρχία Ξάνθης ξεφεύγοντας από τα τυποποιημένα χαρακτηριστικά των εκθεσιακών περιπτέρων «έντυσε» τα 50 τ.μ. του χώρου της με μια ρεαλιστική αρχιτεκτονικά, παραδοσιακή πρόσοψη ξανθιώτικης κατοικίας, μεταφέροντας στην Αθήνα και τον Πειραιά την ατμόσφαιρα του αρχιτεκτονικού ιστού της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης.

Το τοπικό χρώμα της συμμετοχής, συμπληρώθηκε με αντικείμενα λαϊκής τέχνης που παράγονται στον νομό ενώ οι πολυάριθμοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα παραδοσιακά γλυκά της Ξάνθης.

Στην διαρκή προσπάθεια της Εταιρείας Τουριστικής Προβολής του Νομού Ξάνθης τα τελευταία έξι χρόνια, αποδίδει ο Νομάρχης Ξάνθης την επιτυχία του νομού μας στην αύξηση των τουριστών.

«Το Τουριστικό Πανόραμα είχε επιτυχία ως προς την δική μας συμμετοχή. Ο νομός μας δια μέσω της Εταιρείας Τουριστικής Προβολής της Νομαρχίας Ξάνθης, έχει συνεχώς παρουσίες εκεί που κρίνουμε ότι η προβολή θα αποδώσει. Έχουμε πια μια εμπειρία τέτοια που να κρίνουμε και να συγκρίνουμε. Η Ξάνθη αποτελεί πια έναν σταθερά ανερχόμενο τουριστικό προορισμό και ο ίδιος νιώθω πολύ μεγάλη ικανοποίηση γιατί σε μια διαδρομή έξι χρόνων ξεκινώντας από μηδενική βάση οργανωμένης προβολής, φτάσαμε σήμερα σε ένα σημείο να έχουμε μια διαρκώς αυξημένη τουριστική κίνηση».

Η τουριστική κίνηση μάλιστα ανέφερε πως δεν επιδέχεται αμφιβολία.

Άλλωστε τουριστικά πρακτορεία των Αθηνών, μη βρίσκοντας για το επόμενο χρονικό διάστημα, κατάλυμα στην περιοχή μας, με στόχο να επισκεφθούν την Ξάνθη, θα έμεναν σε ξενοδοχεία γειτονικών πόλεων.

Ο προορισμός τους είναι η Ξάνθη τόνισε με έμφαση ο Νομάρχης και αυτή είναι η επιτυχία!

Η Νομαρχία Ξάνθης συμμετέχει διαρκώς σε εκθέσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Έπειτα υπάρχει η συνεχή έκδοση υλικού που αναφέρεται και σε εξειδικευμένες μορφές τουρισμού αλλά και σ’ αυτό που υπάρχει και από πλευράς φωτογραφίας και από πλευράς περιγραφής και εικόνας.

Τρίτο σκέλος, είναι οι παρεμβάσεις οι οποίες έχουν γίνει σε όλη τη χώρα όσον αφορά στις ειδικές μορφές τουρισμού και κυρίως στις μαθητικές εκδρομές.

Εκατοντάδες επιστολές έχουν σταλεί στα Λύκεια ανέφερε ο Νομάρχης τα οποία κάθε χρόνο πραγματοποιούν εκδρομές με το ανάλογο υλικό.

Η διαφήμιση και οι προβολές οι οποίες υπήρξαν σύμφωνα με τον Νομάρχη και ειδικότερα το σποτ της Νομαρχίας που προβλήθηκε μέσω της ΕΡΤ 3, «έγραψε ιστορία».

Ο νομός Ξάνθης είναι το παράδειγμα και για τους άλλους νομούς.

Συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή τόνισε τέλος ο Νομάρχης είχε και το σήριαλ «Μη μου λες αντίο» του Μανούσου Μανουσάκη όπου οι επισκέπτες ερχόμενοι στον νομό, θέλουν να δουν τα σημεία που προβάλλονται μέσα από αυτό.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αναβιώνει το έθιμο της μπάμπως στα Μάγγανα το Σάββατο 8 Ιανουαρίου

Πολύ πριν η επιστήμη αποκωδικοποιήσει τα μυστικά του DNA…πολύ πριν το φύλο του παιδιού που…