Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Από το Ποτάμι …μεταπήδησε στην ΔΗΣΥ ο Ιλχάν

Από το Ποτάμι …μεταπήδησε στην ΔΗΣΥ ο Ιλχάν

0
ilxan-genimata

«Χάνει νερά» το Ποτάμι έμεινε με 7 βουλευτές

Α. Σαββίδης: «Μας ικανοποιεί που μας ακούει η κοινωνία…»

«Χάνει νερά» συνεχώς το Ποτάμι, γεγονός που του ανακόπτει την ορμή του! Την Παρασκευή το πρωί ο βουλευτής του Ποταμιού Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του μειώνοντας στους 7 την δύναμη του Ποταμιού στην Βουλή. Είναι η τέταρτη αποχώρηση μετά τους Κατερίνα Μάρκου, Χάρη Θεοχάρη και Ιάσωνα Φωτήλα. Ωστόσο αυτό δεν φάνηκε να πτοεί τον επικεφαλής Σταύρο Θεοδωράκη που απάντησε μέσω Twitter χρησιμοποιώντας λόγια του Νίκου Καζαντζάκη: «Ρωτούν ‘ήσασταν 11, τώρα είστε 7, τι θα κάνεις;’. Τους απαντώ με Καζαντζάκη: Μην καταδέχεσαι να ρωτάς ‘θα νικήσουμε; θα νικηθούμε;’ Πολέμα!». Να θυμίσουμε ότι με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο είχε σχολιάσει και την αποχώρηση της βουλευτού Κατερίνας Μάρκου.

Αποχώρηση Ιλχάν Αχμέτ από το Ποτάμι – Προσχώρηση στη ΔΗΣΥ

Ο κ. Ιλχάν αναφέρθηκε στους λόγους της αποχώρησής του από την Κ.Ο. του Ποταμιού σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση: «Πεποίθηση μου είναι ότι ο στόχος για τη δημιουργία ενός μεγάλου ενδιαμέσου χώρου με προοδευτικό πρόσημο, με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, στις δημοκρατικές κατακτήσεις αλλά και στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, είναι εφικτός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη πολιτική μας ιστορία. Για να υπηρετηθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται άθροιση δυνάμεων, κοινό προγραμματικό πλαίσιο, παραμερισμός προσωπικών εγωισμών και παραλυτικών ισορροπιών στην λογική μιας ξεπερασμένης πολιτικής επετηρίδας, που απογοητεύουν τους πολίτες, παγιώνοντας την αίσθηση ότι δεν υπάρχει προοπτική για την έξοδο της χώρας από τη βαθιά οικονομική και κοινωνική της κρίση. Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθώ και οι αρχές που θα υπαγορεύσουν τις επόμενες κινήσεις μου» καταλήγει ο Ιλχάν Αχμέτ. Λίγη ώρα μετά είχε συνάντηση με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά στο γραφείο της στη Βουλή. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, «ο οποίος τον υποδέχθηκε λέγοντας: «Καλωσόρισες στο σπίτι σου. Εργαζόμαστε σκληρά για την ενότητα όλου του χώρου». Η κ. Γεννηματά, όπως δήλωσε λακωνικά, αποδέχθηκε την επιθυμία του κ. Ιλχάν να ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η οποία πλέον μαζί με τον κ. Ιλχάν αριθμεί 18 βουλευτές και είναι ισοδύναμη με την Χρυσή Αυγή.Πληροφορίες αναφέρουν πως και ο κ. Καρράς της ¨Ένωσης Κεντρώων που ανεξαρτητοποιήθηκε θα ενταχθεί στην ΔΗΣΥ.

Α. Σαββίδης: «Μας ικανοποιεί που μας ακούει η κοινωνία…»

Σχολιάζοντας την αποχώρηση του κ. Ιλχάν ο περιφερειακός εκπρόσωπος του Ποταμιού κ. Άρης Σαββίδης ανέφερε πως ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο επειδή ο κ. Ιλχάν δεν ήταν ποτέ Ποτάμι και ότι θα πάει εκεί που θεωρεί ότι θα εκλεγεί βουλευτής γιατί αυτό είναι το μόνο που τον ενδιαφέρει όπως και τους υπόλοιπους που αποχώρησαν. Εκφράζει δεν την πεποίθηση ότι δεν αποδυναμώνεται έτσι το Ποτάμι καθώς: « Αυτό γίνεται μόνο δημοσκοπικά. Αυτό όμως που είναι ικανοποιητικό για μας είναι ότι το Ποτάμι ενδυναμώνεται μέσα στην κοινωνία καθώς έχει απήχηση ο πολιτικός τους λόγος, οι προτάσεις και οι θέσεις μας, σ’ ένα ποσοστό 8% – 9%.». Αναφορικά δεν αν το Ποτάμι έχει την παράθεση να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ΔΗΣΥ για σύμπραξη ο κ. Σαββίδης απάντησε με απόλυτο τρόπο: Όχι βέβαια, Δεν θα γίνουμε δεκανίκι της επιβίωσης κανενός πολιτικού κόμματος και του παλαιοκομματικού προσωπικού της χώρας Δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική επιβίωσης της κας Φώφης και της κεντροαριστεράς που δεν εκφράζει την νέα γενιά και δεν έχει απαντήσεις για την ανεργία και την κατάντια του ιδιωτικού τομέα. Εμείς δεν μπαίνουμε στην διαδικασία να εξετάσουμε γεωγραφικά το πολιτικό σύστημα αλλά να εκφράσουμε ένα χώρο με προτάσεις και θέσεις».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ υπό διαμόρφωση: Πολιτικές αντιπαραθέσεις στο debate των υποψήφιων προέδρων

Διάθεση ενότητας, αλλά και ουσιαστικές διαφορές αναδείχθηκαν στην τηλεμαχία της Τετάρτης Ω…