Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στη Βουλή φέρνει ο Χ. Ζεϊμπέκ την υποβάθμιση των πτυχίων των ΕΠΑ.Σ

Στη Βουλή φέρνει ο Χ. Ζεϊμπέκ την υποβάθμιση των πτυχίων των ΕΠΑ.Σ

0
zeibek vouli

Συνυπογράφουν ακόμα 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής Ξάνθης ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, με πρωτοβουλία του και μαζί με άλλους 38 βουλευτές του κόμματος, κατέθεσαν  Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την υποβάθμιση των χορηγούμενων πτυχίων των σχολών ΕΠΑ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ. στο επίπεδο 3. Ο βουλευτής παρουσιάζει το ζήτημα που ανέδειξαν οι μαθητές και απόφοιτοι της σχολής τις προηγούμενες ημέρες ζητά εξηγήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς για την σκοπιμότητα της επιλογής τους να υποβαθμίσουν τους χορηγούμενους τίτλους σπουδών των ΕΠΑ.Σ στο επίπεδο 3. Οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς:

  1. Για ποιους λόγους επέλεξαν την υποβάθμιση των πτυχίων των σπουδαστών στις ΕΠΑ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ. στο επίπεδο 3 και επέβαλαν συμπληρωματική πιστοποίηση από τον ΕΟΠΠΕΠ; Σχετίζεται αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία με κάποια συγκεκριμένη πολιτική επιλογή υποβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη χώρα μας;
  2. Προτίθενται να επαναφέρουν τα πτυχία των ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ στο επίπεδο 4; Προτίθενται να προβούν άμεσα σε νομοθέτηση μεταβατικής διάταξης, προκειμένου να διορθώσουν την κατάφωρη αδικία που έχουν υποστεί οι περίπου 8000 εν ενεργεία φοιτούντες στις σχολές ΕΠΑ.Σ. του ΟΑ.Ε.Δ., οι οποίοι εισήχθησαν με το προηγούμενο καθεστώς; Πώς δικαιολογείται η έλλειψη μέριμνας για τους ήδη φοιτούντες και ποιοι οι λόγοι για την συγκεκριμένη παράλειψη;»

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Περιφέρεια ΑΜΘ ίδρυσε την Επιτροπή Ισότητας Π.Α.Μ.Θ.

Πρόεδρος της επιτροπής θα διατελέσει η Βασιλική Παυλακάκη Την Πέμπτη 25 Απριλίου πραγματοπ…