Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Σήμερα η οριστική απόφαση για «σέντρα» ή διακοπή στη Super League το Σαββατοκύριακο

Σήμερα η οριστική απόφαση για «σέντρα» ή διακοπή στη Super League το Σαββατοκύριακο

0
bala-podia

Οι FIFA/UEFA έδωσαν εντολή στον Κ. Κουτσοκούμνη για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα!

Αν προλάβουν να συγκροτήσουν νέα ΚΕΔ και ορίσουν διαιτητές ίσως δούμε… μπάλα

Ποιος εμπρησμός στο σπίτι του Μπίκα και ποια ανετοιμότητα των ομάδων; Σημασία για τις FIFA και UEFA έχει να παιχτεί μπάλα… εδώ και τώρα στην Ελλάδα και δεν αποκλείεται να σηματοδοτηθεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος από το ερχόμενο κιόλας Σαββατοκύριακο, οδηγώντας έτσι σε «φιάσκο» τις προ ολίγων ημερών αποφάσεις του Κύπριου επιτηρητή της FIFA στην Ελλάδα, Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Ήδη από το βράδυ της Τρίτης υπήρχαν οι πρώτες «διαρροές» από τις διεθνείς ομοσπονδίες αλλά και την ΕΠΟ για το γεγονός πως σε τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη του έδωσαν εντολή να ξεκινήσουν άμεσα τα πρωταθλήματα, όπως ανέφερε το «sportfm.gr».

Παρόλο λοιπόν που δεν έχει ανακοινωθεί το πόρισμα της πυροσβεστικής για την υπόθεση της πυρκαγιάς στην οικία του –παραιτηθέντα – αρχιδιαιτητή Γ. Μπίκα, δεν υπάρχει ακόμα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ήταν οι δύο λόγοι για τους οποίους είχε παρθεί η απόφαση για τη διακοπή του πρωταθλήματος) και όλοι οι σύλλογοι έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους υπό τη λογική ότι θα υπήρχε διακοπή, προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες διεξαγωγής της 11ης αγωνιστικής!

Για να συμβεί βέβαια αυτό θα πρέπει να οριστούν διαιτητές και έτσι ο Κουτσοκούμνης έχει εντείνει ακόμα περισσότερο τις επαφές του, ώστε να βρεθεί άμεσα ο επόμενος αρχιδιαιτητής και οι συνεργάτες του. Εφόσον αυτό συμβεί λοιπόν μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, θα οριστούν άρον-άρον οι ρέφερι των αγώνων και αυτοί θα παιχτούν κανονικά το Σαβ/κο.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι, εκτός των άλλων, οι διεθνείς ομοσπονδίες έδωσαν εντολή στη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ να περάσει διάταξη, σύμφωνα με την οποία παράγοντες που θα κάνουν δηλώσεις για τη διαιτησία θα παραπέμπονται στα αρμόδια όργανα.

Εξάλλου σύμφωνα με το «contra.gr», η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδριάσει σήμερα Πέμπτη για να πάρει την τελική της απόφαση μετά από επαφή και με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη ενώ φέρεται να έχουν παρθεί οι παρακάτω αποφάσεις:

α. Συνεχίζεται η προσπάθεια συγκρότησης νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, η οποία ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο. Αποκλειστικός υπεύθυνος για την επίλυση του θέματος είναι ο κ. Κ.Κουτσοκούμνης.

Το έργο της συγκρότησης νέας Κ.Ε.Δ., η οποία θα εμπεριέχει πρόσωπα κοινής αποδοχής και εγνωσμένου κύρους, είναι εξαιρετικά δύσκολο, μετά τη φωτιά στην οικεία του κ. Γ. Μπίκα. Όσα αναγράφονται περί ονομάτων νέων μελών της Κ.Ε.Δ. είναι αναληθή.

β. Ο ορισμός ξένων διαιτητών σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος κρίνεται προς το παρόν μη πρόσφορο μέτρο.

γ. Ο διορισμός ξένου Προέδρου στην Κ.Ε.Δ. θεωρείται επίσης μη πρόσφορο μέτρο, δεδομένης της εύλογης άγνοιας του για την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

δ. Η FIFA και η UEFA εκφράζουν την μεγάλη τους ανησυχία για την καθυστέρηση της έκδοσης του πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την φωτιά στην οικεία του κ. Γ.Μπίκα.

Κρίνουν ωστόσο ότι το γεγονός αυτό δεν πρέπει να εγκλωβίσει το ποδόσφαιρο στις μακροχρόνιες διαδικασίες της Π.Υ.

Ως αποτέλεσμα η ΦΙΦΑ έδωσε στον κ. Κουτσοκούμνη και την ΠΔΕ της ΕΠΟ οδηγία για την επανεκκίνηση των εθνικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων της Ελλάδος, έστω και αν ακόμα δεν έχει εκδοθεί το επίσημο πόρισμα της Π.Υ.

Ρεπορτάζ της ίδιας ιστοσελίδας πάντως αναφέρει ότι δεδομένου πως η προσπάθεια συγκρότησης της νέας Κ.Ε.Δ., με τα κατάλληλα πρόσωπα, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, είναι δύσκολο να οριοθετηθεί η έναρξη των πρωταθλημάτων για το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Για το θέμα θα λάβει οριστική απόφαση η ΠΔΕ της ΕΠΟ στη σημερινή συνεδρίασή της, κατόπιν επαφής με τον κ. Κουτσοκούμνη και επίσημης ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις των σχετικών διαβουλεύσεων.

