Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 Κομίζει …προβλήματα του νομού μας ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΝΔ κ. Β. Μεϊμαράκης προς την κυβέρνηση…

Κομίζει …προβλήματα του νομού μας ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΝΔ κ. Β. Μεϊμαράκης προς την κυβέρνηση…

0

 Μεϊμαράκης: «θα κριθούμε σε βάθος χρόνου και πιστεύω ότι θα έχουμε υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις μας και ταυτόχρονα θα έχουμε δημιουργήσει ένα καλό κλίμα για να μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία μας, μέσα σ’ ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον». Συναντήθηκε με τις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ.

Η επαφή με τα κομματικά στελέχη της Ν.Δ. προκειμένου να ενημερωθούν οι τοπικές οργανώσεις για την αλλαγή του καταστατικού της λειτουργίας του κόμματος, όπως αυτό ψηφίστηκε στο τελευταίο συνέδριο, ήταν ο βασικός σκοπός της επίσκεψης του γραμματέα της Κ.Ε της Ν.Δ. κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στην Ξάνθη.

Παράλληλα όμως επισκέφτηκε εθιμοτυπικά το Νομάρχη κ. Παυλίδη και το Δήμαρχο κ. Στυλιανίδη, όπου είχε όπως ο ίδιος δήλωσε μια συμβολική αλλά και ουσιαστική συνάντηση. Ουσιαστική γιατί έλαβε γνώση των προβλημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιφέρεια, αλλά και στο Δήμο Ξάνθης και συμβολική γιατί: «Εκπέμπουμε το μήνυμα ότι το θεσμό της Τ.Α το σεβόμαστε…», ενώ ο Δήμαρχος Ξάνθης …εκμαίευσε τη δέσμευση του κ. Μεϊμαράκη ότι: «…θα προωθηθούν οι απόψεις μας…».

Στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης είχε συνάντηση με τους παραγωγικούς και επιχειρηματικούς φορείς του τόπου, στο ΕΒΕ Ξάνθης παρουσία και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρου Κοντού.

Η συνάντηση ανοιχτή στην αίθουσα του επιμελητηρίου, όπου κλήθηκαν όλοι οι φορείς να γνωστοποιήσουν τα προβλήματα της περιοχής μας.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Ανδρικόπουλος που πήρε το λόγο ενημέρωσε τον κ. Μεϊμαράκη για το επιχειρηματικό κλίμα στην περιοχής μας και τις προσδοκίες για τόνωσή του από τον νέο Αναπτυξιακό. Αναφέρθηκε στην «μεγάλη πληγή» των μεταναστεύσεων που πλήττουν την τοπική οικονομία, όπως στην περίπτωση «Μιχαηλίδη» και κατέλεξε ότι: «… υπάρχει αγορά, αρκεί οι επιχειρήσεις να στραφούν σε καινοτόμες δραστηριότητες…».

Ο πρόεδρος του ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Τσιακίρογλου, εξέθεσε τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το σκηνικό που διαμορφώνεται από την «…αλόγιστη εισβολή των πολυκαταστημάτων και το παραεμπόριο που ανθεί». Επεσήμανε την αναγκαιότητα να υπάρχει ένα αυστηρό πλαίσιο για τα πολυκαταστήματα και να παταχθεί το παραεμπόριο, ενώ όπως τόνισε: «Να υπάρχουν φορολογικές ελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις για να ισοσκελιστεί η εξίσωση με το υψηλό εργατικό κόστος της περιοχής. Έστειλε ένα …μήνυμα στον Περιφερειάρχη για το δίαυλο επικοινωνίας που ζήτησε η ΟΕΒΕ και «…ακόμη δεν λάβαμε απάντηση…», ενώ αναφέρθηκε στην επίσπευση της ολοκλήρωσης της Εγνατίας και εν τάχει στην αναγκαιότητα εκμετάλλευσης των γεωθερμικών πεδίων.

Ο πρόεδρος της Τ.Ο Ξάνθης κ. Ζήσης Καρσαρίκας έκανε λόγο για την «ευλογία — κατάρα» της Συνθήκης Ραμσάρ και την αναγκαιότητα της οριοθέτησής της.

Ο οικονομολόγος κ. Κομνηνός αναφέρθηκε στην τάση αποβιομηχάνισης στην περιοχή μας το απαισιόδοξο επιχειρηματικό κλίμα που επικρατεί και στην ανάγκη να δοθεί ρότα…

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης κ. Χατζηελευθεριάδης, εξέθεσε τα προβλήματα των αγροτών όπως αυτά σχηματοποιούνται από την αδιάθετη φετινή παραγωγή τις επιδρομές των εισαγομένων σιταριού, καλαμποκιού από τρίτες χώρες και τον αθέμιτο ανταγωνισμό, το υψηλό οδοιπορικό κόστος που επιβαρύνει το κόστος παραγωγής, όπως και τα οικονομικά προβλήματα των αγροτικών οργανώσεων. Ζήτησε να επιδοτηθούν τα μεταφορικά και να ενισχυθούν οι οργανώσεις από την ΑΤΕ.

