Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

0

Χειρονομία αγάπης σε αδέσποτο
Το φαινόμενο δεν είναι καινούριο. Το είδαμε και στην οδό Καραολή και αλλού. Όμως αυτό που συναντά κανείς στην οδό 28ης Οκτωβρίου δίπλα στο καφεκοπτείο Νεστορίδη, μπροστά στο κατάστημα παιδικών παπουτσιών, είναι το κάτι άλλο. Χαλί με ειδικό στρώμα, αφράτο και μαλακό, το οποίο φιλοξενεί αδέσποτο σκυλί. Ξαπλώνει εκεί, κοιμάται, πάει τις βόλτες του και ξαναγυρίζει.
Φιλοζωική χειρονομία αγάπης και φροντίδας.
Γ.Δ.


Στο Γηροκομείο
Μια ανδροπαρέα ώριμων Ξανθιωτών, τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το’χουν εδώ και χρόνια να επισκέπτονται τους τροφίμους του Γηροκομείου της πόλης μας. Κι εκεί, για λίγη ώρα, γίνονται παιδιά, γυρίζουν στα νεανικά τους χρόνια, ψάλλουν τα κάλαντα στους τροφίμους, τους προσφέρουν γλυκά και άλλα είδη, συζητούν μαζί τους και εν γένει βιώνουν τη χαρά της προσφοράς και της επικοινωνίας με τους απόμαχους της ζωής.
Πρόκειται για την παρέα Μηλαράκη, Καλίδη και άλλων και τους αξίζουν συγχαρητήρια.
Γ.Δ.


Στολισμός
Εντάξει ο στολισμός για τις γιορτές ήταν σχετικά καλός παρότι αγνοήθηκε η Καραολή. Ελπίζουμε την επόμενη φορά ν’ αλλάξει αυτό. Όμως, οφείλουμε όσο υπάρχει χρόνος, να επισημάνουμε την ανάγκη και υποχρέωση του δήμου να στολίσει εντυπωσιακά την πόλη εν όψει των γιορτών του καρναβαλιού. Να μην παρουσιαστεί μια μίζερη εικόνα, ν’αγοραστούν νέα στολίδια, να μπει φωτισμός, να γίνει μια διάχυση των στολιδιών, να φανεί εορταστική η πόλη. Κι αυτό δεν είναι ένα αίτημα, έτσι απλά για να λέγεται, αλλά για λόγους ουσίας και σωστής προβολής του προϊόντος που διαθέτει ο δήμος.
-Ας ξοδέψει από το απόθεμα μερικά χρήματα.
Γ.Δ.


Έφυγε ο Πέτρος Αυγέρης
Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του αγαπητού Πέτρου Αυγέρη σε ηλικία 78 χρόνων. Ο «Πετράν» κατά τους φίλους του, εργάστηκε για ένα διάστημα στην Εφημερίδα σε ποδοσφαιρικά θέματα που τα κατείχε αρκετά. Ήταν ένας γνήσιος λαϊκός τύπος, έξυπνος και δραστήριος. Αγαπούσε το τραγούδι που το υπηρέτησε αρκετά χρόνια και το ποδόσφαιρο.
Είχε μια θαυμάσια οικογένεια με τη σύζυγό του Σούλα και τις δύο θυγατέρες του. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Θεσσαλονίκη, την αγαπημένη του πόλη και κάθε φορά που ερχόταν στην Ξάνθη περνούσε από τα γραφεία μας για ένα καφεδάκι.
-Αιωνία η μνήμη του. Ήταν ένας ωραίος τύπος μιας εποχής που έφυγε. Στην οικογένειά του τα θερμά μας συλλυπητήρια.
Γ.Δ.


Μέχρι στιγμής πέντε
Ευδοκιμούν αρκετά οι υποψηφιότητες για το αξίωμα του δημάρχου στον δήμο Αβδήρων, στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο του νομού. Μέχρι στιγμής λοιπόν, μια και ο Μάιος είναι μακριά ακόμη, έχουμε πέντε υποψηφιότητες. Αυτή του νυν δημάρχου βέβαια Τσιτιρίδη και του Μηχανικού Κώστα Αντωνιάδη που ήδη είναι δημοτικός σύμβουλος στην αντιπολίτευση. Υπάρχουν όμως και άλλες, νέες υποψηφιότητες, αυτή του Σάκη Κριτσίνη και του Αβδηρίτη Νίκου Χατζόπουλου, προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης  Αποχέτευσης Αβδήρων. Στον ίδιο δήμο κατέρχεται ως υποψήφια δήμαρχος με τη στήριξη του ΚΚΕ και η κυρία Βούλα Μαχαιρίδου.
Σα να λείπει όμως κάτι. Κι αυτό το κάτι είναι ο υποψήφιος της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης που ακόμη δεν «μίλησε». Υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες κάποιες επαφές και συζητήσεις αλλά ακόμη δεν βγήκε άσπρος καπνός. Άρα, σύντομα μάλλον θα προστεθεί άλλος ένας υποψήφιος και τότε θα έχουμε μια εξάδα.
Γ.Δ.


