Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 Ερώτηση Σγουρίδη στον Υπουργό Άμυνας για τους S- 300

Ερώτηση Σγουρίδη στον Υπουργό Άμυνας για τους S- 300

0

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με το αν έστειλε επιστολή προς τις ρωσικές αρχές για την μεταβίβαση στην Ελλάδα της κυριότητας των S-300 η προμήθεια των οποίων έγινε με την Κ1Υ956 σύμβαση και αν ναι γιατί η επιστολή αυτή δεν εστάλη νωρίτερα με αποτέλεσμα να παραμένει στις αποθήκες ο αναγκαίος για την αμυντική θωράκιση της χώρας εξοπλισμός έθεσε ο Βουλευτής Ξάνθης Παναγιώτης Σγουρίδης.

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται:

Στις 14 Ιουλίου 2004 το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Κύπρου απηύθυνε επιστολές προς τις αρμόδιες Ρωσικές Αρχές προκειμένου να μεταβιβαστεί στην Ελλάδα η κυριότητα των S-300.

Τις επιστολές αυτές κοινοποίησε και στο Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ζήτησε από τις δύο χώρες να συνεννοηθούν προκειμένου να περάσει άμεσα η κυριότητα των εξοπλισμών στην Ελλάδα και στη συνέχεια με διμερή συμφωνία Ελλάδας και Κύπρου να ρυθμιστεί το θέμα της χρήσης τους.

Ανεξάρτητα από την στάση των ρώσικων αρχών στο θέμα αυτό , η χώρα μας όφειλε να προβεί άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και συνεννοήσεις ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η διαδικασία μεταβίβασης της κυριότητας των εξοπλισμών τα οποία ήδη βρίσκονται αποθηκευμένα στην Ελλάδα χωρίς να μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Από όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η Ελλάδα μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον δεν είχε αποστείλει επιστολή προς τις ρωσικές αρχές για την διευθέτηση ενός τόσο σημαντικού θέματος με αποτέλεσμα οι S – 300 να συνεχίσουν να είναι αποθηκευμένοι και να μην χρησιμοποιούνται.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιτέλους άρχισε να ξυπνάει ο ΟΤΕ

Έστω αργά, έστω με τεράστια καθυστέρηση, ο ΟΤΕ είδε και κατάλαβε ότι δεν μπορεί να συγκρατ…