Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δηλητηριάστηκαν με φόλες δύο σκυλιά κυνηγού στη Νέα Μορσίνη

Δηλητηριάστηκαν με φόλες δύο σκυλιά κυνηγού στη Νέα Μορσίνη

0

Ανήσυχοι οι κυνηγοί-Άμεσα ενημερώνει ο Κυνηγετικός Σύλλογος για να προστατευτούν οι καλύτεροι σύντροφοι και συνοδοιπόροι τους στο κυνήγι

 Λ. Σερραίος: «Το φαινόμενο παραμένει σταθερό. Κάθε χρόνο έχουμε 2-3 κρούσματα. Πρόκειται για μεγάλη απειλή για μας»

 Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για μια ακόμη φορά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης, όταν μέλος του διαπίστωσε δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες) στην περιοχή της Ν. Μορσίνης, προς την Βιομηχανική Περιοχή. Συγκεκριμένα, ανάρτησε ανακοίνωση ώστε να προειδοποιήσει για τον εντοπισμό της φόλας και να προστατέψει άλλα σκυλιά κυνηγών και μη.

Τα δύο κυνηγόσκυλα που δηλητηριάστηκαν, χάρη στην άμεση επέμβαση του κυνηγού και τη διακομιδή τους στον κτηνίατρο γλίτωσαν τα χειρότερα.

Το ζήτημα ωστόσο, με τις δηλητηριάσεις ζώων, με κρούσματα που κατά καιρούς έχουν εντοπιστεί απ’ άκρη σ’ άκρη στο νομό συνεχίζει να προβληματίζει έντονα, τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων, τους κυνηγούς και τους φιλόζωους, αφού οδηγεί σε οδυνηρό θάνατο των ζώων, τη στιγμή που οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι και άρα επικίνδυνοι στο να συνεχίζουν να προβαίνουν στις αποτρόπαιες αυτές ενέργειες.

loizos serraios
«Είναι δύσκολο να πιαστούν οι δράστες. Μακάρι να καταλάβουν τον πόνο που προκαλούν και να σταματήσουν»
Λοΐζος Σερραίος
Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης

Με αφορμή το νέο κρούσμα επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Λοΐζο Σερραίο, ο οποίος τόνισε ότι το φαινόμενο αποτελεί «απειλή» για τους κυνηγούς και έχει μεγάλο οικονομικό και συναισθηματικό κόστος. «Το φαινόμενο με τις φόλες παραμένει. Την παραμονή είχαμε άλλη μία περίπτωση σε περιοχή που βρίσκονται κυνηγοί και γι’ αυτό ενημερώσαμε άμεσα, όπως κάνουμε πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις για να προστατεύσουμε από άλλες τέτοιες συνέπειες. Δυστυχώς, έχουμε κάθε χρόνο 2-3 αντίστοιχα περιστατικά με μέλη μας και αυτό μας προβληματίζει έντονα και έχουμε κάθε στιγμή το μυαλό μας ότι μπορεί να ξανασυμβεί». Όπως εξήγησε ο ίδιος: «το κυνηγετικό σκυλί είναι μια επένδυση για τους κυνηγούς, καθώς χρειάζεται φροντίδα και πολλές εργατοώρες για την εκπαίδευση. Ωστόσο, περισσότερο για εμάς είναι το συναισθηματικό δέσιμο. Οι σκύλοι είναι τα δεύτερα παιδιά μας, σύντροφοι στο κυνήγι και συνοδοιπόροι. Οπότε το κόστος είναι μεγάλο».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι στόχος των δραστών μπορεί να είναι τα κυνηγετικά σκυλιά, τα κατοικίδια ή τα αδέσποτα, ενώ στη συγκεκριμένη περιοχή που εμφανίστηκε το τελευταίο κρούσμα δεν αποκλείεται να αφορούσε σε λύκους που εμφανίζονται και απειλούν σταβλισμένα ζώα και μαντριά. «Οι φόλες δεν είναι λύση. Οι δράστες είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν γι’ αυτό τα περιστατικά είναι επαναλαμβανόμενα. Μακάρι να βάλουν μυαλό και να καταλάβουν τον πόνο που προκαλούν», σημείωσε ο ίδιος καταληκτικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και η Ριζοσπαστική Κίνηση Εργαζομένων θα τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά

Μαζί με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης καλούν σε συγκέντρωση …