Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξανθιώτικη ιστορία 100 χρόνων μέσα από τη διαδρομή των καταλυμάτων της πόλης

Ξανθιώτικη ιστορία 100 χρόνων μέσα από τη διαδρομή των καταλυμάτων της πόλης

0

 Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του συλλόγου Ξενοδόχων Ξάνθης για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση

 Οι ομιλητές Αϊβαλιώτης, Μιχαηλίδου και Γκαγκαλίδης ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους σε διάφορες πτυχές των χανιών που έγιναν πανδοχεία και στη συνέχεια σύγχρονα ξενοδοχεία

 Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η εκδήλωση «Από τα χάνια στα ξενοδοχεία» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ξάνθης το βράδυ τα Παρασκευής, τιμώντας τα 100 χρόνια ελεύθερης Ξάνθης.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Σπίτι Τέχνης και Πολιτισμού – Οικία Μ. Χατζιδάκι», πραγματοποιήθηκε σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα, με αναφορές που ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους στην ιστορία, τον πολιτισμό και την αίγλη που περιτριγύριζε την πόλη μας.

Την εκδήλωση «άνοιξε» και χαιρέτησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, σε μία κατάμεστη αίθουσα. Ο πρόεδρος του συλλόγου Γ. Ιερόπουλος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την μεγάλη ανταπόκριση, ενώ ευχήθηκε καλές δουλειές σε όλους τους ξενοδόχους και τα χρόνια πολλά εν όψει των Χριστουγέννων.

Ο πρώτος ομιλητής της εκδήλωσης Βασίλης Αϊβαλιώτης, Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΚΕΘΡΑ, μίλησε στη θεματική: «Αστικές Οικογένειες της Ξάνθης», με αναφορά στις οικογένειες Ναλπάντογλου, Στάλιου, Ζαλάχα, Μπλάτσιου, Κόντη, Πασχαλίδη. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η Νατάσα Μιχαηλίδου, Αρχαιολόγος και Ξεναγός, με θέμα: «Τα χάνια της Ξάνθης». Με ιστορική αναδρομή στο ρόλο τους, στη δομή τους, τη λειτουργία τους και αναφορά στα χάνια της Ξάνθης, η ίδια πραγματοποίησε μια «παραμυθένια» αφηγηματική παρουσίαση πάνω στο θέμα. Στη συνέχεια, στην τρίτη ενότητα της εκδήλωσης, ο καθηγητής Δημήτρης Γκαγκαλίδης, μίλησε με θέμα «Από τα πανδοχεία στα ξενοδοχεία», παρουσιάζοντας την μετεξέλιξη των χανιών σε πανδοχεία και από εκεί σε σύγχρονα ξενοδοχεία, με λεπτομερή καταγραφή των ξενοδοχείων της πόλης μας και ιστορικών και κοινωνικών γεγονότων που διαδραματίστηκαν σε αυτά. Το πρώτο σκέλος της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με προβολή των σύγχρονων ξενοδοχείων της πόλης μας και τουριστικών προορισμών του νομού μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ Παντελεήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Ν. Ευφραμίδης, εκπρόσωποι του Δ. Ξάνθης και πολύς κόσμος που ταξίδεψε νοερά από το χθες στο σήμερα, μέσα από την ιστορική αναδρομή των καταλυμάτων της Ξάνθης.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης δόθηκε μίνι δεξίωση, με ηχητική συνοδεία σαξόφωνου, ενώ δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν παλιές αναμνήσεις και θυμίσματα του παρελθόντος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …