Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 Στην Αδριανούπολη την περασμένη Δευτέρα ο Νομάρχης Ξάνθης

Στην Αδριανούπολη την περασμένη Δευτέρα ο Νομάρχης Ξάνθης

0

Για θέματα του Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας. Κυριάρχησε η Τουριστική συνεργασία. Στην Αδριανούπολη βρέθηκε την Δευτέρα ο Νομάρχης Ξάνθης και Πρόεδρος του Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας κ. Γιώργος Παυλίδης στο πλαίσιο της πρώτης θεματικής συνάντησης με θέμα την τουριστική συνεργασία μέσα στο διασυνοριακό δίκτυο.

«Όπως ξέρετε ο τουρισμός σημαίνει κίνηση, σημαίνει μετάβαση» τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Παυλίδης.

Αυτό που επισήμανε ο Νομάρχης Ξάνθης είναι πως αν και τα σύνορα αποτελούν το εμπόδιο πολλές φορές για την ανάπτυξη της οικονομίας, ωστόσο η περιοχή μας έχει εκείνα τα πλεονεκτήματα που μπορούν να προσελκύσουν χιλιάδες επισκέπτες και να αποτελεί έναν «ισχυρό» τουριστικό προορισμό.

«Τα σύνορα αποτελούν ένα σημαντικό εμπόδιο. Ταυτόχρονα η περιοχή μας έχει πολύ ισχυρά πλεονεκτήματα με όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που εάν δεν υπήρχαν αυτά τα εσωτερικά εμπόδια, να έχει μια μεγάλη τουριστική κίνηση και να αποτελεί έναν μεγάλο τουριστικό προορισμό. Εμπόδια νομικά στα σύνορα, εμπόδια τεχνικά, η έλλειψη επικοινωνίας, περιοχές οι οποίες είναι υποβαθμισμένες και αποκλεισμένες πολλές φορές λόγω των συνόρων, έχουν αφήσει το σημαντικό αυτό κομμάτι της οικονομίας πίσω».

Το ενδιαφέρον που υπήρξε από όλα τα μέλη του Δικτύου ήταν μεγάλο.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο κ. Παυλίδης, οι προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν πολλές και από αυτές θα επιλεγούν και θα ιεραρχηθούν οι υλοποιήσιμες.

«Υπήρξε ένα πολύ σημαντικό ενδιαφέρον από όλους τους συναδέλφους, εξαιρετικό θα έλεγα.

Ήταν μια πολύωρη και κουραστική για μένα συνάντηση αφού κράτησε περί τις επτά ώρες.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις, κατατέθηκαν περίπου πενήντα προτάσεις οι οποίες θα αξιολογηθούν, θα ιεραρχηθούν, θα εντοπιστούν εκείνες οι οποίες είναι υλοποιήσιμες και σε μια επόμενη συνάντηση που προσφέρθηκε να διοργανώσει για αυτόν τον σκοπό ο Νομάρχης Δράμας, θα μπούμε στο στάδιο της υλοποίησης. Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι αυτά δεν μπορούν να υλοποιηθούν από την μια μέρα στην άλλη…».

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε να τελειώσουν οι διαδικασίες σύνταξης κάποιων εσωτερικών νομικών δομών για τις χρηματοδοτήσεις από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και στις τρεις χώρες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και επίσης να συμπληρωθεί με ένα άτομο από την Τουρκία και με ένα από την Βουλγαρία, η δομή αυτή η οποία με μια σύμβαση έργου που θα γίνει, έτσι ώστε να υπάρχει μια επικοινωνία και ενημέρωση από τον Οργανισμό.

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και τον Φεβρουάριο ενώ αυτό που χρειάζεται πάνω απ’ όλα είναι να βγουν οι περιοχές μας από την απομόνωση.

«Πρέπει να πω ότι ακολουθούν συναντήσεις τον Φεβρουάριο, συνεχόμενες για πολλά θέματα.

Προσπαθούμε να καλύψουμε ένα σημαντικό κενό για να φύγουν οι περιοχές μας από την απομόνωση, να δημιουργηθεί ένα άλλο κλίμα, ένα κλίμα που χρειάζονται και τα Βαλκάνια και σίγουρα η πατρίδα μας αλλά το χρειάζεται και η Ευρώπη και όλος ο κόσμος…».

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προξένησε φθορές σε αυτοκίνητο

Την περασμένη Κυριακή, στο Βέλκιο Σαπών Ροδόπης, από άντρες του Αστυνομικού τμήματος Σαπών…