Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Το Χρίσμα στον Μέτιο έδωσε ο Μητσοτάκης

Το Χρίσμα στον Μέτιο έδωσε ο Μητσοτάκης

0
metios

Ανακοινώθηκε με Ενημερωτικό Σημείωμα από τη ΝΔ – Σήμερα η συνέντευξη Τύπου στην Κομοτηνή παρουσία Αυγενάκη

 

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε στήριξη στον Μέτιο.

Ζαγναφέρης , Μαρκόπουλος, Πατακάκης, Τσαλικίδης, Πέτροβιτς: «Προχωράμε με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και αισιοδοξία για το μέλλον της Περιφέρειας και των συμπολιτών μας!»

 

 

 

 

Ο κύβος ερρίφθη: Ο Χρήστος Μέτιος είναι ο «εκλεκτός» που θα στηρίζει η ΝΔ στις εκλογές του Μαΐου για την Περιφέρεια ΑΜ – Θ. Ανακοινώθηκε με Ενημερωτικό Σημείωμα από την ΝΔ χθες το μεσημέρι. Λίγο νωρίτερα τα Μέσα της περιφέρειας έλαβαν τηλεφωνικές προσκλήσεις για την σημερινή συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στις 1.30 στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ροδόπης, παρουσία του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη. Πρόσκληση έλαβαν επίσης οι εν ενεργεία και οι πρώην βουλευτές του κόμματος από την ΑΜΘ καθώς και ο περιφερειάρχης Χ. Μέτιος, οι αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Περιφερειακής Αναγέννησης». Όπως ειπώθηκε από τον κ. Αυγενάκη θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικά με τις εκλογές και θα δοθούν κατευθύνσεις…! Όπως όμως φάνηκε στην συνέχεια ήθελαν να κρυφτούν αλλά η χαρά δεν τους άφησε… ενώ οι «κατευθύνσεις» προφανώς και αφορούν όσους δεν πειθαρχήσουν με την επιλογή του Κ. Μητσοτάκη.

 

Πήρε το χρίσμα της ΝΔ ο Χ. Μέτιος – Το λένε με Ενημερωτικό Σημείωμα από την ΝΔ

«Συναντήσεις με τους υποψηφίους περιφερειάρχες που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στη Δυτική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, κ. Γιώργο Κασαπίδη και Χρήστο Μέτιο είχε το μεσημέρι ο Aρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με την επισημομοποίηση της υποψηφιότητας του βουλευτή κ. Γιώργου Κασαπίδη στη Δυτική Μακεδονία «κλείδωσαν» πλέον όλοι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρειο Ελλάδα, καθώς είναι ήδη γνωστό ότι στην Κεντρική Μακεδονία θα στηριχθεί ο νυν Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον οποίο μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί την Παρασκευή στο πλαίσιο επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε στους δύο υποψηφίους καλή δύναμη στον αγώνα τους και τους διαβεβαίωσε ότι θα έχουν την αμέριστη στήριξή του, καθώς η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει τις περιφέρειες ως κεντρικό αναπτυξιακό μοχλό στο κυβερνητικό της πρόγραμμα για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάταξη της χώρας».

Stilianidis_nd-emprosΟ Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε στήριξη στον Μέτιο

Ταχύτατα πολιτικά αντανακλαστικά απέδειξε πως έχει ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα έσπευσε να συνταχθεί με την επιλογή του προέδρου και να δηλώσει στήριξη στον Χ. Μέτιο: «Η παράταξη μας ξεκινά ένα κρίσιμο και ολομέτωπο αγώνα σε όλα τα επίπεδα, με στόχο την τελική ΝΙΚΗ στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές και Βουλευτικές εκλογές.

Προϋπόθεση γι’ αυτή τη νίκη είναι η ενότητα και η συστράτευση όλων των δυνάμεων. Γι’ αυτό, όπως έχω εξαρχής δηλώσει, στηρίζω την επιλογή του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πρόσωπο του Χρήστου Μέτιου και του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.

Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης».

 

Ζαγναφέρης , Μαρκόπουλος, Πατακάκης, Τσαλικίδης, Πέτροβιτς: «Προχωράμε με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και αισιοδοξία για το μέλλον της Περιφέρειας και των συμπολιτών μας!»

Τι θα κάνει ο Ζαγναφέρης;

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» ο Κώστας Ζαγναφέρης κλήθηκε στην Αθήνα όπου είχε συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη ο οποίος και του ανακοίνωσε την απόφαση του να δώσει το χρίσμα στον Χ. Μέτιο. Ο ίδιος κρατά επτασφράγιστο μυστικό τις επόμενες κινήσεις του αν και δεν έχει πολύ καιρό που δήλωνε πως αν δοθεί το χρίσμα στον Χ. Μέτιο θα υπάρξει και άλλος συνδυασμός με τον ίδιο επικεφαλής. Μαζί του έχει συνταχθεί ο Μ. Αμοιρίδης, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος από την Καβάλα, ο Ιρφάν Χατζηγκενέ ενώ και ο Γιάννης Μπούτος είχε υποστηρίξει τον Ζαγναφέρη στην τελευταία συνάντηση με Αυγενάκη και Κακλαμάνη στην Αθήνα. Να σημειώσουμε ότι ο Κ. Ζανγναφέρης έχει καταφέρει να συσπειρώσει τον βασικό πυρήνα της Περιφερειακής Αναγέννησης μαζί του. Είναι ενδεικτικό ότι ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς που δεν είχε συνταχθεί ανοιχτά μαζί του από την αρχή χθες και λίγο δε πριν την ανακοίνωση από την ΝΔ έκανε μια ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook μια φωτογραφία με τον ίδιο παρέα με τον Ζαγναφέρη , Μαρκόπουλο (Καβάλα), Πατακάκη (Δράμα) και Τσαλικίδη (Ροδόπη) και την λεζάντα: «Προχωράμε με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και αισιοδοξία για το μέλλον της Περιφέρειας και των συμπολιτών μας!».

Τυχαίο;

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…