Νέα πρόσωπα και…νέες θέσεις

0

Σε Δήμο- Νομαρχία Ξάνθης. Ποιοι αναλαμβάνουν Αντιδήμαρχοι και Αντινομάρχες από 1η του έτους. Την 31η του μήνα λήγει οριστικά η θητεία των νυν Αντιδημάρχων και Αντινομαρχών την θέση των οποίων αναλαμβάνουν νέα πρόσωπα.

Στον Δήμο Ξάνθης, οι Αντιδήμαρχοι πλέον θα είναι πέντε όπως προβλέπεται από την Νομοθεσία, των οποίων η θητεία θα είναι διάρκειας ενός έτους, από δύο που ήταν μέχρι σήμερα.

Η οριστική απόφαση του Δημάρχου Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη προβλέπει αλλαγή προσώπων στον κάθε τομέα που αναλαμβάνουν οι Αντιδήμαρχοι.

Έτσι, Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών και Κοινωνικού Τομέα αναλαμβάνει ο κ. Νίκος Μπαλτατζής, «παίρνοντας» την θέση του κ. Νίκου Φωτιάδη.

Ο κ. Νίκος Αμπεριάδης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, «παραχωρεί» την θέση στον κ. Τάσο Θεοδωρίδη, ο οποίος παραμένει υπεύθυνος στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ξάνθης.

Ένα «δύσκολο» κομμάτι του Δήμου Ξάνθης που είναι αυτό της εβδομαδιαίας Λαϊκής Αγοράς, αναλαμβάνει ο κ. Ευστράτιος Σερραίος, παίρνοντας τα ηνία από τον κ. Μανόλη Τσέπελη ενώ ο απερχόμενος Αντιδήμαρχος, «μοιράζει» τις μέχρι πρότινος αρμοδιότητές του και στον κ. Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες στις άδειες καταστημάτων, διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων και Νεκροταφείων.

Μια νέα αρμοδιότητα Αντιδημάρχου είναι αυτή των πολεοδομικών Εφαρμογών την οποία αναλαμβάνει ο κ. Στάμος Τριμίτζιος.

Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, από το νέο έτος θα είναι ο κ. Γιάννης Χρηστίδης παίρνοντας τα σκήπτρα από τον κ. Θεολόγο Καλαϊτζή.

Όπως αναφέρθηκε, η θητεία των Αντιδημάρχων θα είναι μονοετής, από δύο χρόνια που ίσχυε μέχρι σήμερα εκτός από την θητεία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που εξακολουθεί να είναι διετής.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, με την τελική απόφασή του, διέψευσε τελικά τις όποιες φήμες που ήθελαν δημοτικό σύμβουλο της Αντιπολίτευσης να αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιδημάρχου.

Μάλιστα όπως είχε αναφερθεί και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τις συγκεκριμένες θέσεις θα αναλάβουν αποκλειστικά, πρόσωπα από την συμπολίτευση.

Πέντε λοιπόν και όχι τρεις οι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης από την νέα χρονιά.

ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Αλλαγές προσώπων όμως και «μοίρασμα» αρμοδιοτήτων θα έχουμε και στην Νομαρχία Ξάνθης.

Νέοι Αντινομάρχες που αναλαμβάνουν καθήκοντα από την 1η του έτους είναι οι κ.κ. Σαχινίδης Χαράλαμπος, Γκοντόλιας Αθανάσιος, Αδαμίδης Μάρκος και Μπίτιλη Μουσά, «παίρνοντας» τις θέσεις του κ. Λευτέρη Μακρίδη και Θεόφιλου Παρτσαλίδη.

Οι θητεία των Αντινομαρχών θα είναι μονοετής όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Αλλαγή όμως θα έχουμε και στην θέση του Προέδρου Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Θέση που αναλαμβάνει μια κυρία!

Πρόκειται για την κ. Θεοδώρα Συμπιλίδου η οποία θα βρίσκεται πλέον στην θέση του κ. Γιώργου Γκιρτζίκη.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

SOS από τους Μικρομεσαίους

Στο σύνηθες ομαλό και εργώδες κλίμα κύλησε το πρώτο μετεκλογικό νομαρχιακό συμβούλιο, αφού…