Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 Με ΚΥΑ εξουσιοδοτούνται ιδιωτικοί φορείς για την καταλληλότητα των ανελκυστήρων

Με ΚΥΑ εξουσιοδοτούνται ιδιωτικοί φορείς για την καταλληλότητα των ανελκυστήρων

0

Περιοδικός έλεγχος των ανελκυστήρων

Αλλάζουν ….τα πράγματα αναφορικά με τους ελέγχους στους ανελκυστήρες που εγκαθίστανται για πρώτη φορά και στους ήδη λειτουργούντες.

Η αλλαγή έγκειται στο γεγονός, ότι ενώ παλιότερα ελέγχονταν από τη Δ/νση Βιομηχανίας κάθε νομού και δινόταν η άδεια λειτουργίας απ’ αυτή, τώρα σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 3899/253/Φ.9.2/27 Φεβρουαρίου – 2002, έχουν εξουσιοδοτηθεί κάποιοι ιδιωτικοί φορείς και με τους ελέγχους που διενεργούν, εκδίδουν τα πιστοποιητικά καταλληλότητας, αν τηρούν δηλ. τα προβλεπόμενα πρότυπα, τα οποία προσκομίζονται στην Δ/νση βιομηχανίας, ενημερώνεται το αρχείο ανελκυστήρων κάθε τέσσερα χρόνια και στη συνέχεια ηλεκτροδοτούνται.

Περιοδικός έλεγχος των ανελκυστήρων

Οι ανελκυστήρες που λειτουργούν νόμιμα πρέπει να ελεγχθούν και να καταχωρηθούν στο μητρώο της Δ/νσης Βιομηχανίας μέχρι την 8η Μαρτίου 2005. Οι ανελκυστήρες που λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια ή στους οποίους έγιναν σημαντικές τροποποιήσεις ή αλλαγές πρέπει να ελεγχθούν και να καταχωρηθούν άμεσα.

Σημειώνεται ότι η Δ/νση Βιομηχανίας ενημέρωσε άμεσα με επιστολή της, όλους τους διαχειριστές κτιρίων για τις παραπάνω διαδικασίες και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθυνθούν άμεσα στους συντηρητές ανελκυστήρων τους για τη διεκπεραίωση των διαδικασιών.

Οι εξουσιοδοτημένοι ιδιωτικοί φορείς

Οι φορείς, ιδιωτικές εταιρείες, που είναι εξουσιοδοτημένοι που θα εκδίδουν τα πιστοποιητικά καταλληλότητας, μετά από έλεγχο, είναι περίπου 15 και ενδεικτικά: ΕΔΕΤΑΜ, TIF HELLAS, κ. ά.

Σημειώνεται ότι αυτή η ρύθμιση εναρμονίζεται με τις οδηγίες της Ε.Ε. και αποσκοπεί, με τους περιοδικούς ελέγχους, ανάλογους με τους ελέγχους των αυτοκινήτων που γίνονται από τα ΚΤΕΟ, στην καλύτερη λειτουργία των ανελκυστήρων και στην προστασία και ασφάλεια των πολιτών

Για την αναγκαιότητα αυτής της ρύθμισης, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Βιομηχανίας Ξάνθης κ. Π. Μυλωνάς τονίζει: «Κάθε τόσο η Ε.Ε. βγάζει κάποια πρότυπα για κάποια μηχανήματα και πρέπει η ελληνική νομοθεσία να εναρμονίζεται μ’ αυτά. Έτσι η Ε.Ε. θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει αυτός ο περιοδικός έλεγχος από τους εξουσιοδοτημένους φορείς. Αυτό το νέο μέτρο νομίζω ότι θα συμβάλλει στην καλύτερη προστασία και ασφάλεια λειτουργίας των ανελκυστήρων».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Βιομηχανίας στο τηλέφωνο 25410 – 24405 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση dsybiomx&otenet.Gr.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έργα εξωραϊσμού στον Οικισμό Δημαρίου

Ο οικισμός είναι Παραδοσιακός. Ποια έργα θα γίνουν Εγκρίθηκε και εντάχθηκε έργο που προτάθ…