Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

0

Σόου στη βουλή
Εντάξει, ηθοποιός ο αγαπητός Κλέων Γρηγοριάδης, δικαιολογημένες κάποιες στιγμές να λειτουργεί ως περφόρμερ. Όμως η παράσταση που «έδωσε»  προχθές στη βουλή με το «Παραδίνομαι» μάλλον τον αδίκησε ως ηθοποιό.
Εκείνο βέβαια που έμεινε είναι το σόου που στόχευε για τα επεισόδια και την παρέμβαση της αστυνομίας στην πορεία. Ο αγαπητός Γρηγοριάδης ξέχασε προφανώς μια βασική αρχή του χώρου του. Μια κακή παράσταση δεν αφήνει τίποτε στο κοινό. Γι’ αυτό και «κατεβαίνει» γρήγορα.
Διευκρίνιση: Ο Κλέων Γρηγοριάδης είναι βουλευτής της παράταξης ΜέΡΑ25 με επικεφαλής τον Γιάννη Βαρουφάκη.
Γ.Δ.


Δυο λόγια για το ΝΑΤΟ
Για το ΝΑΤΟ και τη στάση του έχουν γραφεί πολλά. Από διάφορους αναλυτές και πολιτικούς. Εμείς από τη μικρή μας αυτή γωνιά θα προσθέσουμε την άποψή μας που την έχουμε διατυπώσει εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι, απλά τονίζουμε πως ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι διακοσμητικός. Είναι, σα να μην υπάρχει. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να παρέμβει υπέρ της Ελλάδος, ό,τι κι αν συμβεί. Ποτέ. Γι’ αυτό άδικα και ανόητα βαυκαλιζόμαστε ότι μπορεί και πρέπει να πάρει θέση στα ελληνοτουρκικά και να μας υποστηρίξει. Στα λόγια, κι εκεί με μισόλογα.
Γι’ αυτό ας μη τρέφουμε ψευδαισθήσεις για την δήθεν στρατιωτική αυτή συμμαχία.
-Τελεία και παύλα.
Γ.Δ.


Ελάχιστοι οι πρόσφυγες
Να λοιπόν και μια επίσημη παραδοχή. Όλοι όσοι παρακολουθούν το μεταναστευτικό και προσφυγικό θέμα, έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Πλέον, ελάχιστοι είναι οι πρόσφυγες. Μειώθηκε ο αριθμός τους και σιγά-σιγά θα μηδενιστεί. Αιτία ότι άρχισαν να επιστρέφουν στη Συρία μια και ο εμφύλιος τελειώνει. Μένουν ως εκ τούτου οι μετανάστες από το Ιράκ, Πακιστάν και άλλες υποσαχάριες περιοχές. Εδώ όμως τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα για τη χώρα μας, πιο διαχειρίσιμα αλλά και με δικαίωμα επιστροφής στις χώρες τους.
Με το χέρι στην καρδιά:  Γνωρίζουμε την προσφυγιά. Όμως όταν μετανάστευαν οι δικοί μας πήγαιναν εκεί που τους χρειάζονταν, οργανωμένα. Αυτό το χύμα και ελάτε ελεύθερα, θα πρέπει να σταματήσει. Και ας σταματήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα εκ μέρους κάποιων. Διότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική και είναι και άσχημη.
Γ.Δ.


Κάδοι ανακύκλωσης
Προχθές λοιπόν κάναμε μια όχι ιδιαίτερα ευχάριστη αλλά ούτε τιμητική για τους συμπολίτες διαπίστωση. Διαπιστώσαμε λοιπόν ιδίοις όμμασι πως σε κάδο ανακύκλωσης υπήρχαν σκουπίδια. Ναι, σκουπίδια διάφορα κι όχι ανακυκλώσιμα είδη. Και σκεφτήκαμε:  Κάδοι για ανακύκλωση ή για όλα τ’ άλλα;
Τέλος πάντων, σκεφτήκαμε, ίσως να ήταν σύμπτωση ή και να υπήρχε κάτι άλλο και να μην το γενικεύσουμε. Όμως, αν θέλουμε να δούμε την πραγματικότητα, σε μεγάλο ποσοστό οι Ξανθιώτες τοποθετούν τα ανακυκλώσιμα στους κάδους που πρέπει. Εξαιρέσεις πάντα θα υπάρχουν.
Γ.Δ.


Γυναίκες στην Πολιτική
Το θέμα για μας στη χώρα που έχει τους πλέον έξυπνους ανθρώπους, που ζουν στο καλύτερο οικόπεδο, που τους ζηλεύουν όλοι οι κουτόφραγκοι, είναι ταμπού.
Μικρή έως ελάχιστη εμπιστοσύνη στις γυναίκες πολιτικούς.  Που χρόνια τώρα, μετά τη Δαμανάκη, Παπαρήγα και Γεννηματά, δεν τολμά να προχωρήσει παραπέρα. «Γυναίκες στην Πολιτική», είναι ένα ανέκδοτο που βρίσκει εφαρμογή στην Ελλάδα αλλά από την ανάποδη.
Ούτε πρωθυπουργός, ούτε Πρόεδρος της χώρας. Το πολύ-πολύ επικεφαλής σε μικρό κόμμα. Μέχρι εκεί.
Ενώ η «καθυστερημένη»  Φινλανδία απέκτησε γυναίκα πρωθυπουργό 34 χρόνων και κυβερνητικό συνασπισμό με επικεφαλής μόνο γυναίκες, σύνολο πέντε.
-Μα ντιπ καθυστερημένοι αυτοί οι λαοί; Άκου γυναίκες υπουργίνες, πρωθυπουργός, πρόεδρος!
Μα πού ζούνε αυτές…
Γ.Δ.


