Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στα παλιά σφαγεία το νέο ανοιχτό κολυμβητήριο

Στα παλιά σφαγεία το νέο ανοιχτό κολυμβητήριο

0

Η νέα επιλογή της δημοτικής αρχής

Ένα …υπέροχο δημοτικό συμβούλιο με… βουτιές στο Κολυμβητήριο

 

Παραχώρηση χώρου στον σύλλογο ΑΜΕΑ στο υπόγειο του δημοτικού αμφιθεάτρου:

« Άλλους τους ανεβάζουν στα σαλόνια και άλλους στα υπόγεια», παρατήρησαν οι παρατάξεις

 

 

Άλλη μία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης που έθεσε σε δοκιμασία τα ..νεύρα όσων πολιτών την παρακολούθησαν online από το youtube ξεκίνησε  το απόγευμα  της  Τετάρτης και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ. «Είμαστε ένα υπέροχο δημοτικό συμβούλιο που εκπροσωπούμε μια υπέροχη κοινωνία», είπε ο δήμαρχος στην προσπάθειά του ωραιοποιήσει την εικόνα και να αναδείξει το κοινωνικό προφίλ του δήμου και την πρόθεσή του να παραχωρήσει δωρεάν χώρο στον σύλλογο ΑΜΕΑ Ξάνθης προκειμένου να στεγαστούν τα γραφεία τους. Δέχτηκε όμως πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση σ’ ότι αφορά την υπέροχη εικόνα του δημοτικού συμβουλίου με τον κ. Χατζηθεοδώρου μάλιστα με μια αυτοκριτική διάθεση να παραδέχεται ότι ένιωσε πολλές ντροπή για την εικόνα που παρουσιάζει το δημοτικό συμβούλιο. Το ίδιο υποστήριξε και ο κ. Μελισσόπουλος  σ’ ότι αφορά το  «υπέροχο δημοτικό συμβούλιο» επεκτείνοντας την κριτική και του και:  «ούτε έχει γίνει κάποιο έργο στην πόλη» , αναφερόμενος κυρίως στις εξαγγελίες του δημάρχου για το κολυμβητήριο που θα λειτουργούσε από τον Σεπτέμβριο.

Άλλους τους ανεβάζουν στα σαλόνια και άλλους στα υπόγεια

Όλα αυτά ειπώθηκαν με αφορμή το 13ο θέμα που συζητήθηκε νωρίτερα μετά από αίτημα που αποδέχθηκε το σώμα και αφορούσε την δωρεάν παραχώρηση χώρου στο υπόγειο του δημοτικού αμφιθεάτρου στον σύλλογο ΑΜΕΑ Ξάνθης προκειμένου να στεγάσει το γραφείο του. Εκ παραδρομής η αρχική εισήγηση ανέφερε ότι απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία αλλά στην συνέχεια τη διόρθωσε ο αντιδήμαρχος κ. Φανουράκης επισημαίνοντας ότι αρκεί η απλή πλειοψηφία. Όμως δεν τέθηκε καν θέμα πλειοψηφίας καθώς τελικά το θέμα ψηφίστηκε απ’ όλες τις παρατάξεις.

Παρά ταύτα το θέμα συζητήθηκε εκτενώς και αναδείχθηκαν μια σειρά από επιμέρους θέματα. Έτσι στην ερώτηση του κ. Μελισσόπουλος για το δημοτικό αμφιθέατρο το οποίο όπως είναι γνωστό στερείται γενικής άδειας καθώς και ο χώρος που θα παραχωρηθεί πληροί τις προϋποθέσεις και τις υποδομές για τα ΑΜΕΑ, ο κ. Φανουράκης απάντησε πως μόνο το δημοτικό αμφιθέατρο δεν έχει άδεια λειτουργίας και όχι όλο το κτήριο. Είπε επίσης πως το έχει εγκρίνει ο σύλλογος ΑΜΕΑ. Ο δε δήμαρχος πρόσθεσε: «Θα κάνουμε μελέτη στατικής επάρκειας στο σύνολο του κτηρίου για να πάρουμε την άδεια που χρειάζεται». Ο κ. Λύρατζης ρώτησε αν υπάρχει πιστοποιητικό πυροπροστασίας ή έχει λήξει και αν υπάρχει σχετική απόφαση του Κέντρου Πολιτισμού. Ο κ.  Ζερενίδης απάντησε: « Έχουμε συγκεντρώσει όλα τα πιστοποιητικά για ανανέωση του πιστοποιητικού πυροπροστασίας που είχε λήξει και θα κατατεθούν μέσα στην εβδομάδα στην Πυροσβεστική», ενώ για το αν έχει απόφαση του Κέντρου Πολιτισμού ειπώθηκε πως αρμόδιο για την παραχώρηση είναι το δημοτικό συμβούλιο.