Ο πρόεδρος της ΣΕΒΑΘ κ. Γιάννης Ράπτης εξέθεσε το πρόβλημα της ΣΕΒΑΘ λέγοντας: «Ανόητες πολιτικές τα τελευταία χρόνια μας έφεραν σ’ αυτό το σημείο…Χρειάζεται πολιτική βούληση για να σωθεί η ΣΕΒΑΘ…».

Ο κ. Μεϊμαράκης απευθυνόμενος προς όλους τους φορείς, κατέστησε σαφές ότι τα Επιμελητήρια είναι θεσμοί που συζητούν με τη κυβέρνηση και πιστοποίησε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ελληνική περιφέρεια. Το κόμμα της ΝΔ που εκπροσωπεί: «…συνεργάζεται με την κυβέρνηση. Έχουμε επαφή με τους φορείς για να προχωρήσουν κάποια θέματα»., αλλά ξεκαθάρισε: «άλλο κράτος άλλο κόμμα …άλλο κυβέρνηση».

Στη συνέχεια έδωσε απαντήσεις για τα θέματα που τέθηκαν και ιδιαίτερα στάθηκε στη φορολογική ελάφρυνση που θα υπάρξει με την αύξηση του αφορολόγητου, ενώ δεν αποδέχτηκε ότι φορολογικό νομοσχέδιο βοηθά το κεφάλαιο. Μίλησε επίσης για την ανεργία και την αποσύνδεση της επιδότησης με τις θέσεις εργασίας, για τη γραφειοκρατία που είναι ανασταλτικός παράγοντας και για τις προσπάθειες κ. Παυλόπουλου να την περιορίσει. Κατέληξε με τη διαβεβαίωση ότι το κράτος είναι φιλικό στον πολίτη και στην επιχειρηματικότητα ότι θα παταχθεί το παραεμπόριο και ότι : «…σε βάθος χρόνου θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις μας.

Φειδωλός στις δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ τόνισε:

Μεϊμαράκης: «Η ΝΔ πρέπει να είναι σε επαφή με τους κοινωνικούς φορείς, τα επιμελητήρια είναι κοινωνικοί συνομιλητές μας. Βέβαια δεν υιοθετούμε όλα όσα ακούγονται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συζητάμε και να καταγράφουμε τα προβλήματα και τις λύσεις. Ταυτόχρονα ως ένας πολιτικός ζωντανός οργανισμός να τα μεταφέρουμε στην κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσουν κάποια ζητήματα. Με το Επιμελητήριο Ξάνθης, είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση που κινήθηκε στον αναπτυξιακό νόμο και στο φορολογικό. Η κυβέρνηση παρ’ όλες τις οικονομικές δυσκολίες που υπήρχαν έφτιαξε ένα ειλικρινή προϋπολογισμό με κοινωνική ευθύνη, ο οποίος συνοδεύεται από τον φορολογικό και τον αναπτυξιακό και θεωρούμε ότι πολλά από τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί από τα Επιμελητήρια, όπως και πολλές δεσμεύσεις μας υλοποιούνται. Βεβαίως θα κριθούμε σε βάθος χρόνου και πιστεύω ότι θα έχουμε υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις μας και ταυτόχρονα θα έχουμε δημιουργήσει ένα καλό κλίμα για να μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία μας, μέσα σ’ ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον».

Ανδρικόπουλος : «Έγινε μια ευρεία ενημέρωση προς τον κ. Μεϊμαράκη απ’ όλους τους παραγωγικούς επιχειρηματικούς κλάδους της περιοχής μας. Μπορεί ο ίδιος να μεταφέρει αυτά τα προβλήματα και γι’ αυτό δεσμεύτηκε. Είναι χρήσιμες αυτές οι συναντήσεις γιατί έτσι αναδεικνύουμε και προβάλλουμε τα προβλήματα της περιοχής, ώστε ότι κυβερνώντες να είναι ενημερωμένοι και πολλές απ’ τις απόψεις μας να υιοθετούν άμεσα ή σε βάθος χρόνου».

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη με τις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ στο ξενοδοχείο «Νατάσσα» κεκλεισμένων των θυρών…

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσφέρουν επαγγελματική κατάρτιση

Αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα των απαιτήσεων της αγοράς εργασίας, έρχονται κάθε …