  «Ποιος σκέφτεται τους τραυματίες αστυνομικούς;»
Συμπολίτης μου τηλεφώνησε και μου μίλησε, είναι η αλήθεια, με ιδιαίτερη ευγένεια. Μου είπε για το χθεσινό σχόλιο για την Αστυνομία και πως πράγματι είναι ένα σοβαρό ερώτημα «τι Αστυνομία θέλουμε».
Παράλληλα, είπε και κάτι που ομολογώ πως με προβλημάτισε ιδιαίτερα. Ρώτησε, έτσι για την οικονομία της συζήτησης, αν σκέφτεται κανείς τους τραυματισμένους αστυνομικούς που αυτοί τελικά είναι τα θύματα της όποιας σύγκρουσης και αντιπαράθεσης. Έκλεισε δε με μια απλή σκέψη. Είπε: « Παιδιά του λαού μας είναι οι αστυνομικοί. Από τα χωριά μας, τις πόλεις μας. που απλά εργάζονται σ’  έναν δύσκολο τομέα. Που διακινδυνεύουν για μας, την προστασία μας, την περιουσία μας. Αυτά γιατί κάποιοι τα ξεχνούν;»
Συμφώνησα αλλά η γραμμή έκλεισε…
Γ.Δ.


60.000 ευρώ σε 3 δήμους του νομού για τα αδέσποτα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, υπέγραψε χρηματοδότηση 600.000 ευρώ για τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Πρόκειται για χρηματοδότηση που θα κατευθυνθεί σε δήμους και συνδέσμους δήμων, για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων. «Με τη συγκεκριμένη απόφαση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς με σκοπό την προστασία τους από την εκμετάλλευση και την κακοποίηση ή τη χρησιμοποίησή τους με στόχο την κερδοσκοπία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στο νομό μας θα επωφεληθούν οι δήμοι Ξάνθης –Αβδήρων και Μύκης οι οποίοι θα λάβουν
ΑΒΔΗΡΩΝ 8.646,52  –  ΜΥΚΗΣ 11.708,08 και ΞΑΝΘΗΣ 37.513,82.
Μ.Ξ.


Συμβαίνει εν Ξάνθη το 2019
Ομολογώ πως ξαφνιάστηκα. Και μάλιστα αρκετά. Ο συμπολίτης όμως που μου το ανέφερε ήταν αξιόπιστος, αλλά και το γεγονός τον αφορούσε άμεσα. Λοιπόν, μετά από αναμονή μηνών, η υπηρεσία της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου τον ειδοποίησε ότι στις τάδε του μηνός θα του γίνει η επέμβαση.
Τον ενημέρωσαν και τι θα πρέπει να φέρει μαζί του. Ανάμεσα σ’ αυτά που του ζήτησαν να φέρει ήταν και μια εξέταση υπέρηχου καρδιάς. Από ιδιώτη εκτός του Νοσοκομείου ιατρό.
Το γεγονός όντως παράξενο και χωρίς προφανή λογική εξήγηση. Δηλαδή η αρμόδια κλινική του Νοσοκομείου δεν έχει τη δυνατότητα να εξετάσει τον ασθενή που θα χειρουργήσει μ’ έναν απλό υπέρηχο καρδιάς;
-Κάθε απάντηση δεκτή. Απάντηση λογική παρακαλώ από την αρμόδια κλινική.
Γ.Δ.


Το Γηροκομείο «Άγιος Παντελεήμων»
Ο νομός μας διαθέτει πλέον και ένα δεύτερο γηροκομείο. Εκτός από τον «Μέγα Βασίλειο» άνοιξε τις πύλες του από χθες και ο «Άγιος Παντελεήμων». Πρόκειται για την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Μητρόπολης που από ημερήσιας φροντίδας έχει μετατραπεί σε ολοήμερης και πλέον φιλοξενεί 14 ηλικιωμένους τους οποίους φροντίζει και παρέχει στέγη, τροφή και ιατρική περίθαλψη. Ένα υπερσύγχρονο κτήριο με υπερσύγχρονο εξοπλισμό σ’ ένα πολύ ωραίο περιβάλλοντα χώρο, όπως πραγματικά αξίζει στους απόμαχους της ζωής να βρουν ηρεμία, γαλήνη και περιποίηση, φροντίδα και αγάπη στη δύση του βίου τους. Μια κοινωνική δομή που αναβαθμίζει και ολοκληρώνει την προσφορά της μητρόπολης. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το επίπεδο πολιτισμού μιας κοινωνίας κρίνεται από το πώς συμπεριφέρεται στους ανθρώπους την τρίτης ηλικίας.
Μ.Ξ.


Μια ιδιαίτερη εκδήλωση
Το προσεχές Σάββατο 14 Δεκεμβρίου είναι μια διαφορετική βραδιά. Κι αυτό, διότι οι Ξανθιώτες θα έχουν τη μεγάλη ευκαιρία ν’ ακούσουν και να συζητήσουν με την ιστορικό Μαρία Ευθυμίου.
Μια εκδήλωση που οφείλεται σε πρωτοβουλία του ΠΑ.ΚΕ.ΘΡΑ. και του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Σ’ αυτήν λοιπόν την εκδήλωση, στις 18.00, θ’ ακούσουμε τη διακεκριμένη Ιστορικό, Καθηγήτρια κυρία Ευθυμίου. Που θ’ αναπτύξει το θέμα « Τα ισχυρά σημεία του ελληνισμού στα 4.000 χρόνια της καταγεγραμμένης ιστορίας του».
Τολμούμε και συστήνουμε στους φιλοπρόοδους συμπολίτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Θα ωφεληθούν πολλαπλά.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Πάλι αλλού σκοπεύουμε Διανύουμε μια προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές. Κι αντί να συ…