Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Αυξημένος από πέρυσι ο αριθμός των επισκεπτών στον νομό μας

Αυξημένος από πέρυσι ο αριθμός των επισκεπτών στον νομό μας

0

Σημαντική αύξηση τόσο της επισκεψιμότητας όσο και των διανυκτερεύσεων για το 2004 αποδεικνύεται από τα επίσημα στοιχεία που συγκέντρωσε η Εταιρεία Τουριστικής Προβολής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Ξάνθης.

Μάλιστα συγκριτικά με το 2003, από τα στοιχεία παρουσιάζεται αύξηση κατά 8% στον αριθμό των επισκεπτών και έως 10% στις διανυκτερεύσεις.

Εντυπωσιακή είναι επίσης η αύξηση των αλλοδαπών επισκεπτών που ανέρχονται σε 36% και των διανυκτερεύσεών τους σε 16% έναντι του 2003.

Από τα στοιχεία των δύο πρώτων μηνών του 2005 προκύπτει αύξηση 9,6% στις αφίξεις και 19% στις διανυκτερεύσεις προμηνύοντας μια καλή χρονιά για την τουριστική κίνηση στο Νομό μας.

Απόρροια της τεράστιας προσπάθειας που καταβάλλεται με την προβολή του νομού, χαρακτήρισε η πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Προβολής της Νομαρχίας Ξάνθης κ. Ευτέρπη Στάντζιου τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των επισκεπτών στον Νομό μας.

«Ο Νομός Ξάνθης έχει καθιερωθεί πλέον ως προορισμός και αποδεικνύεται ότι είναι ένας συνεχώς αναπτυσσόμενος προορισμός. Οι επισκέπτες έρχονται και γίνονται ένα είδος διαφημιστών για τον τόπο μας διότι εντυπωσιάζονται και από τις ομορφιές και από την Ξανθιώτικη φιλοξενία και αυτό βεβαίως βοηθάει στο να αναπτύσσεται η τουριστική κίνηση».

Οι ενέργειες που κάνει η Εταιρεία έτσι ώστε να προσελκύσει κόσμο στον νομό είναι πολύπλευρες σύμφωνα με την κ. Στάντζιου.

«Προσπαθεί με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να προωθήσει, να αναδείξει τον τόπο μας».

Τέτοιες ενέργειες όπως μας είπε, είναι η συμμετοχή της σε εκθέσεις του εσωτερικού και εξωτερικού με αυτοδύναμα περίπτερα της Νομαρχίας Ξάνθης αλλά και μέσα από τις εκθέσεις της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με δημοσιεύματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τηλεοπτικά σπότ και μηνύματα, με συμμετοχή σε εκπομπές αναλόγου περιεχομένου, με την διοργάνωση επισκέψεων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων, με επισκέψεις διευθυντών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και καθηγητών οι οποίοι ασχολούνται με τα περιβαλλοντολογικά προγράμματα ώστε να προσελκύσουμε σχολικές εκδρομές αλλά και εκδρομές που έχουν σχέση με τα περιβαλλοντικά προγράμματα.

Η Εταιρεία Τουριστικής Προβολής, εκδίδει επίσης διαρκώς έντυπα για διάφορες μορφές τουρισμού ενώ εκδίδει και χάρτες.

«Και γενικώς…δεν αφήνουμε καμία ευκαιρία που θα μας δοθεί έτσι ώστε να προβάλλουμε συνεχώς τον νομό μας».

Με συγκρατημένη αισιοδοξία…η κ. Στάντζιου απάντησε πως «πρώτα πρέπει να βλέπουμε τα αποτελέσματα από τον χρόνο που κυλάει…και μετά να μιλάμε για το μέλλον» όταν την ρωτήσαμε για μεγαλύτερη αύξηση επισκεπτών το 2005.

Παρόλα αυτά, οι δύο πρώτοι μήνες του 2005 σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο είναι «ανεβασμένοι».

«Εμείς θα εντείνουμε και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας. Άλλωστε ο Νομάρχης Ξάνθης δίνει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον σ’ αυτόν τον τομέα και όπως γνωρίζετε, ο τουρισμός αναμφίβολα βοηθάει στην τουριστική ανάπτυξη του νομού, δημιουργεί νέα επαγγέλματα αλλά και νέες θέσεις εργασίας. Έτσι λοιπόν έχοντας αυτή τη διάθεση, θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας και ελπίζουμε πως και το 2005 θα είναι μια καλή χρονιά για την τουριστική κίνηση του νομού μας».

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μοίρασαν… την πίτα του Νομαρχιακού προεδρείου

Συμπιλίδου, πρόεδρος, Χατζημεμίς Τουρκές Αντιπρόεδρος, Στάντζιου γραμματέας. Συμπιλίδου: «…