Ένα …υπέροχο δημοτικό συμβούλιο με… βουτιές στο Κολυμβητήριο

Αποσπάσματα και στιχομυθίες από την συζήτηση του θέματος

Τσέπελης: «Έχουμε ένα υπέροχο δημοτικό συμβούλιο που εκπροσωπεί μια υπέροχη κοινωνία… Δείχνει το μεγαλείο που έχει σε όλες τις ομάδες των δημοτών μας…»

Παπαχρόνης: «Μετά από χρόνια ο δήμος επιτέλους αποφασίζει να παρέχει στέγη στεγάζει συλλόγους και κοινωνικές ομάδες αλληλεγγύης. Όποιους μπορούμε να τους στεγάσουμε γιατί όλοι αυτοί οι σύλλογοι προσφέρουν στην κοινωνία».

Τσέπελης: « Συμφωνώ όπου βρίσκουμε χώρους δωρεάν θα στεγάζουμε τους συλλόγους»

Χατζηθεοδώρου: «Έχουμε ένα δημοτικό συμβούλιο που μόνο υπέροχο δεν είναι έχω ντραπεί για την εικόνα που παρουσιάζει . Ο χώρος που τους δίνουμε δεν τους αξίζει είναι ντροπή αλλά θέλουν ένα σημείο αναφοράς.  Κάποιοι είναι στα σαλόνια και κάποιοι στα υπόγεια. Έχετε  μηδενικό έργο μας λέτε όλο περιμένετε και θα δείτε. Περιμένουμε η κοινωνία δεν περιμένει…»

Δεν μπήκε ένα πετραδάκι επί 15 χρόνια…»

Δήμαρχος: είπα ότι για τις ομάδες τις ιδιαίτερες θα κάνουμε το παν για να τους εξυπηρετήσουμε είπα ότι θα προσπαθήσουμε να βοούμε λύσεις

Διαφωνώ για ότι δεν έγινε τίποτε δεν έχουμε μαγικό ραβδί

Μελισσόπουλος : «Δεν έχουμε ούτε υπέροχο δημοτικό συμβούλιο και συμφωνώ ότι δεν  έχει γίνει κάποιο έργο στην πόλη. Μας είπατε ότι το Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το Κολυμβητήριο! Να πάμε για βουτιά;».

Τσέπελεης: «Μαζί θα κάνουμε βουτιές…»

Χατζηθεοδώρου: Στα γεράματά μας όταν θα χρειάζεται να κάνουμε λουτρά…»

Λύρατζης: «Πήγα να βάλω το μαγιό μου για να κάνω μπάνιο…».

Άλλαξε ο Μανωλιός για το νέο ανοιχτό κολυμβητήριο : Νέα επιλογή χώρου στα παλιά σφαγεία

Να διευκρινίσουμε ότι προηγήθηκαν μια σειρά από ανακοινώσεις και ερωτήσεις καθώς και 3 εκτός ημερησίας θέματα. Αναφέρουμε τα κυριότητα: Η ερώτηση Μελισσόπουλου, Χατζηθεοδώρου, Λύρατζη για τα δέντρα που έχουν κοπεί στην Εκτενεπόλ που όπως καταμέτρησαν πρόκειται για 40 δέντρα. Ο δήμαρχος επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο επόμενο δημοτικό. Επίσης ο κ. Δημαρχόπουλος έθεσε ερώτηση σχετικά το θέμα του πρώην δημοτικού του συμβούλου και νυν ανεξάρτητου κ. Χασάνογλου Φερντούν και την απόφαση της Αποκεντρωμένης να μπλοκάρει την άρση της αργίας του. Η ερώτηση αφορούσε αν υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες για το γεγονός ότι δεν έχει αντικατασταθεί ο κ. Φερντούν. Επί του θέματος απάντησε ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Μπούτος και είπε πως έχουν γίνει όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την αντικατάστασή του. Τρεις ερωτήσεις έθεσε ο κ. Χατζηθεοδώρου που αφορούσαν τις 2 προκάτ αίθουσες για το νηπιαγωγείο στο Δροσερό με τον δήμαρχο να απαντά ότι περιμένουν έγκριση από το υπουργείο, για τα ηχητικά που ζητά η Ένωσης Τυφλών που δόθηκε η απάντηση ότι η μελέτη είναι σε εξέλιξη  και για το Κολυμβητήριο το μικρό και το μεγάλο που όπως είπε είναι πλέον …ανέκδοτο η λειτουργία του. Ο δήμαρχος απάντησε: «Δεν είμαστε ασυνεπείς. Αλλά έχουμε καθυστερήσεις λόγω της πανδημία. Για το νέο μικρό κολυμβητήριο η τελευταία μας επιλογή είναι να γίνει στο χώρο των παλιών σφαγείων».

Μαριάννα Ξανθόπουλου

mxanthopoulou@empros.gr

l

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους

Μήνυμα κατά της αποχής στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου από τον πρωθυπουργό Με μήνυμα για …