Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 100 χρόνια σύμβολο πίστης ο Αη Δημήτρης στα Κιμμέρια

100 χρόνια σύμβολο πίστης ο Αη Δημήτρης στα Κιμμέρια

0

Επισκιάστηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την εκατονταετηρίδα των εγκαινίων του ναού

Η πρόσφατη τραγωδία που έπληξε την Ορθοδοξία και τις ένοπλες δυνάμεις με την πτώση του Σινούκ στη Χαλκιδική, και την απώλεια 17 ζωών, μιας εξ’ αυτών μιας μεγάλης μορφής της Ορθοδοξίας του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρου, έριξε βαριά τη σκιά της όπως σ’ όλη την Ελλάδα και στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την συμπλήρωση εκατονταετηρίδoς από τότε, 12 – 9 – 1904, που ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, Ιωακείμ Σγουρός πραγματοποίησε τα εγκαίνια της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στα Κιμμέρια Ξάνθης.

Για να τιμήσουν αυτή την επέτειο είχε προγραμματιστεί πανηγυρικό αρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου κ.κ. Παντελεήμονος, αλλά επειδή «άλλαι αι βουλαί του Υψίστου»….πραγματοποιήθηκε τελικά Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των απολεσθέντων ιεραρχών, όπως και ενός λεπτού σιγή.

Αναβλήθηκαν επίσης και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του χορευτικού συλλόγου Κιμμερίων, οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου στον εορτασμό της εκκλησίας στις 26 Οκτωβρίου.

Εκατό χρόνια στέκει εκεί και αντιπαλεύει με το χρόνο και τις παρεμβάσεις του, η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, με τις τοιχογραφίες της που πρόκειται να αναπαλαιωθούν, όπως και το τέμπλο της που αναπαλαιώθηκε πρόσφατα. Εκατό χρόνια αποτελεί «αγκαλιά αγάπης» για τους πιστούς.

Καμαρώνουν για την παλιά εκκλησία τους οι Κιμμεριώτες, όπως και ο δάσκαλος κ. Αθανάσιος Δομτζίδης που στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιστορία του τόπου που συνδέεται αναπόσπαστα με την εκκλησία του. Καμαρώνει και ο ιερέας της, που ιερουργεί από το 1972 στον Αη – Δημήτρη και για τις υπηρεσίες του και προς ανταπόδωσιν της προσφοράς του, στο έργο της εκκλησίας, χρίστηκε από τον Σεβασμιότατο κ.κ. Παντελεήμονα Πρωτοπρεσβύτερος.

Την τελετουργία παρακολούθησαν οι κάτοικοι, αλλά και ο Αστυνομικός Δ/ντής κ. Μητακίδης, οι αντιδήμαρχοι κ. Φωτιάδης και κ. Τσέπελης, ο αντινομάρχης κ. Παρτσαλίδης και ο πρόεδρος της Στέγης κ. Ελευθεριάδης και παρόλο που δεν είχε την προγραμματισθείσα αίγλη, εντούτοις άφησε θετική εντύπωση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • SOS από τους Μικρομεσαίους

    Στο σύνηθες ομαλό και εργώδες κλίμα κύλησε το πρώτο μετεκλογικό νομαρχιακό συμβούλιο, αφού…
  • ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΑΚΙ ΝΕΩΝ 2004

    Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Βαλκανικοί Αγώνες Σκάκι 2004 που διοργανώθηκαν από τον Σύλλογ…
  • Από τη συνάντηση με τον Ρουσόπουλο

    Σκληρή γλώσσα Ξυνίδη και Τσολακίδη για τον αποκλεισμό τους Αποδίδουν θετικά σχόλια στον Μη…
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

SOS από τους Μικρομεσαίους

Στο σύνηθες ομαλό και εργώδες κλίμα κύλησε το πρώτο μετεκλογικό νομαρχιακό συμβούλιο, αφού…