Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Συνεχίστηκαν και χθες οι μαθητικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια ελληνικής επανάστασης

Συνεχίστηκαν και χθες οι μαθητικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια ελληνικής επανάστασης

0

Με δρώμενα, φορεσιές, σημαίες, δάφνινα στεφάνια και τραγούδια οι μαθητές της Ξάνθης παρουσιάζουν σε ένα τριήμερο εκδηλώσεων τους ήρωες της επανάστασης

 

Συνεχίστηκαν και χθες το πρωί οι εκδηλώσεις των δημοτικών σχολείων της Ξάνθης, για τους ήρωες της ελληνικής επανάστασης, που διοργανώνονται στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης με θέμα: «Οι μαθητές μας παρουσιάζουν τους ήρωες της Επανάστασης».

Οι μαθητές του 4ου και 14ου δημοτικού παρουσίασαν δρώμενα και τραγούδησαν μαζί με τους παρευρισκόμενους, με δάφνινα στεφάνια, παραδοσιακές φορεσιές και ελληνικές σημαίες, τιμώντας την Ελληνική Επανάσταση και γνωρίζοντας παράλληλα την ιστορία, αλλά και την τέχνη που αναδείχθηκε μέσα από τους αγώνες των ηρώων.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων ολοκληρώνεται σήμερα με την παρουσία του 2ου και 3ου δημοτικού σχολείου στο θεατράκι της πλατείας.

Το παρών έδωσε η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκδήλωσης και συντονίστρια των εκδηλώσεων Εύη Στυλιανίδου, καθώς και ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας Χρήστος Ιωαννίδης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος διαβάζει ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Η εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση του Κώστα Ταβουλτσίδη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Απρ…