Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 3 θέσεις για το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης

3 θέσεις για το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης

0

Αιτήσεις μέχρι 30 Οκτωβρίου

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης θα προσλάβει:

ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας 1

ΔΕ Κοινωνικών Φροντιστών 5

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας 1

ΔΕ Τεχνικού- Ειδικότητα Οδηγού 1

ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων 3

ΥΕ Τραυματιοφορέων 1

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΞΑΝΘΗΣ

ΔΕ Τεχνικού- Ειδικότητα Οδηγού 1

ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων 1

ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού 1

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ&ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων 2

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΠΕ Διοικητικού Λογιστικού 1

ΤΕ Πληροφορικής 1

ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού 1

ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού

Αιτήσεις μέχρι 30.10.2015.

80 σπουδαστές στην Σχολή Δημόσιας Διοίκησης

Προκήρυξη 24ου διαγωνισμού εισαγωγής

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ), με πρόσφατη απόφασή της (15.10.2015), προκηρύσσει τη διενέργεια του 24ου Εισαγωγικού Διαγωνισμού για την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Ο συνολικός αριθμός εισακτέων για την 24η εκπαιδευτική σειρά ορίζεται στους ογδόντα (80), οι οποίοι κατανέμονται στα τμήματα της ΕΣΔΔΑ ως εξής:

(α) Τμήμα Γενικής Διοίκησης, 20 σπουδαστές,

(β) Τμήμα Αναπτυξιακών – Περιφερειακών Πολιτικών, 15 σπουδαστές

(γ) Τμήμα Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, 20 σπουδαστές και ειδικότερα:

Πρόγραμμα Κοινωνικής Φροντίδας, 10 σπουδαστές

Πρόγραμμα Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, 10 σπουδαστές

(δ) Τμήμα Εμπορικών – Οικονομικών Υποθέσεων, 15 σπουδαστές

(ε) Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, 10 σπουδαστές

Οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν τους απαιτούμενους τίτλους σπουδών και πιστοποιητικά κατά την ημερομηνία της τελευταίας δημοσίευσης της περίληψης της προκήρυξης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται, από 09:00-15:00 στην ΕΣΔΔΑ, γραφείο 510 ή/και στα τηλέφωνα: 2131306219, 2131306242, 2131306243, καθώς και στο Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ στη Θεσσαλονίκη (Ι. Κωλέττη 25 Δ) ή/και στα τηλέφωνα 2313321104 και 2313321145. Μπορούν, επίσης να ενημερώνονται από τις σχετικές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του ΕΚΔΔΑ (www.ekdd.gr).

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ο/η υποψήφιος/α καταχωρίζει ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΕΚΔΔΑ www.ekdd.gr στον σύνδεσμο «Εισαγωγικός Διαγωνισμός» την αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό και εν συνεχεία υποβάλλει ή ταχυδρομεί συστημένα στο Τμήμα Διοικητικής και Εκπαιδευτικής Υποστήριξης της ΕΣΔΔΑ (Πειραιώς 211 και Θράκης 2, Τ.Κ. 177 78, ΤΑΥΡΟΣ) την εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό εντός αποκλειστικής προθεσμίας 20 ημερών από 20 Οκτωβρίου 2015 έως και 9 Νοεμβρίου 2015.

Πρόγραμμα Εξετάσεων

Ημερομηνία

Ημέρα

Ενότητα

19-12-2015

Σάββατο

Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους

20-12-2015

Κυριακή

Μικρο-οικονομική – Μακρο-οικονομική και Δημόσια Οικονομική

21-12-2015

Δευτέρα

Γνώσεις και Δεξιότητες

Επιδότηση 100% από το ΕΣΠΑ σε πτυχιούχους ανέργους

Μέσα στο Νοέμβριο ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης

Νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ανοίγει μέσα στον Νοέμβριο και θα δίνει στους δικαιούχους επιδότηση σε ανέργους του ΟΑΕΔ, έως και 100% για να εργαστούν ως αυτοαπασχολούμενοι. Το πρόγραμμα θα φέρει το όνομα «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το πρόγραμμα θα ενισχύσει πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν γεννηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 1991, «για την έναρξη ή υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και την οργάνωση αυτοτελούς επαγγελματικού χώρου». Οι επενδυτικές προτάσεις που θα υποβληθούν θα έχουν επιχορηγούμενο προϋπολογισμό από 5.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ και το ποσοστό ενίσχυσης ορίζεται στο 100%.

Όπως σημειώνεται από το υπουργείο Οικονομίας, στην ηλεκτρονική του σελίδα για το ΕΣΠΑ (www.espa.gr):

– Πρόκειται για προδημοσίευση του προγράμματος, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των ενδιαφερόμενων και την ανοικτή διαβούλευση, προκειμένου να βελτιστοποιηθούν τα χαρακτηριστικά των δράσεων από τη συλλογή απόψεων και παρατηρήσεων

– Όταν πραγματοποιηθεί η οριστική προκήρυξη του προγράμματος, η Πρόσκληση που θα περιέχει τους τελικούς όρους και προυποθέσεις και τα δικαιολογητικά θα αναρτηθεί με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά αρχεία στο διαδικτυακό τόπο του ΕΣΠΑ www.espa.gr και της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ www.antagonistikotita.gr

– Η περίοδος υποβολής προτάσεων θα ξεκινήσει με τη δημοσίευση της πρόσκλησης και θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες.

ΟΑΕΔ – ΕΣΠΑ: «Ανάσα» για 10.000 νέους επαγγελματίες

Περίπου 10.000 νέοι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ύψους 65 εκατ. Ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα προκηρυχθεί πιθανότατα την Τετάρτη, ενώ τα χρήματα θα καλυφθούν από το ΕΣΠΑ, τον ΟΑΕΔ αλλά και από εθνικούς πόρους.

Οι ίδιες ανέφεραν πως οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από 15.11.2015 στην ειδικά διαμορφωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα του ΟΑΕΔ, όπου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ η ενίσχυση θα φτάνει έως και τα 15.000 ευρώ.

Κάλυψη δαπανών

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που τιτλοφορείται «Ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης», αναμένεται να εντάξει νέους ελεύθερους επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1.1.2014. Επίσης αφορά ιδιωτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας τους μετά την 1η Γενάρη του 2015 προσλαμβάνοντας τουλάχιστον έναν άνεργο!

Επιπλέον αναμένεται να προβλέπει αναδρομική κάλυψη για το 2015 παγίων δαπανών νέων ελεύθερων επαγγελματιών όπως και την επιδότηση έως και 450 ευρώ ανά μήνα των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν από επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς εντός του 2015. Βέβαια, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι θα υπάρχει, όπως είναι αναμενόμενο, πρόβλεψη ώστε να διατηρούνται οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας για ένα συγκεκριμένο διάστημα, το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη καλεί το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

«Η αγωνιστική στάση όλων μας θα τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη θυσία των πρωτοπόρων του …