Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο Αθλητισμός προάγει τη φιλία

Ο Αθλητισμός προάγει τη φιλία

0

Ο ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ αισθάνεται την ανάγκη να τιμήσει την γενιά των 92άρηδων και 93άρηδων αθλητών που είχαμε, όχι μόνο για την κατάληψη της 3ης θέσης στην Ελλάδα, το 2008, στην Ρόδο, που ήδη κάναμε!

Η ομάδα που κατάφερε τη μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου στην ιστορία του, υπό τις οδηγίες του Γιάννη Θερμού, ενός εκ των πιο εμβληματικών μορφών της προπονητικής στην καλαθοσφαίριση, στην Βόρεια Ελλάδα, πάνω στις νεαρές ηλικίες παιδιών και όχι μόνο, ο οποίος φρόντιζε πάντα να δένει συναισθηματικά τους αθλητές των αγωνιστικών τμημάτων του, συγκεντρώνοντας τους, εκτός ωρών προπόνησης, σε στέκι της επιλογής τους ως και σήμερα, αποτελούνταν από τους παρακάτω αθλητές:

Σαραβά Βασίλη

Χατζηφωτιάδη Κωνσταντίνο

Στογιαννίδη Φώτη

Κάλφα Βασίλη

Δεληγιώργη Απόλλωνα

Αμπεριάδη Θωμά

Ισκελή Κωνσταντίνο

Καραογλανιάν Φιλίπ

Τριανταφυλλίδη Δημήτρη

Χαραλαμπίδη Κωνσταντίνο

Καρακούση Γιάννη

Αυτά τα παιδιά κατάφεραν να κερδίσουν τον σεβασμό της μπασκετικής Ελλάδας το 2008, με τις αθλητικές τους ικανότητες, όμως πέτυχαν κάτι πολύ μεγαλύτερο, με την ανάδειξη της ισχυρής φιλίας και παρέας, που οικοδομήθηκε στα χρόνια, της εκπαίδευσής τους, στην Ακαδημία του ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ.

Τελικά, αυτό που μένει, σε βάθος χρόνου, από την καλαθοσφαίριση, δεν είναι τα κύπελλα και τα μετάλλια, αλλά οι ανθρώπινες σχέσεις, που χτίζονται στη διάρκεια του ταξιδιού, που δεν τελειώνει ποτέ, όσο χρονών και να είσαι.

Μια τόσο δεμένη ομάδα, μια παρέα, που ξεκίνησε το μπάσκετ, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αν και πέρασαν τουλάχιστον είκοσι χρόνια, έμειναν δεμένοι, πέρα από κάθε εμπόδιο που εμφανίστηκε στην πορεία, λόγω σπουδών και οικογενειακών υποχρεώσεων.

Κάποιοι συνέχισαν να παίζουν, στην ανδρική μας ομάδα και μετά το πέρας των σπουδών τους, άλλοι όχι, άλλοι αγωνίσθηκαν σε υψηλότερο επίπεδο, όμως οι περισσότεροι μέχρι και στον τελευταίο αγώνα της ανδρικής μας ομάδας, ήταν στο γήπεδο ως αγνοί φίλαθλοι.

Εδώ οφείλουμε να αναφερθούμε, προσωπικά, σε κάποια από αυτά τα παιδιά, για την προσφορά τους, στον σύλλογο, τόσο των ιδίων, όσο και των οικογενειών τους.

Θωμάς Αμπεριάδης, ο αρχηγός της τότε ομάδας και μετέπειτα της ανδρικής ομάδας, ακολούθησε στις σπουδές του, την αθλητική επιστήμη, ασχολήθηκε με την προπονητική στον σύλλογό μας και τον ευχαριστούμε πολύ γι αυτό, καθώς μεταλαμπάδευσε εκτός από τις γνώσεις του και όσα έζησε ως εκπαιδευόμενος στην Ακαδημία. Ένας από τους καλύτερους παίκτες μας. Ο πατέρας του, Νίκος Αμπεριάδης, ακούραστος αρωγός του συλλόγου, μάλιστα καθόταν στον πάγκο όταν ο Θωμάς ήταν έφηβος. Σε ένα παιχνίδι που μας έμεναν 3΄΄ για την λήξη του ημιχρόνου, πετύχαμε καλάθι σε 1,5΄΄.Ο κύριος Νίκος είπε: “Τι να πω τώρα, ότι ήταν τυχαίο, αφού είδα ότι σχεδιάστηκε στο τάιμ άουτ;” Ευχαριστούμε την οικογένεια Αμπεριάδη για την προσφορά της στον σύλλογο.

Ισκελής Κωνσταντίνος, εξαιρετικός παίκτης, τότε. Τώρα, ο πιο συνεπής φίλαθλος της ομάδας μας, εντός και εκτός έδρας. Η οικογένειά του, Ηλίας, Λίτσα και Γιάννης, ήταν παρούσα σύσσωμη στη Ρόδο, το 2008 και τους ευχαριστούμε που στήριξαν την προσπάθεια των παιδιών.

Φώτης Στογιαννίδης, άριστος χειριστής όσο και σουτέρ, βοήθησε πολύ στην επιτυχία. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον πατέρα του, Γρηγόρη, που τράβηξε βίντεο, όλους τους αγώνες στην Ρόδο.

Βασίλης Κάλφας, ο μικρός που είχε άγνοια φόβου και κινδύνου, έπαιζε βασικός στην ανδρική μας ομάδα, όντας δεκαέξι και δεκαεφτά χρονών, διακρίθηκε μάλιστα στον διαγωνισμό τρίποντων που διοργάνωσε η ομοσπονδία.

Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, έδωσε ψυχή και σώμα και αγωνιζόταν τραυματισμένος στο final 6 της Ρόδου

Σαραβάς Βασίλης, Φιλίπ Καραογλανιάν, δώσανε τον καλύτερο εαυτό τους για την επίτευξη της διάκρισης.

Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει, από όλη αυτή την επιτυχία, είναι πως αυτά τα παιδιά, μια ανάσα πριν από τα πρώτα τους άντα, είναι μια δεμένη παρέα, ζούνε μια φιλία ισχυρή, παράδειγμα για τους νεότερους.

Σας ευχαριστούμε που δοξάσατε τον σύλλογο ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, όχι μόνο για την αθλητική σας ικανότητα, αλλά κυρίως γιατί αποδείξατε ότι ο αθλητισμός, σε συνδιασμό με τον σωστό προπονητή, δημιουργεί φιλίες ανθεκτικές στον χρόνο.

Η πρόεδρος του ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
Αναστασία Νατάσα Μακρή

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…