Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δεν μένουν αναπάντητα τα νέα βέλη Μελισσόπουλου από τη δημοτική αρχή

Δεν μένουν αναπάντητα τα νέα βέλη Μελισσόπουλου από τη δημοτική αρχή

0

Η «Ξάνθη για Όλους» κατηγορεί τη δημοτική αρχή και ενώ δεν κάνει έργα για την πόλη, σχεδιάζει 4όροφο κτήριο πολιτισμού και αναψυχής

 Για αντιπολίτευση «της κασέτας» και κατηγορίες «κατά το δοκούν» κάνει λόγο η δημοτική αρχή, σχολιάζοντας με νόημα «Δάσκαλε μου δίδασκες…»

Νέα κορύφωση λαμβάνει χώρα ανάμεσα στην παράταξη Μελισσόπουλου και τη δημοτική αρχή, μετά την ανακοίνωση του πρώτου ότι ενώ δε γίνονται έργα στην πόλη, σχεδιάζεται η δημιουργία 4όροφου κτιρίου πολιτισμού και αναψυχής στον Αρίωνα. Μάλιστα, ο Σάββας Μελισσόπουλος, σχολιάζει δηκτικά ότι, «δύο χρόνια μετά την εκλογή του δεν έχει μπει ούτε μία βίδα στην πόλη». Ο ίδιος προσθέτει: «ο Δήμαρχος Τσέπελης συνεχίζει χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς οργάνωση, χωρίς πρόγραμμα, να διαφημίζει τις επισκέψεις του στην Αθήνα, να υπόσχεται καθημερινά έργα ανύπαρκτα και να αναθέτει άσκοπα νέες μελέτες και υπηρεσίες που τις περισσότερες φορές είναι αχρείαστες και που όλοι ξέρουν ότι τελικά θα παραμείνουν σε κάποια συρτάρια. Τελευταίο μάλιστα «κατόρθωμά του» είναι η έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης – εκεί δηλαδή που έχει την απόλυτη πλειοψηφία.. – της ανάθεσης μιας μελέτης για την ανέγερση ενός κτιρίου όπως το ονομάζει «πολιτισμού, διοίκησης και αναψυχής» στη θέση όπου βρίσκεται σήμερα το κτίριο του Αρίωνα -το οποίο και θα γκρεμιστεί-, δίπλα ακριβώς στο παλιό κολυμβητήριο.

Εκεί λοιπόν υποτίθεται θέλει να κατασκευάσει ένα νέο 4/οροφο κτίριο 6.400 τμ! (Για να στεγάσει λέει.. τις υπηρεσίες και τους φορείς του αθλητισμού και του πολιτισμού…). Η αρχική αξία μόνο της μελέτης είναι 2.247.439 ευρώ !

Από τα χρήματα αυτά τα 620.000 προσπαθεί να τα λάβει μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» (Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δηλ. είναι δάνειο της χώρας μας για την ανάπτυξη του τόπου).

Τα υπόλοιπα χρήματα της μελέτης;

Μα φυσικά θα τα καταβάλει ο Δήμος μας, δηλαδή όλοι μαζί οι φορολογούμενοι δημότες.

Τόσα πολλά χρήματα δηλαδή για μία μελέτη τη στιγμή που ο Δήμαρχος έχει προσλάβει τόσους πολλούς ειδικούς συνεργάτες – 6 στον αριθμό –  με.. τόσες ειδικές γνώσεις; Κανείς από αυτούς /ες δεν μπορεί να συντάξει παρόμοιες μελέτες;

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι μιλάμε για μία μελέτη ενός… «έργου» το οποίο:

-Δεν υπάρχει στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας για το 2021 που ο ίδιος ο Δήμαρχος εισηγήθηκε ( ξέχασε δηλαδή να βάλει ένα τόσο εμβληματικό κατά τη γνώμη του έργο;)

-Δεν υπάρχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου το οποίο θα τελειώσει η θητεία του Δημάρχου και ακόμα φτιάχνεται (είναι το περίφημο ΟΡΑΜΑ του Δημάρχου που φυσικά δεν έχει..)

-Δεν έχει συζητηθεί ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε έχει αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης…

-Δεν είναι αναγκαίο επί της ουσίας, διότι ο Δήμος μας έχει πολλά άλλα αχρησιμοποίητα και αναξιοποίητα κτίρια…

-Δεν υπάρχει πουθενά αναφορά για το ΠΩΣ θα λειτουργήσει αυτό το κτίριο. Με ποιο προσωπικό, με ποιο λειτουργικό κόστος, αν αυτό είναι ανταποδοτικό για τους δημότες, κ.λ.π.

