Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Βαρύτητα στην Θράκη από την κυβέρνηση Τσίπρα

Βαρύτητα στην Θράκη από την κυβέρνηση Τσίπρα

0
tsipras xanthi

Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει δέσμη μέτρων για την ανάπτυξη της περιοχής μας – Αναμένεται περιοδεία του στα μέσα Ιουλίου

Συνεδρίασε η Διυπουργική Επιτροπή για την Θράκη που συστάθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά

Στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Θράκης δίνει έμφαση και προτεραιότητα η κυβέρνηση και αυτή την έννοια και τον σκοπό εξυπηρετεί η σύσταση για πρώτη φορά και μόνο για την Θράκη Διυπουργικής Επιτροπής με ατζέντα όλα τα θέματα της περιοχής μας. Η σύσταση της Επιτροπής αποτελεί μια πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και συνεδρίασε την Τρίτη με αντικείμενο την προώθηση θεμάτων κοινωνικής, και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικ. Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο αν. υπουργός Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης και ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, ο γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Δημήτρης Παρασκευόπουλος, οι γ.γ. των παραγωγικών υπουργείων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Θράκη – Θα παρουσιάσει δέσμη μέτρων για την ανάπτυξη της περιοχής

Το πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της Θράκης θα παρουσιάσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Όπως μας πληροφόρησε ο γραμματέας της Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου προγραμματίζεται περιοδεία του πρωθυπουργού στις 3 πόλεις της Θράκης μετά τις 15 Ιουλίου. Όπως ανέφερε, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τους στόχους και τη δέσμη μέτρων για την ανάπτυξη της Θράκης, που προσδιορίστηκαν στην Διυπουργική Επιτροπή και αφορούν στον ενεργειακό τομέα (TAP), εκπαίδευση, επιχειρηματικότητα και στοχεύουν στην μείωση της ανεργίας. Ο κ. Χατζηθεωοδώρου υπογράμμισε πως τόσο η επίσκεψη του πρωθυπουργού όσο και η σύσταση Διυπουργικής επιτροπής και στοχευμένου αναπτυξιακού σχεδίου για την περιοχή μας καταδεικνύει την προτεραιότητα που δίνει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στην ανάπτυξή της.

 Πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της Θράκης από την Διυπουργική Επιτροπή

Ο κ. Κοτζιάς, στην συνεδρίαση της Διυπουριγκής υπογράμμισε τη σημασία της αναβάθμισης της γεωστρατηγικής θέσης της Θράκης ως κόμβου ενεργειακών, μεταφορικών και εκπαιδευτικών δικτύων και τόνισε την ανάγκη συντονισμού όλων των συναρμόδιων φορέων για την υλοποίηση έργων που θα αποκαταστήσουν και θα ενισχύσουν τη διασύνδεση της αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής στην περιοχή. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και υιοθέτησης αναπτυξιακών κινήτρων με απώτερο σκοπό τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με ιδιαίτερη μνεία στην αξιοποίηση του γυναικείου εργατικού δυναμικού της περιοχής. Στη σύσκεψη τονίστηκε, επίσης, η σημασία της ενίσχυσης της έρευνας και της εκπαίδευσης ως εργαλείων ανάπτυξης, ενώ εξετάστηκαν πολιτικές για την προώθηση του τουριστικού δυναμικού της περιοχής.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους

Μήνυμα κατά της αποχής στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου από τον πρωθυπουργό Με μήνυμα για …