Με προεκλογικά… κάλαντα ξεκίνησαν στο δήμο Αβδήρων
Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του 2018 ήταν ιδιαιτέρως ζωηρό παρότι δεν συζητήθηκε το επίμαχο θέμα της ΔΕΥΑ Αβδήρων. Ό Κώστας Αντωνιάδης διεμήνυσε ότι θα φέρει το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για να ελέγξει αν υπάρχουν παρανομίες σε μια σειρά ζητήματα του δήμου. Μια κίνηση που έχει έντονο προεκλογικό χρώμα καθώς ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος …βρέξει χιονίσει. Το ίδιο δήλωσαν και ο Νίκος Χατζόπουλος (αμέσως μετά το δημοτικό συμβούλιο) αλλά και μερικές μέρες νωρίτερα ο Σάκης Κριτσίνης σε ειδική εκδήλωση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται κίνηση με συνασπισμό δυνάμεων της παράταξης Τσολακίδη και Καλιαμπάκα.
Όλα δείχνουν ότι θα δούμε σκληρό προεκλογικό αγώνα στον δήμο Αβδήρων…
Μ.Ξ.


Χαμός Ι
Οι ποδοσφαιρόφιλοι της Ξάνθης βιώνουν τις τελευταίες ώρες μια σοβαρή φήμη ότι ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Χρ. Πανόπουλος πρόκειται να μεταβιβάσει τις μετοχές του. Προφανώς και είναι καθαρά προσωπικό θέμα του Πανόπουλου το τι θα κάνει και πως θα διαθέσει το πακέτο των μετοχών του στην ΠΑΕ και κυρίως πού. Αυτά όλα είναι αυτονόητα και επιχειρηματικά δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.
Αναφαίρετο δικαίωμα αυτό που οικοδόμησε όλα αυτά τα χρόνια ο Πανόπουλος να το πουλήσει εάν κι εφόσον βρει συμφέρουσα τιμή από αξιόπιστο αγοραστή.
Συναισθηματικά όμως ο Πανόπουλος έχει συνδέσει το όνομά του με την Ξάνθη. Επένδυσε, δημιούργησε, στήριξε οικονομικά το δημιούργημά του, την ομάδα και πολλά χρόνια μάλιστα. Ίσως σήμερα να είναι ο πιο παλιός ιδιοκτήτης εν ενεργεία ομάδας στην πρώτη κατηγορία.
Γ.Δ.


Χαμός ΙΙ
Ο χαμός έγινε βέβαια από όσα δημοσίευσε ένα σάιτ. Το οποίο αναφέρει όνομα αγοραστή, ποσό και άλλες λεπτομέρειες που έχουν σχέση με το ξενοδοχείο και το οποίο περιεχόμενο του σάιτ συζητήθηκε πάρα πολύ. Βέβαια σε ερώτησή μας προς μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ μας δηλώθηκε πως τίποτε δεν έχει αλλάξει στην ΠΑΕ, και πως όσα αναφέρει το σάιτ αποτελούν υπερβολές και έχουν αναφερθεί τον Μάιο χωρίς όμως να επιβεβαιωθούν.
Από την άλλη, είναι δεδομένο ότι ο Πανόπουλος έχει εκφράσει την επιθυμία ν’ αποσυρθεί από το ελληνικό ποδόσφαιρο και ως εκ τούτου είναι θετικός εάν βρεθεί επενδυτής να διαθέσει τις μετοχές του.
Κλείνοντας τώρα όλη αυτή την συζήτηση που άναψε στην αρχή της νέας χρονιάς, να αναφέρουμε πως σίγουρος αγοραστής εκτιμά το σάιτ πως είναι ο Μπόρις Μουζενίδης. Επιχειρηματικά συγγενής του Μουζενίδη με την αεροπορική εταιρεία Elin-Air, με γραφείο Ταξιδιών μεγάλο και με επενδύσεις στον τομέα του Τουρισμού στην Χαλκιδική.
Γ.Δ.


