Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έως τη Δευτέρα 17 Ιουνίου οι ηλεκτρονικές εγγραφές στα Λύκεια

Έως τη Δευτέρα 17 Ιουνίου οι ηλεκτρονικές εγγραφές στα Λύκεια

0

Σε δύο φάσεις η διαδικασία – Οδηγίες από το 2ο Λύκειο Ξάνθης

Έως τη Δευτέρα 17 Ιουνίου θα πρέπει οι γονείς ή οι κηδεμόνες των μαθητών να κάνουν αρχικά την ηλεκτρονική εγγραφή του μαθητή στη βαθμίδα του Λυκείου (ΓΕΝΙΚΟ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) για να προχωρήσει στη συνέχει η εγγραφή στα σχολεία, μετά τις 25 Ιουνίου. Για τη διαδικασία ενημερώνει με ανακοίνωσή του το 2ο Λύκειο Ξάνθης, με σκοπό να αποφευχθεί η ταλαιπωρία για τους γονείς.

Η διαδικασία γίνεται από την ιστοσελίδα: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr  με τους κωδικούς του TAXIS. Εκεί μπαίνουμε σε περιβάλλον το οποίο μας καθοδηγεί για τη δήλωση-εγγραφή του/της μαθητή/τριας.]

Το χρονικό διάστημα 18-24 Ιουνίου, οι πληροφορίες των εγγραφών ελέγχονται από τη ΔΔΕ Ξάνθης η οποία στις 25 Ιουνίου αποδίδει (ενημερώνει) αρμοδίως τους Λυκειάρχες τους νέους μαθητές τους οι οποίοι προέρχονται από τις περιοχές που ορίστηκαν χωροταξικά για κάθε σχολείο.

Από 25 έως 28 (για φέτος/Παρασκευή) θα γίνουν οι οριστικές εγγραφές στο σχολείο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Επομένως, νωρίτερα από τις 25 Ιούνη δεν μπορούν να γίνουν μαθητές στα σχολεία.

Είναι σημαντικό να γίνει ολοκληρωμένα η εγγραφή του μαθητή (και ηλεκτρονικά και φυσικά στο σχολείο), γιατί αυτό θα βοηθήσει στην έγκαιρη και σωστή οργάνωση της λειτουργίας του σχολείου σε ότι αφορά  τη διδασκαλία των μαθημάτων από την άποψη των απαιτήσεων σε διδακτικό προσωπικό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …