Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση 10 μόνιμες θέσεις στο νοσοκομείο Ξάνθης

10 μόνιμες θέσεις στο νοσοκομείο Ξάνθης

0

Διοικητικού – Νοσηλευτικού και Ιατρικού προσωπικού (πλην ιατρών)

 

 

Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε από την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης η προκήρυξη 10 θέσεων μόνιμου Διοικητικού, Νοσηλευτικού και Ιατρικού προσωπικού (πλην ιατρών) για τις ανάγκες του Νοσοκομείου. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση με την εξειδίκευση των ειδικοτήτων των θέσεων αυτών.

4 θέσεις στην Αρχαιολογία Ξάνθης

 

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων.

Αναλυτικά οι θέσεις:

Ειδικότητα Αριθμός ατόμων
ΤΕ ΛΟΓΙΣΤΩΝ 1
ΔΕ ΦΥΛΑΞΗΣ –ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 2
ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 1
ΔΕ ΦΥΛΑΞΗΣ –ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 1

 

Αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς

πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια

αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της Υπηρεσίας μας στην

ακόλουθη διεύθυνση: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων,

Τ.Κ. 670 61- Άβδηρα Ξάνθης, υπόψη κας Μ. Καραπαναγιώτου (τηλ. επικοινωνίας:

25410 -51003).

 

oaed

ΟΑΕΔ: Έρχονται επτά νέα προγράμματα εργασίας για 55.913 ανέργους

 

 Επτά δράσεις και προγράµµατα, κυρίως κατάρτισης, πιστοποίησης και πρακτικής, αλλά και απασχόλησης όπως επίσης και ενίσχυσης της επιχειρηµατικότητας, που συνολικά θα απευθύνονται σε 55.913 ανέργους, θέτουν σε τροχιά το επόµενο διάστηµα το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ. Στη βεντάλια των δράσεων που ανοίγει σταδιακά ανήκουν αρκετά προγράµµατα κατάρτισης που στοχεύουν σε κλάδους αιχµής, όπως οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας, η εφοδιαστική αλυσίδα και το εξαγωγικό εµπόριο. Ειδικά για την ανάπτυξη λογισµικού και τις ειδικότητες της πληροφορικής αναµένονται τρεις δράσεις που… κυκλώνουν όλες τις ηλικίες (25- 45 ετών) και τα επίπεδα εµπειρίας και προσόντων. Ταυτόχρονα µε τις δράσεις που προορίζονται για πτυχιούχους και αποφοίτους Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να αναµένεται και ένας µεγάλος κύκλος κατάρτισης – πιστοποίησης – πρακτικής σε τεχνικά επαγγέλµατα για ανέργους χωρίς πτυχίο.

Για τους 2.000 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 29-45 ετών προβλέπεται η απόκτηση εργασιακής εµπειρίας διάρκειας 200 ωρών

Με τον τρόπο αυτόν καλύπτονται 20.580 άνεργοι πτυχιούχοι και µη πτυχιούχοι, οι οποίοι «δροµολογούνται» σε εξειδικευµένες δράσεις πιστοποίησης ανάλογα µε τον βαθµό της εκπαίδευσης και της επαγγελµατικής εµπειρίας τους. «Είναι γεγονός πως η χώρα αντιµετώπισε µια µεγάλη φυγή ανθρώπινου δυναµικού µε υψηλά προσόντα, κάτι όµως που ήδη αντιστρέφεται. Να υπενθυµίσω τα προγράµµατα καταπολέµησης της ανεργίας που έχουµε υλοποιήσει και στόχευαν ακριβώς σε αυτές τις οµάδες.

 

Περίπου 30.000 θα είναι οι θέσεις που θα δηµιουργηθούν µε τον δεύτερο κύκλο κοινωφελούς εργασίας

Στον ορίζοντα των επόµενων δράσεων ανήκουν και προγράµµατα επιδότησης της επιχειρηµατικότητας, όπως και κοινωφελούς εργασίας.

Αναλυτικά τα προγράµµατα που έρχονται είναι:

Δράσεις κατάρτισης, πρακτικής και πιστοποίησης σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) νέων πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής, οικονοµικής κατεύθυνσης, Α κύκλος. Το πρόγραµµα απευθύνεται σε 3.000 νέους ανέργους ηλικίας 25-29 ετών µε έµφαση σε ειδικότητες που σχετίζονται µε την ανάπτυξη λογισµικού. Η δράση έχει στόχο τη στήριξη άνεργων αποφοίτων θετικής, τεχνολογικής και οικονοµικής κατεύθυνσης για την αναβάθµιση και τον µετασχηµατισµό του παραγωγικού µοντέλου.

