Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 Επιτυχημένος ο διάλογος του ΠΑΣΟΚ για το «ανοιχτό κόμμα» στο Νομό μας

Επιτυχημένος ο διάλογος του ΠΑΣΟΚ για το «ανοιχτό κόμμα» στο Νομό μας

0

Πάνος Μπεγλίτης:»Οι πολίτες έχουν το λόγο για την ευθύνη του μέλλοντος του ΠΑΣΟΚ». Στην επίπονη πορεία προς την αναζήτηση της πολιτικής του ταυτότητας απαλλαγμένης από τα «βαρίδια» και τα λάθη του παρελθόντος, στην διαμόρφωση του «ανοιχτού» δημοκρατικού κόμματος, όπου όλοι οι πολίτες έχουν φωνή και ρόλο που τους καθιστά συνδιαμορφωτές της πολιτικής του φυσιογνωμίας, επιδίδεται το ΠΑΣΟΚ τους τελευταίους μήνες, καθιερώνοντας τον προσυνεδριακό διάλογο, ως εργαλείο για την επίτευξη του στόχου του, που δεν είναι άλλος από την επανάκτηση της πολιτικής ηγεμονίας στην πολιτική ζωή του τόπου, μέσα από την επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών, οι οποίοι καλούνται να έχουν την ευθύνη του μέλλοντος του ΠΑΣΟΚ.

Καθώς ολοκληρώνεται ο προσυνεδριακός διάλογος και οι εργασίες των 14 επιτροπών διαλόγου στο νομό μας (7 στο Δήμο Ξάνθης και 7 στους υπόλοιπους δήμους του νομού), ο κ. Πάνος Μπεγλίτης, επικεφαλής του κλιμακίου του εθνικού συμβουλίου Ανασυγκρότησης με τον κ. Γ. Λασκαράκη, συντονιστή της περιφερειακής επιτροπής Αν. Μακ. – Θράκης, την κα Δήμητρα Σπηλιοπούλου, μέλος της Κ.Ε. και τον κ. Χουλιάρα, γραμματέα της Ν.Ε. Ξάνθης, παραχώρησαν συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ, στο ξενοδοχείο «Νατάσσα», την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

Θετική ήταν η αποτίμηση των αποτελεσμάτων του διαλόγου με τους πολίτες του νομού, ανέφερε ο κ. Μπεγλίτης στη συνέντευξη , αφού έχει επιτευχθεί το ζητούμενο, ριζοσπαστικό: να βγει ο πολίτης από το σπίτι του, να πάρει μέρος σ’ ένα ανοιχτό διάλογο , να εκφράσει τις απόψεις του, την δυσαρέσκειά του, να καταλογίσει ευθύνες, να προτείνει θέσεις για το νέο κόμμα, να συμβάλει στην ανασυγκρότηση και στην ανανέωση του ΠΑΣΟΚ.

Ιδιαίτερα ευοίωνο αξιολόγησε το γεγονός ότι το 20% των συμμετεχόντων στο διάλογο ήταν νέοι, φοιτητές, αγρότες, πράγμα που καταρρίπτει τον ισχυρισμό ότι οι νέοι γυρνούν την πλάτη στην πολιτική. Επίσης σημείωσε την αξιόλογη ενεργό συμμετοχή της μειονότητας, γεγονός που βοηθά πολύ το ΠΑΣΟΚ, να αξιοποιήσει τις προτάσεις της, αφού θα υπάρχει ιδιαίτερη θεματική για την μειονότητα στο συνέδριο, όπου θα παρουσιαστεί η αυτόνομη μειονοτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Μπεγλίτης επίσης αναφέρθηκε στις εκλογές της 9ης Ιανουαρίου απ’ όπου θα προκύψουν οι σύνεδροι και κάλεσε για συμμετοχή, μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου οπότε λήγει η προθεσμία πρόσκλησης ενδιαφέροντος για εγγραφή νέων μελών.

Ακολούθως και προκληθείς από ερωτήσεις δημοσιογράφων επιδόθηκε στην ανάλυση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για την πολιτική κατάσταση της χώρας, προσάπτοντας στη νέα κυβέρνηση: ακυβερνησία, αδράνεια, ασυνέπεια αναφορικά με τις δεσμεύσεις της, μικροπολιτική σκοπιμότητα, λόγοι στους οποίους οφείλεται η δεινή θέση της χώρας, όπως διαφαίνεται από τα πρόσφατα «χαστούκια»: Απογραφή – διεθνής διασυρμός, Αναγνώριση των Σκοπίων από τις ΗΠΑ – αλυτρωτική συμπεριφορά των Σκοπίων.

Αλλά και η εσωτερική κατάσταση της χώρας έτσι όπως διαμορφώνεται από την έξαρση της ακρίβειας, δεν διέλαθε της ανάλυσης του κ. Μπεγλίτη, καθώς και η εξανέμιση σε οκτώ μήνες, σε μεγάλο ποσοστό του έργου των προηγούμενων κυβερνήσεων. Επίσης τόνισε – χωρίς να μπει σε ονοματολογία – ότι το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές, δεν τις επιζητά, αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος. Για το ασφαλιστικό επιφυλάχτηκε να προσθέσει ότι υπάρχει ο νόμος Ρέππα και το ΠΑΣΟΚ, ζητά από την κυβέρνηση να τον εφαρμόσει, αναφορικά δε με την ερώτηση επί της ουσίας, πως εξηγεί ότι παρόλα αυτά – σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις – δεν έχει κλείσει η ψαλίδα της διαφοράς (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ 6,5%), αυτό το απέδωσε στη στάση αναμονής των πολιτών που όμως έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια κάμψης: «Ποτέ κυβέρνηση δεν είχε τόση φθορά μέσα σε οκτώ μήνες…».

Καταλήγοντας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ μέσα απ’ όλες αυτές τις διεργασίες και ζυμώσεις θα παρουσιάσει το νέο του πρόσωπο διεκδικώντας και παίζοντας ηγετικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εθιμοτυπική επίσκεψη στη ΣΕΚΕ του Ιάπωνα πρέσβη

Παλαιός και καλός πελάτης η Ιαπωνία Την επίσκεψη του Ιάπωνα πρέσβη κ. Toshio Mochizuki, δέ…