Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Θέτει ξανά το θέμα παραχώρησης του «Π» στο ΔΠΘ ο Μ. Δημαρχόπουλος

Θέτει ξανά το θέμα παραχώρησης του «Π» στο ΔΠΘ ο Μ. Δημαρχόπουλος

0

Είχε υποβάλει την πρόταση πριν δύο χρόνια ως δήμαρχος, αλλά διαπιστώθηκαν προβλήματα και επιφυλάξεις με αποτέλεσμα την επ’ αόριστο αναβολή του θέματος

 Με αφορμή την εξαγγελθείσα ίδρυση νέου τμήματος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης επαναφέρει την πρόταση

Την πρόταση που είχε καταθέσει ως δήμαρχος για την παραχώρηση μέσω σύμβασης χρησιδανείου για 25+25 χρόνια του κτηρίου του πρώην Οθωμανικού Μονοπωλίου, γνωστού ως “Καπναποθήκη Π”, στην Αρχιτεκτονική, επαναφέρει δύο χρόνια μετά ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος και η παράταξη «Δήμος Πρότυπο». Η συζήτηση για την πρόταση, τον Ιούλιο του 2018 αναβλήθηκε επ’ αόριστο καθώς προέκυψαν ερωτήσεις και σοβαρές επιφυλάξεις από την αντιπολίτευση και κυρίως από τον Μανώλη Φανουράκη και τον Ιπποκράτη Καμαρίδη, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη σημερινή «τύχη» της πρότασης.

Με αφορμή τη νέα απόφαση της Συγκλήτου για την ίδρυση Τμήματος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής από το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, ο κ. Δημαρχόπουλος επαναφέρει την πρόταση, σημειώνοντας ότι «η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε προχωρήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες σε συνεργασία με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου, από κοινού με τις τεχνικές και νομικές υπηρεσίες των δύο φορέων. Παρόλα αυτά η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε, μετά από τις τότε αντιδράσεις μερίδας δημοτικών συμβούλων. Η συνέχεια είναι σε όλους γνωστή, καθώς μερικούς μήνες αργότερα τμήμα της στέγης του κτιρίου κατέρρευσε λόγω παλαιότητας, ενώ ήδη ήταν σε εξέλιξη έργο για την επισκευή του νότιου τμήματος του κτίσματος που στεγάζει τμήμα της Υπηρεσία Δόμησης».

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή ερωτάται αν προτίθεται να επανεξετάσει το αίτημα του ΔΠΘ και σε τι φάση βρίσκεται το έργο που είχε από τότε ανάδοχο, για την επισκευή του νότιου τμήματος του κτίσματος, αν έχει ολοκληρωθεί, αν έχει παραληφθεί κι αν έχει αποπληρωθεί ο ανάδοχος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι επιφυλάξεις είχαν διατυπωθεί γιατί η πρόταση είχε παρουσιαστεί χωρίς να υπάρχει ένα σαφές πλάνο και προετοιμασία ως προς τις αδειοδοτήσεις και τις μελέτες, ούτε ως προς τις νομικές δυνατότητες ή τους όρους της παραχώρησης.

Ερώτηση για την αγορά παιδικού σταθμού

Ο «Δήμος Πρότυπο» σε άλλη ερώτησή του, ζητά να μάθει, με αφορμή την έλλειψη χώρων για την προσχολική αγωγή και την κάλυψη των αναγκών με αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ, αν η δημοτική αρχή προτίθεται να επανεξετάσει την περίπτωση της «απευθείας αγοράς του ακινήτου του Παιδικού Σταθμού επί της Σάρδεων», για την δημιουργία νέων χώρων φιλοξενίας νηπίων και αν εξετάζει κάποια άλλη δική της πρόταση. Επισημαίνει δε ότι «η τότε πρόταση της αντιπολίτευσης την προηγούμενη δημοτική περίοδο για ανέγερση επί της Λευκού Πύργου στην περιοχή του παλιού Νοσοκομείου, πάσχει για πολλούς και διάφορους λόγους».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Περιφέρεια ΑΜΘ ίδρυσε την Επιτροπή Ισότητας Π.Α.Μ.Θ.

Πρόεδρος της επιτροπής θα διατελέσει η Βασιλική Παυλακάκη Την Πέμπτη 25 Απριλίου πραγματοπ…