Δράσεις κατάρτισης, πρακτικής, πιστοποίησης σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) νέων πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής, οικονοµικής κατεύθυνσης, Β κύκλος. Το πρόγραµµα απευθύνεται σε 2.000 ωφελούµενους, νέους ανέργους ηλικίας 29-45 ετών µε έµφαση σε ειδικότητες που σχετίζονται µε την ανάπτυξη λογισµικού. Πρόκειται στην ουσία για ένα δεύτερο «παράρτηµα» του προγράµµατος που απευθύνεται σε ηλικίες 25-29 ετών, το οποίο θα καλύπτει και µεγαλύτερους απόφοιτους πτυχιούχους. Η δράση αφορά στην κατάρτιση άνεργων αποφοίτων σχετικών αντικειµένων σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) µε έµφαση σε ειδικότητες που σχετίζονται µε την ανάπτυξη λογισµικού.

Δράσεις κατάρτισης, πρακτικής, πιστοποίησης σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) νέων πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής, οικονοµικής κατεύθυνσης Γ κύκλος. Το πρόγραµµα απευθύνεται σε 1.580 ωφελούµενους, νέους ανέργους ηλικίας 25-29 ετών µε εµπειρία και υψηλά προσόντα στον κλάδο. Η δράση αφορά στην κατάρτιση άνεργων αποφοίτων σχετικών αντικειµένων σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) µε έµφαση σε ειδικότητες που σχετίζονται µε την ανάπτυξη λογισµικού. Ο Γ κύκλος της κατάρτισης ΤΠΕ είναι εξειδικευµένος και αφορά σε ανέργους που διαθέτουν εµπειρία και υψηλά προσόντα στον κλάδο της πληροφορικής.

Δράσεις κατάρτισης και πιστοποίησης 10.000 ανέργων σε τεχνικά επαγγέλµατα ηλικίας 29-49 ετών. Στην ουσία εξετάζεται να υλοποιηθεί ένας Β κύκλος, µε διαφοροποιηµένα ενδεχοµένως χαρακτηριστικά, του προγράµµατος που προκηρύχθηκε για πρώτη φορά το 2016 και αφορούσε στην κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχµής.

Ολοκληρωµένη παρέµβαση στον κλάδο των Logistics. Το πρόγραµµα περιλαµβάνει θεωρητική κατάρτιση, πιστοποίηση και πρακτική άσκηση στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας – Logistics και του εξαγωγικού εµπορίου. Θα απευθύνεται σε 4.000 ωφελούµενους. Στόχος είναι να καλυφθούν άνεργοι που έχουν ήδη εργαστεί στον κλάδο και έχουν κάποια εµπειρία αλλά και όσοι κάνουν τα πρώτα τους βήµατα στα επαγγέλµατα που ανήκουν στον εν λόγω κλάδο.

Στην υλοποίηση ενός Β κύκλου 8µηνης κοινωφελούς εργασίας στους δήµους που θα έρθει να «κουµπώσει» µε το µεγάλο πρόγραµµα των 30.333 θέσεων, το οποίο βαίνει προς την ολοκλήρωσή του, προσανατολίζεται το υπουργείο Εργασίας. Στόχος είναι να µην υπάρξει αισθητό χρονικό κενό ανάµεσα στη λήξη του 8µηνου προγράµµατος που ξεκίνησε το 2018 και από τον Ιούνιο σταδιακά βαίνει προς το τέλος του. Αυτό σηµαίνει πως η νέα προκήρυξη θα πρέπει να αναµένεται έγκαιρα ώστε οι προλήψεις του νέου 8µηνου κύκλου της κοινωφελούς να γίνουν προς το καλοκαίρι. Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο δεύτερος αυτός κύκλος της κοινωφελούς αναµένεται να έχει σε γενικές γραµµές τα ίδια χαρακτηριστικά µε τον Α κύκλο, πράγµα που σηµαίνει πως οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα είναι της ίδιας τάξης µεγέθους. Οπως ανακοίνωσε πρόσφατα στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπάρκας, από τις 30.333 θέσεις που είχαν προκηρυχθεί στο πλαίσιο του Α κύκλου, έχουν καλυφθεί οι 25.184.

Πρόγραµµα για την προώθηση της νεανικής επιχειρηµατικότητας και τη στήριξη νέων έως 29 ετών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τις δικές τους επιχειρηµατικές ιδέες. Στη δράση θα ενταχθούν 5.000 νέοι άνεργοι και θα ενισχυθούν 2.500 βιώσιµα επιχειρηµατικά σχέδια. Η επιδότηση για κάθε ιδέα θα κυµαίνεται στα 15.000-20.000 ευρώ. Ήδη έχουν εγκριθεί για την έναρξη του προγράµµατος 50 εκατ. ευρώ. Η δυνατότητα ένταξης θα δίνεται και σε οµάδες που θέλουν να συγκροτήσουν επιχειρηµατικά σχήµατα, είτε στην ιδιωτική είτε στην κοινωνική οικονοµία, και το ύψος της επιχορήγησης θα αλλάζει ανάλογα µε το ύψος του επιχειρηµατικού σχεδίου και τον αριθµό των µελών, των εταίρων.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα τρία στεγαστικά προγράμματα που ξεκινούν το 2025 ύψους 2,56 δισ.ευρώ

Προβλέπουν είτε την ανακαίνιση υφιστάμενης κατοικίας, είτε την αγορά νέας Τρία στεγαστικά …