Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 Να γίνουν 2 νέα Γυμνάσια Χριστιανών – Μουσουλμάνων

Να γίνουν 2 νέα Γυμνάσια Χριστιανών – Μουσουλμάνων

0

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση από Ορχάν Χατζηιμπράμ. Ν’ αποτελέσουν ένα Πολυπολιτισμικό Εκπαιδευτικό Κέντρο

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόταση απευθύνει προς τη Νομαρχία και τον δήμο Ξάνθης ο συμπολίτης μας δικηγόρος κ. Ορχάν Χατζηιμπράμ.

Συγκεκριμένα, προτείνει την ανέγερση και δημιουργία δύο (2) Γυμνασίων, Δημοσίων, ενός Μειονοτικού κι ενός κανονικού Χριστιανικού.

Προτείνει δε να ανεγερθούν στην περιοχή απέναντι από το ξενοδοχείο «Έλενα» όπου υπάρχει δημοτική έκταση 10-12 στρεμμάτων. Στο σκεπτικό για την ανέγερση των δύο αυτών σχολικών κτιρίων που θ’ αποτελούν ένα συγκρότημα, κυριαρχεί η εξής ενδιαφέρουσα άποψη.

Τα δύο κτίρια, θ’ αποτελέσουν ένα Πολυπολιτισμικό Εκπαιδευτικό Κέντρο. Στο οποίο θα υπάρχουν οι δυνατότητες να διοργανώνονται κοινές αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες σχολικές εκδηλώσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα να φέρουν κοντύτερα, να προσεγγισθούν δύο διαφορετικές αντιλήψεις για την άμβλυνση, των όποιων διαχωριστικών γραμμών τους.

Ακόμη, το όλο μαθητικό συγκρότημα θα αξιοποιήσει τα γύρω ευρισκόμενα δύο (2) ανοιχτά γήπεδα και τα δύο (2) κλειστά.

Εκτίμηση της εφημερίδας μας είναι ότι η πρόταση Χατζηιμπράμ και ρεαλιστική είναι και θα πρέπει ν’ αντιμετωπισθεί θετικά διότι μόνον θετικά αποτελέσματα θα έχει.

Γι’ αυτό, τόσο η Νομαρχία όσο και ο Δήμος Ξάνθης, θα πρέπει να εξετάσουν υπεύθυνα την πρόταση απ’ όλες τις πλευρές και με θάρρος να προχωρήσουν στην υλοποίηση της.

Η περιοχή ήδη αναπτύσσεται δυναμικά τόσο από Χριστιανούς κατοίκους όσο και Μουσουλμάνους.

Ακόμη, θα είναι και μια ευκαιρία αναβάθμισης της ποιοτικής προσφοράς Παιδείας στους Μουσουλμάνους που σήμερα στεγάζονται σ’ ένα παλιό και ακατάλληλο κτίριο, πρώην καπναποθήκη.

Με την ελπίδα ότι οι υπεύθυνοι …… θα σκύψουν με πραγματικό ενδιαφέρον στην εν λόγω πρόταση, την καταθέτουμε δημοσιοποιώντας την.

Από αυτούς, τώρα, μένει, να υλοποιηθεί επ’ ωφελεία και των δύο σύνοικων στοιχείων, Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

«Ε»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μνήμη Χρυσοστόμου Σμύρνης

Από Μητρόπολη Ξάνθης για την Μικρασιατική Επέτειο Ο «από Δράμας γεννώμενος» Μητροπολίτης Σ…