Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με λαμπρότητα τα 96α Ελευθέρια της Ξάνθης και στην Αθήνα

Με λαμπρότητα τα 96α Ελευθέρια της Ξάνθης και στην Αθήνα

0
eleutheria athina15

Εκδήλωση τιμής και μνήμης πραγματοποίησαν, όπως κάθε χρόνο, οι πολιτιστικοί σύλλογοι ξανθιωτών Αττικής

Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που έλειπαν λόγω υποχρεώσεων από τον εορτασμό της επετείου στην Ξάνθη, παραβρέθηκαν εκεί μαζί με Σγουρίδη, Αμοιρίδη και Δημαρχόπουλο

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ξανθιωτών Αττικής γιόρτασαν με λαμπρότητα την 96η επέτειο της απελευθέρωσης της Ξάνθης, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου2015.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κυρίτση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονος. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κα Άνοιξη Τσιάπα Χασιρτζόγλου ποιήτρια.

Ακολούθησε πορεία εν πομπή με τα λάβαρα των Συλλόγων τα οποία κρατούσαν παιδιά με παραδοσιακές στολές της Θράκης συνοδευόμενοι από φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων. Η πορεία κατέληξε στο Σύνταγμα, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, οι Βουλευτές του Σύριζα κ. Στάθης Γιαννακίδης, Γρηγόρης Στογιαννίδης και Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και ο πάντα παρών Δήμαρχος Ξάνθης – Σταυρούπολης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

Εκ μέρους, του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης τους τίμησε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Μ.Θ. κ. Μιχάλης Αμοιρίδης και από την Περιφέρεια Αττικής η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Αικατερίνη Κρητικού.

Επίσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου κα. Άννα Μπαλτζοπούλου και η Αντιπρόεδρος της ΠΑ.Ο.Ν.Ε. κα. Χριστίνα Αθανασιάδου. Τέλος, πολλοί Πρόεδροι Συλλόγων και πλήθος μελών Ξανθιώτικων και Θρακιώτικων Συλλόγων.

«Ευχή μας, είναι να είμαστε υγιείς και να τιμούμε κάθε χρόνο τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία του τόπου μας», σημείωσαν οι διοργανωτές, εκπρόσωποι των συλλόγων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η χρυσή εποχή και τα «πέτρινα» χρόνια της αγοράς της Ξάνθης

50 χρόνια Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης   Μιλούν ο νυν πρόεδρος Νίκος Γρηγοριάδης και ο πρώην …