Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επιχορήγηση στους δήμους για την κάλυψη των αναγκών σε σχολικές μάσκες

Επιχορήγηση στους δήμους για την κάλυψη των αναγκών σε σχολικές μάσκες

0

Δωρεάν διάθεση μάσκας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της δημόσιας εκπαίδευσης με ειδικό έκτακτο κονδύλι 5,2 εκ. ευρώ

 Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους μαθητές όλων των βαθμίδων, σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με δήλωσή της στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ανακοίνωσε τη χρήση μάσκας από τους μαθητές όλων των βαθμίδων, κάνοντας δεκτή την πρόταση της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων.

Με την έναρξη, λοιπόν, της νέας σχολικής χρονιάς, οι μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένου και του νηπιαγωγείου, αναμένεται να παρακολουθούν τα μαθήματά τους με τη χρήση μάσκας. Όπως τόνισε, μάλιστα, η υπουργός, η μάσκα αποτελεί «ένα εξαιρετικό εργαλείο για να προστατευτούμε από τον ιό».

Η ανακοίνωση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από μερίδα γονέων, οι οποίοι αντιδρούν στη χρήση μάσκας, κυρίως στις χαμηλότερες βαθμίδες εκπαίδευσης όπως το νηπιαγωγείο και το δημοτικό.  Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν «επιστρατευθεί» γι’ αυτό τους τον αγώνα, με σελίδες οι οποίες καλούν τους γονείς να αντισταθούν, δηλώνοντας διατεθειμένοι να κινηθούν ακόμα και νομικά, προκειμένου να μην φορέσουν τα παιδιά τους μάσκα εντός της σχολικής αίθουσας.

Μάλιστα σήμερα στις 10 πμ πραγματοποιείται και στην Ξάνθη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την οργάνωση «Φλόγα Ελληνισμού» με σύνθημα «όχι μάσκες στα σχολεία».

Σε ποιους χώρους θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Ως προς τους χώρους στους οποίους θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, η υπουργός Παιδείας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, αφού για μια ακόμα φορά επισήμανε την σημασία της μάσκας για την υγεία των παιδιών, τόνισε πως η μάσκα θα είναι  υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου. Συγκεκριμένα δήλωσε πως θα είναι υποχρεωτική «η χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα κ.ο.κ. δεν θα χρειάζεται τα παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα».

Επιχορήγηση 5,2 εκατ. ευρώ σε ΟΤΑ

Σε συνέχεια των δηλώσεως της υπουργού παιδείας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε πως «κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών, προετοιμαζόμαστε για να καλύψουμε τις ανάγκες για μάσκες όλων των μαθητών μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Έπειτα, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε πως προκειμένου να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα, αναμένεται να δοθεί ειδική έκτακτη επιχορήγηση στους δήμους, ύψους 5,2 εκατ. Με τον τρόπο αυτό, υπολογίζεται πως θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες για μάσκες του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών των δημοσίων σχολείων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους

Μήνυμα κατά της αποχής στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου από τον πρωθυπουργό Με μήνυμα για …