Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 Μικρή έως…ελάχιστη η συμμετοχή των νοσοκομειακών ιατρών της Θράκης στην απεργία

Μικρή έως…ελάχιστη η συμμετοχή των νοσοκομειακών ιατρών της Θράκης στην απεργία

0

Δ. Ρίζος: «Όταν δεν μπορούμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι οι κινητοποιήσεις που κάνουμε είναι για να έχουμε μια καλύτερη περίθαλψη, πάντα οι κινητοποιήσεις θα φθίνουν και δεν θα έχουν αποτελεσματικότητα»

Μιλάει στο «Ε» ο Πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών Θράκης κ. Δημήτρης Ρίζος

Μικρό ήταν το ποσοστό συμμετοχής των ιατρών που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής.

Όσον αφορά στους νοσοκομειακούς γιατρούς της Θράκης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών ιατρών Θράκης κ. Δημήτρη Ρίζο, οι ιατροί δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν.

«Μέσα από την απεργία, μπαίνουν ζητήματα που μας αφορούν άμεσα. Βασικότερο αίτημά μας είναι το επικίνδυνο ανθυγιεινό. Επίσης οι εφημερίες είναι ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα που μας αφορά» επισημαίνει μιλώντας στο «Ε» ο κ. Ρίζος.

Ένα επίσης ζήτημα είναι η λειτουργία της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού, ως Ανώνυμη Εταιρεία.

Ένα θέμα που βρίσκει αντίθετους τους ιατρούς αφού όπως προτείνει η Ένωσή τους, θα πρέπει να γίνει ένα πρότυπο πιλοτικό αστικό Κέντρο Υγείας.

Μάλιστα όπως τονίζει ο κ. Ρίζος, σ’ αυτό υπάρχουν τόσος εξοπλισμός και τεχνολογία που θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τον κόσμο.

Ερωτηθείς ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών ιατρών Θράκης γιατί οι συνάδελφοί του από την Θράκη δεν συμμετέχουν σ’ αυτή, επισημαίνει ότι η αποτελεσματικότητα των νοσοκομειακών ιατρών έχει μειωθεί πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό.

Και αυτό δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της μη συμμετοχής των ιατρών, αλλά είναι και αποτέλεσμα της απαξίωσης της κοινωνικής δουλειάς που κάνουν.

Όταν μπαίνουν ζητήματα κακοδιαχείρισης ή κακής συμπεριφοράς προς τους πολίτες, στρέφονται προς τους λειτουργούς υγείας.

«Όταν δεν μπορούμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι οι κινητοποιήσεις που κάνουμε είναι για να έχουμε μια καλύτερη περίθαλψη, πάντα οι κινητοποιήσεις θα φθίνουν και δεν θα έχουν αποτελεσματικότητα. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι δεν θα μπορέσουμε εμείς από την μεριά μας, να δώσουμε ποτέ το επίπεδο των υπηρεσιών που αξίζει ο κάθε πολίτης αν συνεχίσουμε να συσσωρευόμαστε μέσα στα Νοσοκομεία. Εάν δεν αρχίσει να λειτουργεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με ότι συνεπάγεται…για όλα αυτά χρειάζεται η χρηματοδότηση που λείπει από τον προϋπολογισμό».

Οι δύο Πανελλήνιες Ενώσεις των Νοσοκομειακών Ιατρών ζητούν, μεταξύ άλλων, την καθιέρωση νέου μισθολογίου με ενσωμάτωση επιδομάτων, την εφαρμογή ποιοτικών προγραμμάτων εφημερίων και την κάλυψη όλων των κενών θέσεων ιατρικής υπηρεσίας σε όλες τις κλινικές-τμήματα που λειτουργούν με λιγότερους από τέσσερις γιατρούς.

Ζητούν, επίσης, τη σωστή λειτουργία των τμημάτων επειγόντων περιστατικών, τη σταδιακή εφαρμογή του 48ωρου ως εβδομαδιαία απασχόληση και τον διπλασιασμό των κρατικών δαπανών για την υγεία.

Οι δύο Ενώσεις αξιώνουν, ακόμη, τη λειτουργία του Αττικού Νοσοκομείο στο πλαίσιο του ΕΣΥ και όχι ως πανεπιστημιακό, καθώς και τη λειτουργία της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και Κέντρο Αποκατάστασης με μορφή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο 3ο Λύκειο Ξάνθης Αγιασμός με υποσχέσεις και αποχή 2 ημερών

Όλοι θεωρού σωστό το αίτημα να γίνει, ο δήμος υπόσχεται ότι όλα πάνε καλά, αλλά μαθητές κα…