Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 Χορευτικά συγκροτήματα της Τουρκίας σε Βιστονίδα – Αρριανά

Χορευτικά συγκροτήματα της Τουρκίας σε Βιστονίδα – Αρριανά

0

Μεγάλη εκδήλωση του Δικτύου στην Ελλάδα

Έλληνες, Τούρκοι, Βούλγαροι δήμαρχοι συνεργάζονται στενά

Στο πλαίσιο του προγράμματος του «Ελληνοτουρκικού πολιτικού διαλόγου- Μικρές παρεμβάσεις» αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι δύο εκδηλώσεις με χορευτικά συγκροτήματα της Τουρκίας στον Δήμο Βιστονίδας και Αρριανών Ροδόπης τις επόμενες ημέρες και τα αντίστοιχα Ελληνικά στην Τουρκία, από το δίκτυο «Πόλις».

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και την συμμετοχή καλλιτεχνών και μουσικοχορευτικών σχημάτων από την Τουρκία, σε ΟΤΑ, μέλη του φορέα.

«Είναι ένα πρόγραμμα που έχουμε υποβάλλει από κοινού με το δίκτυο Δήμων της Ανατολικής Θράκης. Θα γίνουν δύο Ελληνικές βραδιές στην Τουρκία και δύο Τουρκικές στην Ελλάδα.

Είναι επιδοτούμενο πρόγραμμα μικρό και στόχος του είναι η επικοινωνία μέσω του πολιτισμού των δύο λαών» επισημαίνει ο Πρόεδρος του Δικτύου «Πόλις», Δήμαρχος Βιστονίδας κ. Βασίλης Τσολακίδης.

Στόχος όπως λέει ο κ. Τσολακίδης είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια που καταβάλλεται έτσι ώστε να συνυπάρξουν ειρηνικά οι δύο χώρες.

«Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε για μας πριν λίγα χρόνια, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίζεται μέχρι να μπορέσουμε να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε και οι δύο χώρες να μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά και ειρηνικά. Αυτό είναι το πρώτο πρόγραμμα που εγκρίθηκε για το δίκτυο «Πόλις» και είναι της τάξης των δεκαπέντε εκατομμυρίων δραχμών».

Προχωρώντας στις δράσεις του Δικτύου, αναμένεται μια μεγάλη εκδήλωση στην Ελλάδα παρουσία όλων των Δημάρχων, Ελλήνων, Βουλγάρων και Τούρκων του δικτύου που θα έχει σχέση και με την ενημέρωση γύρω από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, δηλαδή κάποιοι τεχνοκράτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενημερώσουν τους Δημάρχους και θα υπογραφεί το επίσημο Πρωτόκολλο Συνεργασίας και με τους Βουλγάρους.

«Αν και εμείς το έχουμε υπογράψει αυτό γιατί έπρεπε να υποβληθούν κάποια προγράμματα μικρής οικονομικής εμβέλειας και βέβαια ο μεγάλος για μένα στόχος είναι ότι πρέπει να μπούμε και σε μεγαλύτερα προγράμματα» τονίζει ο κ. Τσολακίδης.

Με τα προγράμματα μεγαλύτερης εμβέλειας, όπως μας είπε, θα ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων. Ήδη το δίκτυο βρίσκεται σε αναζήτηση κάποιων τέτοιων προγραμμάτων που θα μπορούν πλέον να εκτελεστούν τα περισσότερα στην Τουρκική και την Βουλγαρική πλευρά.

«Γιατί αυτές οι χώρες είναι υπό ένταξη και είναι λογικό να θέλουν να έχουν κάποια οφέλη από Ευρωπαϊκούς πόρους».

Πολύ σύντομα όπως υπολογίζεται θα υπάρξουν τέτοιας μορφής προγράμματα, που θα αφορούν κυρίως στην πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων.

«Σ’ αυτό το επίπεδο που νομίζω ότι είναι εξίσου σημαντικό. Νομίζω ότι εκεί αποβλέπουμε όλοι οι συνάδελφοι και οι Τούρκοι και οι Βούλγαροι. Το επιζητούν γιατί δεν έχουν και τους Ευρωπαϊκούς πόρους και είναι λογικό η οικονομική τους κατάσταση να είναι ίσως και πιο δύσκολη από την δικιά μας. Πρέπει λοιπόν να βοηθήσουμε και προς αυτήν την κατεύθυνση και τώρα πλέον προς τα εκεί κινούμαστε».

Με την ολοκλήρωση των πολιτιστικών δρωμένων, ολοκληρώνεται λοιπόν το πρώτο μέρος του προγράμματος το οποίο περιλαμβάνει συνολικά μια σειρά από ολοκληρωμένες και δομημένες παρεμβάσεις οι οποίες αποσκοπούν στην δημιουργία ενός κοινού τουριστικού προϊόντος για τις περιοχές της Δυτικής- Ανατολικής Θράκης και την προβολή των κοινών χαρακτηριστικών κληρονομιάς των δύο περιοχών.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προξένησε φθορές σε αυτοκίνητο

Την περασμένη Κυριακή, στο Βέλκιο Σαπών Ροδόπης, από άντρες του Αστυνομικού τμήματος Σαπών…