Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 Ουδέτερη η στάση του Υπουργείου στο θέμα της Καπνικής Μιχαηλίδη

Ουδέτερη η στάση του Υπουργείου στο θέμα της Καπνικής Μιχαηλίδη

0

Αναμένεται η συνάντηση Σιούφα- Μιχαηλίδη για να αποφασιστούν περαιτέρω κινήσεις. Μ. Τσέπελης: «Τουλάχιστον να προλάβουμε να σώσουμε ότι μπορούμε!». Ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης από την Αθήνα μας μεταφέρει στο κλίμα της συνάντησης . Δύο ημέρες μετά το Πανξανθιώτικο Συλλαλητήριο με τον κόσμο όλου του νομού να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της Καπνικής Μιχαηλίδη και οι φορείς της πόλης, σταθεροί στις θέσεις τους, συναντήθηκαν χθες με τον Υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα εκθέτοντάς του την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μανόλης Τσέπελης εκπροσωπώντας τον Δήμο Ξάνθης στην Αθήνα τόνισε πως όλοι οι φορείς της Ξάνθης που συμμετείχαν στην σύσκεψη, παρουσίασαν εκτενώς την κατάσταση που επικρατεί.

Ο Υπουργός όπως είπε κατανόησε την σπουδαιότητα του προβλήματος με την μετεγκατάσταση του εργοστασίου και αμέσως ζήτησε από τον κ. Κοντό να συναντηθούν με τον κ. Μιχαηλίδη.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση μεταξύ του Υπουργού και των φορέων της Ξάνθης, έτσι ώστε να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις.

Χαρακτηριστική όπως μας είπε ο κ. Τσέπελης ήταν η θέση του Υπουργού ο οποίος αφού ενημερώθηκε για το πρόβλημα, τάχθηκε αμέσως υπέρ των εργαζομένων και των συμφερόντων τους.

Παρόλα αυτά τόνισε πως η κίνηση του κ. Μιχαηλίδη είναι ιδιωτική πρωτοβουλία και θα πρέπει να ενημερωθεί και από τον ίδιο.

Αν δεν γίνει ο διάλογος με τον επιχειρηματία, ο κ. Σιούφας δεν μπορεί να εκφέρει άποψη.

Ρωτήσαμε τον κ. Τσέπελη για το κλίμα της συνάντησης αλλά και αν τελικά βρισκόμαστε μπροστά σε μια δεδομένη κατάσταση με τον κατάλογο των ανέργων του νομού να πολλαπλασιάζεται…

Όπως είπε χαρακτηριστικά, σε ένα μεγάλο μέρος της, η κατάσταση είναι δεδομένη.

Παρόλα αυτά, δεν μπορεί να ανατραπεί εξ ολοκλήρου…

«Τουλάχιστον να προλάβουμε να σώσουμε ότι μπορούμε».

Ο κ. Τσέπελης για μια ακόμη φορά τονίζει πως αυτές οι ενέργειες έπρεπε να γίνουν προτού ξεκινήσει η δημιουργία της μονάδας του Μιχαηλίδη στο Κιλκίς.

«Όχι μετά από τρία χρόνια!».

Επιπλέον θέσεις απασχόλησης

Και ενώ στην Αθήνα, η συνάντηση φορέων και Υπουργού Ανάπτυξης βρισκόταν σε εξέλιξη, ο Δήμαρχος Ξάνθης και πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Μιχάλης Στυλιανίδης πραγματοποιούσε στην Ξάνθη μια σειρά συσκέψεων και επαφών για το θέμα αυτό.

Χθες το μεσημέρι μάλιστα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην ΤΕΔΚ Νομού Ξάνθης, αποφασίστηκε ομόφωνα να υποβληθεί αίτημα προς τα Υπουργεία Εσωτερικών, Απασχόλησης και Ανάπτυξης, να εγκρίνουν για τους ΟΤΑ του νομού μας, διακόσιες επιπλέον θέσεις μερικής απασχόλησης λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται με την μετεγκατάσταση της Καπνικής Μιχαηλίδη στην περιοχή του Κιλκίς.

«Σαν ΤΕΔΚ το ζητάμε για να αντιμετωπίσουμε την γενικότερη ανεργία που υπάρχει στον νομό και να προλάβουμε και τα προβλήματα που πιθανόν να υπάρξουν…»

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κλείνει ο ΟΣΕ το Σιδηροδρομικό Σταθμό Σταυρούπολης

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του ΟΣΕ από την 1η Σεπτεμβρίου, με την έναρξη των …