Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέος πρύτανης του Δ.Π.Θ. ο Α. Πολυχρονίδης

Νέος πρύτανης του Δ.Π.Θ. ο Α. Πολυχρονίδης

0

Επικράτησε του Β. Τσαουσίδη στον β΄ γύρο με 68 ψήφους διαφορά

 Οι 4 αντιπρυτάνεις που εκλέγονται: Φώτης Μάρης, Ζωή Γαβριηλίδου, Μαρία Μιχαλοπούλου, Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλος

 Ο Αλέξανδρος Πολυχρονίδης , Καθηγητής της Ιατρικής είναι ο νέος πρύτανης του Δ.Π.Θ. Ο κ. Πολυχρονίδης επικράτησε σε μια ψηφοφορία ντέρμπι και εξελέγη με 68 ψήφους διαφορά στο επαναληπτικό γύρο εκλογών για την ανάδειξη νέου πρύτανη που διεξήχθη χθες Τέταρτη 23 Μαΐου. Υπενθυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο κανείς από τους 4 υποψήφιους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το 50% των ψήφων και έτσι οι δύο πλειοψηφούντες Πολυχρονίδης (211 ψήφοι) και Τσαουσίδης (164 ψήφοι) μέτρησαν τις δυνάμεις τους στον β΄ γύρο.

Τι έλαβαν οι άλλοι υποψήφιοι

Ο μέχρι πρότινος Αν. Πρύτανης Παντελής Μπότσαρης, Καθηγητής της Πολυτεχνικής, κατέλαβε την 3η θέση με 91 ψήφους ενώ στην 4η θέση βρέθηκε ο Γεώργιος Κολιός, της Ιατρικής Σχολής με 79 ψήφους.

Αποτελέσματα για τους Αντιπρυτάνεις

Οι 4 νέοι Αντιπρυτάνεις του ΔΠΘ με τη σειρά που εκλέχθηκαν είναι: Φώτης Μάρης , Αν. Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πολυτεχνικής Ξάνθης, Ζωή Γαβριηλίδου, Καθηγήτρια Τμήματος Φιλολογίας Κομοτηνής, Μαρία Μιχαλοπούλου, Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Μοριακής Βιολογίας Αλεξανδρούπολης. Οι νέοι αντιπρυτάνεις του ΔΠΘ θα αναλάβουν τα καθήκοντα Ακαδημαϊκών Υποθέσεων- Φοιτητικής Μέριμνας, Οικονομικών -Προγραμματισμού- Ανάπτυξης, Διοικητικών Υποθέσεων, Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης, με βάση τις προτάσεις που θα κάνει ο νέος Πρύτανης προς τη Σύγκλητο. Η νέα πρυτανική αρχή αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου.

Σχεδόν καθολική συμμετοχή από μέλη ΔΕΠ και διοικητικό προσωπικό

Η συμμετοχή άγγιξε το 86% στους καθηγητές και στο 92% στο διοικητικό προσωπικό. Ψήφισαν αντίστοιχα 464 καθηγητές και 319 διοικητικοί υπάλληλοι. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τη βαρύτητα που αποδίδει η ακαδημαϊκή κοινότητα στις πρυτανικές εκλογές του ΔΠΘ. Παράλληλα αποτελεί ένα μήνυμα για να επανέλθει το Πανεπιστήμιό μας στην ομαλότητα μετά τους κλυδωνισμούς που πέρασε τον τελευταίο καιρό και να συνεχίσει το ακαδημαϊκό του έργο. Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης ενώ αντίθετα απούσα είναι η εκπροσώπηση της Νομικής σχολής Κομοτηνής. Επισημαίνεται πως η νέα διοίκηση του Δ.Π.Θ. θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …