Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Γενικού Πρόξενου της Τουρκίας στην Ξάνθη

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Γενικού Πρόξενου της Τουρκίας στην Ξάνθη

0

Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Στυλιανίδη

Αναφέρθηκαν στην αδελφοποίηση των Δήμων Ξάνθης και Μπίκας

Την επίσκεψη του νέου Γενικού Προξένου της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Ιμίτς Γιερντίν δέχτηκε το πρωί της Τετάρτης ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Ο κ. Γιερντίν επισκέφθηκε εθιμοτυπικά την πόλη μας και συζήτησε περίπου μισή ώρα με το τον Δήμαρχο Ξάνθης.

Ο νέος Τούρκος Πρόξενος ανέλαβε τα νέα το καθήκοντα μόλις πριν τέσσερις ημέρες ενώ πραγματοποιεί μια σειρά επισκέψεων στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

«Γνωριστήκαμε με τον κ. Δήμαρχο σ’ αυτή τη σύντομη συνάντηση και αναφερθήκαμε περιληπτικά στους τομείς που μπορούμε να συνεργαστούμε. Είμαι πάρα πολύ ευτυχής που τον γνώρισα και θέλω να τον ευχαριστήσω και να πω ότι η συνάντηση ήταν εποικοδομητική. Όπως του ανέφερα από εδώ και πέρα θα προσπαθήσω να επισκέπτομαι την πόλη σας συχνά» τόνισε ο κ. Γιερντίν σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης καλωσόρισε τον νέο Γενικό Πρόξενο και του ευχήθηκε καλή αρχή στα νέα του καθήκοντα.

«Να καλωσορίσω τον κ. Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή. Είναι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για μένα που με επισκέφθηκε. Θέλω να του ευχηθώ η παρουσία του στην περιοχή μας και στα καθήκοντά του να είναι γόνιμη, δημιουργική αλλά συγχρόνως και ευχάριστη».

Ο κ. Στυλιανίδης στην συνέχεια τόνισε πως τον ενημέρωσε για την πόλη, τον Δήμο μας και την περιοχή.

«Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον. Η συνάντηση αν και εθιμοτυπική έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα. Άλλωστε οι σχέσεις των δύο χωρών είναι πάρα πολύ καλές. Αναφερθήκαμε στους τομείς που μπορούμε να συνεργαστούμε».

Μάλιστα από την κουβέντα δεν έλειψε και η αναφορά σχετικά με την αδελφοποίηση των Δήμων Ξάνθης και Μπίκας Τουρκίας και πως μέχρι σήμερα η αδελφοποίηση αυτή βρίσκεται σε καλό δρόμο…

Υπάρχουν όπως είπε ο Δήμαρχος Ξάνθης διαφόρου είδους συνεργασίες ιδιαίτερα στον πολιτιστικό τομέα αλλά και εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές αφού με την συνδρομή των δύο Δήμων τα αντίστοιχα Επιμελητήρια έχουν έρθει σε επαφή αρκετές φορές.

«Και πάλι του εύχομαι καλή επιτυχία και η παραμονή του στην Θράκη να είναι ευχάριστη».

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΔΕΕΣ ΠΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν και ζητάτε μια…