Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» δίχως Ξάνθη

«Αλέξανδρος Μπαλτατζής» δίχως Ξάνθη

0
karalidis_fotis-empros

Ευθεία επίθεση Καραλίδη σε Διβάρη για την παντελή απουσία της Π.Ε. Ξάνθης από το πρόγραμμα

«Έχετε ενταγμένο το αρδευτικό», απαντά ο Γ.Γ. κοινοτικών πόρων. «Το αρδευτικό είναι χαμένη υπόθεση», ανταπαντά ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης    

Την υπομονή του έχασε ο Φώτης Καραλίδης, αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, και ήταν ένας χείμαρρος στις δηλώσεις του για την παντελή απουσία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζης». Ο Φώτης Καραλίδης επιτέθηκε ευθέως στο Γενικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Διβάρη, στο περιθώριο της ημερίδας της ΠΕΔ, καθώς δεν εντάχθηκε ούτε ένα έργο της Ξάνθης, ενώ και στον περιφερειακό σχεδιασμό είχε δοθεί έμφαση στα έργα αναδασμών της περιοχής μας.
«Όταν έχουμε δει τα λάθη του παρελθόντος, φοβάμαι ότι τέτοιες εκδηλώσεις είναι καλές τελικά μόνο στα χαρτιά. Ο κ. Διβάρης έρχεται ως τιμητής να μιλήσει για προοπτικές στο νομό που έχει αποκλείσει από το πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που πήρε και το όνομά του
από τη δική μας περιοχή. Εμείς επενδύσαμε στο «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», στηρίξαμε πολλές ελπίδες. Με τις πρόσφατες πλημμύρες κινδύνευσαν άνθρωποι, καταστράφηκαν περιουσίες, αλλά το αθηνοκεντρικό κράτος που μοιράζει τους πόρους άφησε τελείως απ’ έξω την Ξάνθη», δήλωσε ο Φώτης Καραλίδης, σημειώνοντας ότι σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη και τον ίδιο το Γ.Γ. υπήρξε η δέσμευση και η πρόθεση της ΑΜΘ να ενταχθεί τουλάχιστον ένα έργο αναδασμού σε κάθε νομό της Περιφέρειας.
Την Πέμπτη ο Φώτης Καραλίδης είχε συνάντηση με Δριβελέγκα και Διβάρη για το θέμα, όπου, όπως μετέφερε με νόημα ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, ο τελευταίος ανέφερε ότι: «θα έρθω στην Ξάνθη να μιλήσω για το αύριο και όχι για το χθες». Την Παρασκευή ο Φώτης Καραλίδης συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος δεσμεύτηκε προφορικά να επιληφθεί του θέματος, ενώ παρέμβαση έκανε και ο Σωκράτης Ξυνίδη στον υφυπουργό Γιάννη Δριβελέγκα για τον ίδιο λόγο.
«Η κριτική μου είναι αυστηρή ωστόσο νομίζω ότι η συζήτηση πρέπει να γίνει με αυτούς τους προβληματισμούς. Διαφορετικά είναι εχθροί της Ξάνθης», ανέφερε τέλος ο Φώτης Καραλίδης.  
divaris_vaggelis-emprosΟ Διβάρης απαντά ότι είναι ενταγμένο το αρδευτικό
Ο Βαγγέλης Διβάρης, απαντώντας στις κατηγορίες του Φώτη Καραλίδη, ανέφερε ότι η Ξάνθη έχει ενταγμένα δύο μεγάλα έργα για το αρδευτικό του Νέστου, προϋπολογισμού 100 εκ. ευρώ, ενώ σημείωσε ότι δεν γνώριζε για τις δικαστικές εξελίξεις στο ΣτΕ που οδηγούν σε ματαίωση του έργου. «Εμείς θα δώσουμε τη μάχη», δήλωσε χαρακτηριστικά. Επίσης, ενημέρωσε ότι θα δρομολογηθεί και μια σειρά από μικρά δημόσια έργα των ΟΠΑΧΧ για τους δήμους που δεν είναι επιλέξιμοι στο Leader.
Ο Φώτης Καραλίδης σε έντονη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε εντός της αίθουσας κατά την εισήγηση του κ. Διβάρη με αγρότες, ανέφερε ότι το έργο του αρδευτικού είναι αναπόφευκτο ότι θα απενταχθεί και άρα δεν μπορεί να υπολογίζεται ως πόροι για το νομό.  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ξάνθη τη Δευτέρα ο Παύλος Γερουλάνος

Θα συναντηθεί με μέλη του κόμματος και φίλους στο Κυβερνείο Την Ξάνθη θα επισκεφθεί τη Δευ…