Η ΠΔΕ της ΕΠΟ θα δρομολογήσει εντός των ημερών επαφές με την διοίκηση της SuperLeague και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες για την έμπρακτη στήριξη τους στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη φωτιά στην οικεία του κ. Γ. Μπίκα, όπως είχε αποφασιστεί στο ΔΣ της 10 Νοεμβρίου 2016.

Μια γροθιά οι 12 «μικρομεσαίες» ΠΑΕ της Super League

Μια γροθιά οι 12 «μικρομεσαίοι» της Super League, μετά τη συνάντηση τους το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία της ΒΙΑΜΑΡ, συνυπέγραψαν ανακοίνωση άμεσης υλοποίησης των όσων είχαν συμφωνηθεί στο ΔΣ προ επτά μηνών και δεν εφαρμόστηκαν ποτέ λόγω της στροφής των “μεγάλων” της κατηγορίας.

Το μέτωπο των 12 “μικρομεσαίων” της Super League αντέδρασε με την επιλογή της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ να συγκαλέσει σε σύσκεψη κορυφής μόνο τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Ζήτησε μάλιστα την άμεση εφαρμογή της απόφασης που από τις 12 Απριλίου εκκρεμεί και αφορά τη διαιτησία, την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και τον καταμερισμό των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Μεταξύ άλλων στην κοινή ανακοίνωση τους αναφέρουν:

«Στις 17.03.2016, οι 12 ΠΑΕ συμφώνησαν και δεσμεύτηκαν σε τρείς άξονες για ένα καλύτερο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, σε όλα τα επίπεδα. Οι άξονες αυτοί ήταν:

– Καλύτερο επίπεδο διαιτησίας με συγκεκριμένες προτάσεις. Συγκεκριμένες προτάσεις στις οποίες τελικά συμφώνησαν και οι 16 ΠΑΕ, και οι οποίες με την έλευση της FIFA – UEFA και της Διοικούσας Επιτροπής, και ο πιο αδαής Έλληνας καταλαβαίνει, ότι έχουμε μπει στον καλύτερο δρόμο που ήταν δυνατόν να υπάρξει, πρώτα με το Ισπανικό μοντέλο, και εν συνεχεία με τη Διοικούσα Επιτροπή FIFA UEFA. Τέλος, πρώτη φορά στα χρονικά της Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, η SUPER LEAGUE επέλεξε ομόφωνα εκπρόσωπό της στη διαιτησία.

– Αναδιάρθρωση και Αναδιοργάνωση της SUPER LEAGUE : Είναι προ των πυλών, με την παρουσίαση των εταιριών DELOITTE και PRICE WATER HOUSE COOPER στις 21.11.2016, επί των οποίων προτάσεων οι 16 ομάδες θα αποφασίσουν, και θα σχεδιάσουν με βάση τις προτάσεις αυτές, ένα πιο υγιές και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σε όλα τα επίπεδα.

– Ανακατανομή Τηλεοπτικών Εσόδων:

Η ανακατανομή των εσόδων είχε ομόφωνα αποφασιστεί στις 12.4.2016, όπως αυτό προκύπτει και από τα πρακτικά της υπ’αριθ. 153 Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού.

Είτε το θέλουμε, είτε όχι, ο τρόπος Διανομής Τηλεοπτικών Εσόδων του πρωταθλήματος μας είναι τριτοκοσμικός και πνίγει όλες τις μικρομεσαίες ομάδες. Είναι αυτές που έχουν τη μικρότερη, αν όχι τη μηδαμινή συμμετοχή, στα κακά συμβαίνοντα του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, και παρόλα αυτά, είναι αυτές που πληρώνουν «τα σπασμένα», είναι αυτές που με αυτή την τριτοκοσμική κατανομή των τηλεοπτικών εσόδων, με βάση τα σημερινά δεδομένα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, είναι έτοιμες να κλείσουν σαν εταιρίες».

(Στην κοινή ανακοίνωση υπήρχαν σχετικοί πίνακες με αποτύπωση διανομής τηλεοπτικών εσόδων από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπου τα έσοδα μοιράζονται με αρκετά διαφορετικό και σαφώς πιο «δίκαιο» τρόπο στις ομάδες).

Τέλος, οι 12 ΠΑΕ, διαφωνούμε ρητά με την επιλογή της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ, να καλέσει σε σύσκεψη μόνο τους τέσσερεις μεγάλους, των οποίων οι ομάδες, ενώ εισπράττουν τη μερίδα του λέοντος από τα έσοδα του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, όπως και από τα έσοδα στις Ευρωπαϊκές συμμετοχές τους, έχουν δημιουργήσει όλα τα προβλήματα, εξαιτίας των οποίων, είτε θεσμοθετημένα όργανα, είτε η Πολιτεία, έχουν οδηγηθεί στη διακοπή των Πρωταθλημάτων», καταλήγει η ανακοίνωση των 12 «μικρομεσαίων» ΠΑΕ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…