Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο κορωνοϊός «γκρεμίζει» την φοιτητική στέγη

Ο κορωνοϊός «γκρεμίζει» την φοιτητική στέγη

0

Ούτε ένα «ενοικιάζεται» στην πόλη… Σε στάση αναμονής οι φοιτητές και οι γονείς τους.

Επάρκεια σε σπίτια και σταθερές οι τιμές

 

Τηρούν το πρωτόκολλο ασφαλείας οι νόμιμοι μεσίτες – Φοιτητούπολη χωρίς φοιτητές; Ανυπολόγιστη ζημιά στην τοπική οικονομία

 

 

Κατά πολύ μειωμένο ενδιαφέρον για την φοιτητική στέγη σε σχέση με πέρσι διαπιστώνουν οι κτηματομεσίτες της Ξάνθης. Κι αυτό το θεωρούν αναπόφευκτο καθώς ο κορωνοϊός σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του αλλάζοντας κάθε τι που θεωρούνταν κανονικό. Η ρευστότητα και η αβεβαιότητα που επικρατεί σε σχέση με το αν ανοίξουν οι Πανεπιστημιακές Σχολές και πότε, αν θα παραδίδονται δια ζώσης μαθήματα στους φοιτητές  και όχι μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπως γίνεται στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου,  έχει θέσει σε στάση αναμονής πρωτοετείς φοιτητές και γονείς που τέτοιο καιρό κατέκλυζαν την πόλη ζητώντας φοιτητική στέγη.

Ούτε ένα «ενοικιάζεται» στην πόλη… Σε στάση αναμονής οι φοιτητές και οι γονείς τους

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του σωματείου Κτηματομεσιτών Ξάνθης κα Αθηνά Κεφαλίδου υπάρχει διστακτικό ενδιαφέρον σ’ ότι αφορά την φοιτητική στέγη και το αποδίδει στην αβεβαιότητα που επικρατεί σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας των Πανεπιστημίων αλλά και την φημολογούμενη πτώση στων βάσεων: « Η φημολογούμενη πτώση των βάσεων θέτει σε αναμονή τους φοιτητές έως ότου οριστικοποιηθεί η Σχολή που έχουν περάσει. Αλλά το μειωμένο ενδιαφέρον που διαπιστώνουμε για την φοιτητική στέγη οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμη δεν γνωρίζουν αν θα γίνονται από την αρχή δια ζώσης μαθήματα για να χρειαστούν άμεσα στέγη. Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά . Έτσι το …αφήνουν προς το παρόν μήπως και γλυτώσουν κανένα εξάμηνο. Είναι πολλοί που έχουν ξενοικιάσει γι αυτόν τον λόγο», επισημαίνει η κα Κεφαλίδου.

Επάρκεια σε φοιτητική στέγη και σταθερές οι τιμές – Τηρούν το πρωτόκολλο ασφαλείας οι νόμιμοι μεσίτες

Και μπορεί το ενδιαφέρον να είναι μειωμένο, όχι όμως και οι τιμές τις οποίες η κα Κεφαλίδου χαρακτηρίζει «σταθερές» και στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Συγκεκριμένα η τιμή του στούντιο και της γκαρσονιέρας ξεκινούν από 180 – 200 ευρώ έως και 250 ευρώ. Ενώ για τα μεγαλύτερα από 250 ευρώ έως 350 ευρώ. Όπως διευκρίνισε οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με την περιοχή, την κατασκευή, την θέρμανση. Επίσης ανέφερε ότι υπάρχει επάρκεια σε ενοικιαζόμενους χώρους και συνέστησε στους ενδιαφερόμενους να απευθύνονται στους νόμιμους μεσίτες που θα τους υποδείξουν την κατάλληλη στέγη αλλά και με απόλυτη ασφάλεια καθώς τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας από τους νόμιμους μεσίτες.

«Προτείνουμε τους ενδιαφερόμενους να οργανώσουν τον χρόνο τους και να απευθυνθούν στους νόμιμους μεσίτες που θα τους υποδείξουν το καλύτερο πάντα σε σχέση με αυτό που ζητούν και με απόλυτη ασφάλεια καθώς τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά του covid – 19».

Φοιτητούπολη χωρίς φοιτητές; Ανυπολόγιστη ζημιά στην τοπική οικονομία

Αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία εκτιμάται πως θα έχει μια απόφαση για εξ αποστάσεως διδασκαλία. Η Ξάνθη είναι μια φοιτητούπολη, που μεγάλο μέρος της οικονομίας της και όχι μόνο λόγω της φοιτητικής στέγης, το κρατούν οι φοιτητές. Μια απόφαση που λόγω κορωνοϊού θα τους κρατήσει μακριά θα έχει ανυπολόγιστες επιπτώσεις για την οικονομία της.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Ο Χ. Ζεϊμπέκ ρωτά για την καταστροφή της αλιείας στη λιμνοθάλασσα της Βιστoνίδας

Ο βουλευτής Ξάνθης της Νέας Αριστεράς κατέθεσε ερώτηση ζητώντας από την κυβέρνηση άμεσα μέ…