-Δεν είναι συμβατό με το φυσικό περιβάλλον, γιατί μια τέτοια συγκέντρωση δραστηριοτήτων μέσα στην πόλη και δίπλα στον Κόσυνθο ποταμό θα επιβαρύνει το περιβάλλον μέσα στο κέντρο της πόλης.

-Και τέλος δεν πρόκειται κατά τη γνώμη μας το έργο αυτό να πραγματοποιηθεί ποτέ, αφού έχει υψηλό κόστος κατασκευής (περίπου στα 7.000.000-8.000.000 ευρώ) και σήμερα δεν υπάρχει ανάλογο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να ενταχθεί αυτό το έργο και να χρηματοδοτηθεί (π.χ. στο νέο ΕΣΠΑ υπάρχουν άλλες προτεραιότητες)».

 

Δάσκαλε που δίδασκες… Επιστρέφει τις κατηγορίες η δημοτική αρχή

Για κριτική κατά το δοκούν (μια ότι κάνετε και μια ότι δεν κάνετε) κάνει λόγο η δημοτική αρχή, που αναφέρει σε επίσης αιχμηρό τόνο: «Μαθήματα διοίκησης (προφανώς, δεν τον ικανοποιούν πλέον, αυτά, στο σχολείο) αν διδάσκει ακόμα ή (προφανώς, έχει μετανιώσει που άφησε τις σχολικές αίθουσες…) συνεχίζει να παραδίδει ο κ. Μελισσόπουλος, στο πλαίσιο της ευθύνης -όπως αυτός την αντιλαμβάνεται- που ακολουθεί τη θέση, του επικεφαλής δημοτικής παράταξης…

Είναι γνωστή η διάθεσή του, για κρίσεις και κυρίως επικρίσεις, τις οποίες αλόγιστα εκτοξεύει θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο δικαιολογεί τη θέση που κατέχει στο δημοτικό συμβούλιο.

Προφανώς είναι πολύ εύκολο -και πολύ βολικό- να βάζει στο στόχαστρο τη Διοίκηση και να την κατηγορεί… κατά το δοκούν. Διότι το ρεπερτόριό του εδράζεται σε δύο πυλώνες:

«Κατηγορώ επειδή δεν κάνετε» και «Κατηγορώ επειδή… κάνετε»…

Κατανοητή η χρήση της… κασέτας, αν και ως τακτική είναι, τουλάχιστον, παρωχημένη -κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Ωστόσο, θα πρέπει να κατανοήσει κι αυτός με τη σειρά του ότι θα πρέπει να κάνει υπομονή και… μεγαλύτερη προσπάθεια, εάν, φυσικά, θέλει πραγματικά να διοικήσει αυτόν τον δήμο και δεν επιθυμεί, απλώς, να αναλώνεται στον ανερμάτιστο αντιπολιτευτικό λόγο, στον οποίο επιδίδεται, όλο αυτό το διάστημα.

Προς το παρόν, τον συμβουλεύουμε να αφήσει τη Νυν Διοίκηση να πράξει το καθήκον της, σχεδιάζοντας έργα και δράσεις, θέτοντας προτεραιότητες και προωθώντας όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα βγάλουν τον Δήμο Ξάνθης από τις παθογένειες που η πανδημία έχει προκαλέσει και θα οδηγήσουν τους συμπολίτες μας σε μια καθημερινότητα, αντάξια των προσδοκιών και των δυνατοτήτων τους.

Ας αφήσει, λοιπόν, «τα επικοινωνιακά τρικ» -ναι, του το επιστρέφουμε- αλλά και τις… βίδες στη θέση τους κι ας αναλογιστεί πώς θα είναι ουσιαστικά χρήσιμος στη θέση που τον τοποθέτησε ο Ξανθιώτικος λαός.

Γιατί, η στάση που έχει επιδείξει μέχρι τώρα, στα αυτοδιοικητικά δρώμενα δεν απέχει μακριά από το γνωστό και, πολύ φοβούμαστε, εύγλωττο, στην παρούσα φάση: ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ…».

 

  • Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…
  • Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

    Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …
  • Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

    «Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος Λοβέρδου «Δημοκράτες» είναι το όνομα του κόμματος που α…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…