Προεκλογική περίοδος με παλιές συνταγές
Συνήθως ένα σοβαρό ελληνικό εθνικό θέμα οδηγεί τις κυβερνήσεις σε πρόωρες εκλογές. Και το “Μακεδονικό” είναι ένα καυτό για τους Συριζαίους και όχι μόνο… Έτσι, η χώρα, πολύ πριν από την κανονική ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών βρίσκεται ήδη σε έντονο προεκλογικό κλίμα με ακραία πολωτική τάση από τους δυο “μονομάχους” (Τσίπρα – Μητσοτάκη), ώστε να υπάρξει απόλυτη συσπείρωση των οπαδών τους.
Τα πράγματα έτσι συνέβαιναν μεταπολιτευτικά, έτσι συμβαίνουν δυστυχώς και σήμερα. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το ότι μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος πάντα έχει άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία και φυσικά στην εμπιστοσύνη των ξένων προς τη χώρα μας.
Είναι κι αυτές οι αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις που έχουν παγιοποιήσει μια σημαντική διαφορά στα ποσοστά των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. που μάλλον επηρεάζουν το όλο κλίμα. Το αν δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη στάση των αγορών απέναντι στη χώρα μας, αλλά και στην προσπάθεια ανάταξης του κοινωνικού ιστού, ουδόλως ενδιαφέρει τους «μονομάχους» μας.
Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που πιέζουν το Μέγαρο Μαξίμου να κάνει εκλογές τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου, ακόμη και με το “Μακεδονικό” ανοικτό! Αυτό όμως που είναι βέβαιο είναι ότι καμιά τόσο αντιφατική συγκυβέρνηση όπως αυτή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – με τους Συριζαίους να είναι αναφανδόν υπέρ της ψήφισης του “Μακεδονικού” και με τον Π. Καμμένο να επιμένει κάθε μέρα στις θέσεις του- δεν είναι δυνατόν να πορεύεται σε θολά νερά έτσι για 11 ακόμη μήνες! Γι’ αυτό, υποθέτουμε πως οι εκλογές θα γίνουν πολύ νωρίτερα.
Πότε; Μα φυσικά, όταν πάρει στα χέρια του ο πρωθυπουργός τις όποιες ευνοϊκές δημοσκοπήσεις που θα επιβεβαιώνουν(!) ότι τα θετικά μέτρα (επιδόματα) που λαμβάνει περνάνε στον κόσμο… Αλλά ήδη ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι αυτά τα «εφάπαξ επιδόματα» είναι προεκλογικές… παροχές, ένα ψηφοθηρικό δέλεαρ που δεν θα είναι μόνιμο. Οπότε και οι εκλογές, οποτεδήποτε κι αν γίνουν, θα είναι δίκοπο μαχαίρι…
Σ.Γ.Κ.


Τα 10 Top  θέματα του «Ε» το 2018
Ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την προτίμηση των ηλεκτρονικών φίλων μας στην σελίδα του «Ε» www.empros.gr   εξάγουμε από την καταμέτρηση των 10 Top σε αναγνωσιμότητα θεμάτων του 2018.
Στην πρώτη θέση είναι το ρεπορτάζ με τίτλο:  «Το στολίδι που έγινε σκουπίδι» και αναφέρεται στο Κολυμβητήριο.
Δεύτερο κατά σειρά το ρεπορτάζ «Πονοκέφαλο» φέρνει η τιμή της  και συνεχίζουμε:
3. «Τούρκικος στόλος 49 γρι γρι «όργωσε» τα νερά των Αβδήρων»
4.Καταρρέει το σπίτι της Αλτουνιάν
5.Το «φάντασμα» της ανιθαγένειας «στοιχειώνει» τους μουσουλμάνους δημότες του Τοπείρου
6.Επένδυση για το μέλλον το Τοπικό Χωρικό Σχέδιο του δήμου Μύκης
7.«Χιονοθύελλα» στη φετινή λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού
8.Μπορεί τα κλειδιά σε μπρελόκ να «ξεκλειδώσουν» τη υπόθεση πνιγμού της 55χρονης;
9.Ο Οικογενειακός γιατρός σας είναι εδώ
10.Αφιέρωμα στη Νότια Βουλγαρία.
Είναι φανερό ότι το κοινό απασχολεί πολύ το θέμα του Κολυμβητηρίου αλλά και θέματα που αφορούν την υγεία . Γενικότερα τα κοινωνικά και του αστυνομικού ενδιαφέροντος είναι τα πιο δημοφιλή. Παντελής απουσία θεμάτων που αφορούν την πολιτική και τους πολιτικούς και αυτό ως στοιχείο είναι πολύ σημαντικό καθώς είναι ενδεικτικό ότι η πολιτική δεν …τραβάει!
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…