Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο 27χρονος Γάλλος επιθετικός Φοσέρ είναι το νέο απόκτημα της Ξάνθης

Ο 27χρονος Γάλλος επιθετικός Φοσέρ είναι το νέο απόκτημα της Ξάνθης

0

Ανανεώνουν συμβόλαια οι Λισγάρας και Μπαξεβανίδης

Η Ξάνθη συνεχίζει με γρήγορους ρυθμούς την ενίσχυση της ενόψει της νέας σεζόν, με την προσθήκη στο ρόστερ της ενός νέου επιθετικού, του Γάλλου Ζορντάν Φοσέρ και την ανανέωση των συμβολαίων, δύο βασικών παικτών, των Χρήστου Λισγάρα και Δήμου Μπαξεβανίδη.

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής έφτασε στο προπονητικό κέντρο της Ξάνθης όπου είχε την πρώτη του γνωριμία με τους ανθρώπους της ομάδας και στη συνέχεια φωτογραφήθηκε με την φανέλα της Ξάνθης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Ο Α.Ο. ΞΑΝΘΗ Π.Α.Ε. ανακοινώνει την απόκτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Jordan Faucher. Ο 27χρονος Γάλλος στράικερ γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1991 στην Κρετέιγ έχοντας ρίζες από την Αλγερία. Έχει ύψος 1,78 και βάρος 73 κιλά. Η ποδοσφαιρική του καριέρα ξεκίνησε από την Γαλλία και την Κ-19 της Metz με την οποία πανηγύρισε το κύπελλο Κ-19 οδηγώντας την ομάδα του με γκολ σε κρίσιμα παιχνίδια και στον τελικό (2010). Πρώτη του μεταγραφή ήταν αυτή στην Τουρ με την οποία σκόραρε μία φορά σε τρεις συμμετοχές. Ακολούθησε το Βέλγιο και η Tournai το 2011-12 με 10 γκολ σε 21 αγώνες, για να έρθει η πολύ καλή διετία με τα χρώματα της Antwerp με την οποία είχε 15 γκολ σε 24 εμφανίσεις πριν την πενταετία στο Ισραήλ.

Από το 2014 μέχρι το 2017 με την Maccabi Herzliya είχε 10 γκολ στην πρώτη του χρονιά σε 14 εμφανίσεις, 12 γκολ σε 23 αγώνες (2014-2015) την δεύτερη. Ο Jordan Faucher σκόραρε… κατά ριπάς και τη σαιζόν 2015-2016 (21 γκολ σε 34 συμμετοχές) αλλά και την επόμενη αγωνιστική χρονιά με την καλύτερή του επίδοση που ήταν τα 24 γκολ σε 32 αναμετρήσεις. Απόρροια των επιδόσεών του στράικερ αυτές τις δύο χρονιές, ήταν να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του κορυφαίου πρωταθλήματος του Ισραήλ.

Επόμενος σταθμός του (2017-2018) ήταν η Hapoel Ra’anana με την οποία σκόραρε 3 φορές σε 18 παιχνίδια πριν μεταγραφεί στην Bnei Sakihnin στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος για να σημειώσει 7 γκολ σε 13 αγώνες. Πέρσι, επέστρεψε στην πατρίδα του τη Γαλλία για λογαριασμό της Red Star με την οποία σε 22 εμφανίσεις είχε 5 γκολ και 4 ασίστ. Jordan Faucher καλώς ήρθες στην Ξάνθη!»

Ανανεώνουν οι Λισγάρας – Μπαξεβανίδης

Κάτοικοι Ξάνθης και τον επόμενο χρόνο θα παραμείνουν οι Χρήστος Λισγάρας και Δήμος Μπαξεβανίδης, που συμφώνησαν για την ανανέωση των συμβολαίων τους με την τοπική ομάδα.  Οι δύο έμπειροι αμυντικοί παίκτες, είναι από τα παλαιότερα στελέχη της ομάδας και από τους ελάχιστους που παραμένουν από το περσινό ρόστερ. Ο Δήμος Μπαξεβανίδης βρίσκεται στην ομάδα από το 2007 και ο Χρήστος Λισγάρας από το 2014.

Διπλή προπόνηση την Τετάρτη

Με διπλές προπονήσεις συνέχισε η Ξάνθη την προετοιμασία της την Τετάρτη, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει και φυσική κατάσταση, αλλά και τακτική.

Και το πρωί και το απόγευμα της Τετάρτης, προπονητικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές της ομάδας δούλεψαν σε τομείς της ενδυνάμωσης, της φυσικής κατάστασης και σε τομείς της τακτικής. Στις ασκήσεις με μπάλα οι παίκτες χωρίστηκαν από τον Κίκο Ραμίρεθ σε υποομάδες και στη συνέχεια το ζητούμενο ήταν η αποτελεσματικότητα στο passing game σε μικρούς αγωνιστικούς χώρους και φυσικά το γκολ.

 Επιμέλεια:  Αλέξανδρος Διαφωνίδης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…