Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται οι αιτήσεις εγγραφής στους Βρεφονηπιακούς του δήμου Ξάνθης

Ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται οι αιτήσεις εγγραφής στους Βρεφονηπιακούς του δήμου Ξάνθης

0
paidikos stathmos

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα kkpadimouxanthis.gr.

 

Δυνατότητα για ηλεκτρονικό ραντεβού λόγω κορωνοϊού  – Άγνωστος ο αριθμός των νηπίων και βρεφών που θα δεχτούν οι Παιδικοί

Ηλεκτρονικές εγγραφές και στα νηπιαγωγεία μέσω gov.gr

 

Ξεκίνησαν από την Παρασκευή 15 Μαΐου και θα συνεχιστούν έως  και τις 15 Ιουνίου οι εγγραφές των βρεφών και των νηπίων στους βρεφονηπιακούς του δήμου Ξάνθης.

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις ή με ηλεκτρονικό ραντεβού λόγω κορωνοϊού –Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα www. kkpadimouxanthis.gr που δέχεται αιτήσεις

Σύμφωνα με ενημέρωσή μας από το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης από σήμερα είναι διαθέσιμη στο κοινό η ηλεκτρονική πλατφόρμα: www. kkpadimouxanthis.gr. Οι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να μπαίνουν στην σελίδα όπου θα υπάρχουν οδηγίες πώς να υποβάλλουν την αίτηση. Αν ωστόσο επιθυμούν την εγγραφή με φυσική παρουσία θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτημα για ραντεβού και θα ενημερωθούν για την ημέρα και την ώρα. Σε κάθε περίπτωση όμως μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Κέντρο για να τους υποδεικνύεται τι ακριβώς θα κάνουν για τις εγγραφές και επανεγγραφές.

 Άγνωστος ο αριθμός των νηπίων και βρεφών που θα δεχτούν οι Παιδικοί του δήμου Ξάνθης

Άγνωστο παραμένει ποιος θα είναι ο ακριβής αριθμός των βρεφών και των νηπίων που θα δεχτούν για την νέα περίοδο οι βρεφονηπιακοί, λόγω του κορωνοϊού.  Σύμφωνα με πληροφορίες μας αναμένονται οδηγίες από το υπουργείο. Να σημειώσουμε πως ο δήμος Ξάνθης λειτουργεί 8 παιδικούς σταθμούς και δύο βρεφονηπιακούς και σε κανονικές συνθήκες δέχεται 500 νήπια και 20 βρέφη.

Ηλεκτρονικές εγγραφές και στα νηπιαγωγεία

Ηλεκτρονικά και μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) γίνονται οι εγγραφές και στα δημόσια νηπιαγωγεία. Μάλιστα μέσα σε τρεις μέρες από την στιγμή που ανακοινώθηκε η δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης έγιναν 14.720 αιτήσεις εγγραφής!

Να υπενθυμίσουμε ότι ο γονέας – κηδεμόνας, αφού αυθεντικοποιηθεί με τους κωδικούς στο TaxisNet, με απλά βήματα θα επιλέξει το νηπιαγωγείο που αντιστοιχεί στην διεύθυνση κατοικίας του και θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του νηπίου, καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που απαιτούνται, μέσω της πλατφόρμας proti-eggrafi.services.gov.gr.

Ενημέρωση για την εξέλιξη της αίτησης μέσω SMS

Οι αιτούντες γονείς θα ενημερώνονται μέσω SMS για την εξέλιξη της αίτησής τους, καθώς και για κάθε πιθανή διόρθωση που θα διαπιστώνεται ότι χρειάζεται, βελτιώνοντας σημαντικά τον τρόπο επικοινωνίας του πολίτη με το κράτος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όχι λιγότερο από 14 ευρώ το αρνί στο τσιγκέλι του κρεοπωλείου

«Τσιμπημένο» κατά ένα ευρώ τουλάχιστον από πέρυσι – Τρίβουν τα χέρια τους φέτος οι π…