Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κτηματολόγιο: Παράταση έως τις 14 Οκτωβρίου για το νομό Ξάνθης!

Κτηματολόγιο: Παράταση έως τις 14 Οκτωβρίου για το νομό Ξάνθης!

0

Προεκλογική ρύθμιση για εξάμηνη παράταση σε όλη τη χώρα

Παράταση έως έξι μήνες για  την υποβολή των δικαιολογητικών κτηματογράφησης δίνει η κυβέρνηση κάνοντας αποδεκτή βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από  13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Δημαράς παραδέχθηκε ότι οι ρυθμοί προσκόμισης εγγράφων στο κτηματολόγιο κινούνται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς καθώς ο μέσος όρος κτηματογράφησης είναι περίπου στο 15%. Ο ίδιος εξήγησε ότι η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στον αρμόδιο υπουργό να παρατείνει τις διαδικασίες υποβολής δικαιολογητικών έως έξι μήνες, ωστόσο, προειδοποίησε τους υπόχρεους να σπεύσουν και να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους καθώς το χρονικό περιθώριο πιθανότατα να μην εξαντληθεί.

Στο νομό Ξάνθης, ως γνωστόν η διαδικασία της κτηματογράφησης βρίσκεται σε εξέλιξη στις περιοχές Αβδήρων, Σταυρούπολης και Μύκης, και εκπνέει στις 31 Μαΐου. Ωστόσο με τη νέα παράταση που θα δοθεί  η προθεσμία υποβολής θα είναι πλέον στις 14 Οκτωβρίου 2019, όπως και στο νομό Δράμας. Για το νομό Ροδόπης και τη Θάσο, θα παραταθεί  μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2019.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …