Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ζημιές άφησε ο «Διομήδης» στο πέρασμά του από την Ξάνθη

Ζημιές άφησε ο «Διομήδης» στο πέρασμά του από την Ξάνθη

0

Πτώση δέντρων και κλαδιών, βιτρίνα και τοίχου στην πόλη

 

Χιόνι σε Κένταυρο, Πάχνη και Δημάριο – Ισχυρός παγετός – Ρίχνουν αλάτι στο δήμο Μύκης

 

Χωρίς ατυχήματα (ευτυχώς) αλλά αρκετές καταστροφές σε εξωτερικούς χώρους άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Διομήδης» που στην Ξάνθη έκανε την εμφάνισή της με θυελλώδεις ανέμους των 8 μποφόρ. Παρά το γεγονός ότι η Ξάνθη έχει χαρακτηριστεί ως «ανεμοδαρμένη» γιατί πνέουν συχνά δυνατοί άνεμοι, ωστόσο αυτό θύμιζε θεομηνία και είναι ευτύχημα που δεν είχαμε εκτεταμένες καταστροφές ή θύματα.

Πτώση δέντρων και κλαδιών, βιτρίνα και τοίχου στην Ξάνθη

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Ζερενίδης λόγω των θυελλωδών ανέμων είχαμε στην Ξάνθη πτώσεις δέντρων και κλαδιών, την απομάκρυνση των οποίων επιλήφθηκε η Πυροσβεστική. Παρότι η Πολιτική Προστασία ήταν επί ποδός δεν παρατηρήθηκε τίποτε άλλο σ’ ότι  αφορά δημοτικό ακίνητο ή κτήριο του δήμου. Αντίθετα σε ιδιωτικούς χώρους είχαμε μια πτώση βιτρίνα στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, πτώση τοιχίου που προκάλεσε καταστροφές σε αυτοκίνητα ενώ η μανία του ανέμου τα …πήρε και τα σήκωσε τα τραπεζάκια της κεντρικής πλατείας. Ο άνεμος κόπασε περίπου το  μεσημέρι της Τετάρτης ενώ παραμένει  η χαμηλή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας και ο παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες. Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Ζερενίδης και στην Σταυρούπολη δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα παρότι έπνεαν κι εκεί θυελλώδεις άνεμοι.

Χιόνι σε Κένταυρο, Πάχνη και Δημάριο – Ισχυρός παγετός – Ρίχνουν αλάτι στο δήμο Μύκης

Στον δήμο Μύκης ο Διομήδης δεν έφερε αέρα αλλά χιόνι και ισχυρό παγετό. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν έπεσε αρκετό χιόνι από το βράδυ της Τρίτης στον Κένταυρο , το Δημάριο και την Πάχνη αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι ο παγετός: «Έχουμε ρίξει αλάτι σ’ όλο το οδικό δίκτυο και θα συνεχίσουμε να ρίχνουμε. Ρίξαμε επιπλέον στους οικισμούς για να βοηθήσουμε την πρόσβαση των παιδιών στα σχολεία που παραμένουν ανοιχτά.  Ο παγετός είναι το πρόβλημα μας αλλά το αντιμετωπίζουμε. Δεν είχαμε αέρα. Έχουμε χιόνι στα ορεινά χωριά και χαμηλές θερμοκρασίες . Αλλά είμαστε συνηθισμένοι», επισημαίνει  ο δήμαρχος Μύκης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καμπάνια δωρεάν προληπτικών γυναικολογικών εξετάσεων σε χωριά του δήμου Αβδήρων

Εντός Μαΐου εξετάσεις σε Ν. Κεσσάνη, Πόρτο Λάγος, Κουτσό, Γενισέα και Μαγικό   Στο πλ…